Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
De waarde van vastgoed vergroten met folie

De waarde van vastgoed vergroten met folie

Je ziet ze steeds meer: gewrapte gebouwen. Of beter gezegd: je ziet ze niet. Het verschil met bijvoorbeeld strak schilderwerk is niet waarneembaar, want een gewrapte gevel wordt glad geschuurd en naadloos afgewerkt met kleurvaste folie. “Strakker krijg je het niet”, vertelt Henk de Bruin, directeur Wrap Folie Techniek, onderdeel van Holland Geveltechniek.

holland-geveltechniek-4-kopieren

Wat ook opvalt is dat een gebouw in een erg korte tijd een compleet ander aanzien kan krijgen. De Bruin: “Dat is een van de vele voordelen: je bent in één keer klaar. Zo’n snelle transformatie onderging recentelijk een kantoorpand in Papendrecht. In enkele weken hebben we de complete gevel van dit blauwe pand voorzien van folie. De gevelpanelen in zijdeglans wit, de kozijnen zijdeglans zwart. Het eindresultaat is prachtig, het gebouw ziet eruit als nieuw!”

holland-geveltechniek-1-kopieren

Kantoorpand in Papendrecht: van blauw naar mat wit

 

Goud en mat zwart

Niet minder spectaculair is het resultaat van een wrapping in Hoofddorp, waar Holland Geveltechniek het voormalige KLM-kantoor Hydepark buiten en binnen voorzag van goudkleurige en mat zwarte folie. Niet alleen de complete gevels, maar ook de entreeluifel, de tourniquetdeuren, balies, de liften, kolommen, vast meubilair en de bordessen in de hal. De Bruin: “Het is alsof je in een nieuw gebouw staat. Je ziet dat het gebouw aan waarde heeft gewonnen, zeker met zo’n consistent uitgewerkt kleurenschema.”

holland-geveltechniek-2-kopieren

KLM-kantoor Hydepark

 

Klant wil meer

Een ander recent voorbeeld van een geslaagde visuele transformatie vinden we in Vianen, waar Holland Geveltechniek heeft meegewerkt om een onaanzienlijk pand nieuw leven in te blazen. De borstweringen kregen bronskleurige aluminium beplating met een levendig profiel en de kozijnen zijn gewrapt met folie in een antracietkleur. De Bruin: “De kozijnen aan de binnenkant van de begane grond hebben we ook meegenomen en de onderste plint grindbeton is gekeimd. Dit was het tweede project van deze opdrachtgever, naar grote tevredenheid, want een derde opdracht hebben we ook al binnen. Dat merk ik veel: klanten willen meer omdat ze tevreden zijn met het resultaat.”
Oude glorie

Niet spectaculair, maar wel degelijk is de wrapping van het kantoorgebouw The Hub aan de Dr. Hub van Doorneweg in Tilburg. De Bruin: “De donkerbruine gevelbeplating was verweerd en zag er niet uit. Die hebben we opgeschuurd, geëgaliseerd en voorzien van bruinzwarte folie. Ook de rondingen zijn mooi strak uitgevoerd. Zo krijg je met een betrekkelijk kleine investering het gebouw weer terug in zijn oude glorie. De voordelen zijn legio: bij het aanbrengen heb je geen stof, geen stank, geen oplosmiddelen, geen verfspatten en je bent sneller klaar. Alle kleuren en vormen zijn mogelijk, er is veel minder onderhoud nodig en we geven tien jaar garantie. Doe dat maar eens met verf.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details