Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Deceuninck introduceert performant totaalaanbod voor kunststof en aluminium ramen en deuren
Decalu en Elegant waren twee van de blikvangers op de stand van de producent van profielen tijdens de Polyclose begin dit jaar.

Deceuninck introduceert performant totaalaanbod voor kunststof en aluminium ramen en deuren

Architecten en bouwheren kiezen vaak voor aluminium ramen en deuren voor de meest uiteenlopende bouwprojecten. Ze zijn immers sterk, licht en onderhoudsvriendelijk, maar vooral ook de brand- en inbraakwerendheid en de uitzonderlijke energie-efficiëntie door een hoogstaande thermische isolatie zijn belangrijke kenmerken. Met Decalu lanceerde Deceuninck recent een unieke aluminium collectie, ontwikkeld volgens de gepatenteerde So Easy-technologie. Deze aluminiumprofielen bieden een perfecte aanvulling op het kunststofaanbod, waar de fabrikant dit jaar de nieuwe Elegant-reeks introduceerde.

Deceuninck staat wereldwijd bekend als toonaangevende producent van profielen voor ramen en deuren met een lange levensduur en hoge isolatiewaarde, die bovendien weinig onderhoud vragen en 100% recycleerbaar zijn. Recent introduceerde de specialist een nieuwe aluminium collectie onder de naam Decalu.

Het grootste voordeel situeert zich echter in de unieke afstemming qua look en feel tussen Elegant en Decalu.

“Het unieke concept, ontwikkeld volgens de gepatenteerde So Easy-technologie, bestaat uit één binnenkader met gelijke middensectie en slanke profielen, voorgemonteerde dichtingen in kader, vleugel en glaslat en een geïntegreerde thermische isolatie in de profielen. Aangezien dit
systeem slechts uit 3 componenten bestaat, zonder centrale middendichting, wordt de productietijd per raam met minimaal 50% gereduceerd”, licht technisch manager Eddy Moreels toe. “Net als bij onze kunststofprofielen zit de afwatering verborgen in het kaderprofiel en kunnen de glaslatten eenvoudig gemonteerd worden.”

Performant totaalaanbod

Met dit vernieuwd aluminium gamma biedt Deceuninck een totaalaanbod met eenzelfde bouwdiepte en minimale U-waarde voor al zijn aluminium ramen en deuren. Bij moderne bouw- of renovatieprojecten worden Decalu88 Standard met een slanke en neutrale look geïntegreerd, terwijl de Decalu94 Retro met zijn rustieke look ideaal geschikt is voor een landelijke woning of een herenhuis.

Voor het imiteren van stalen ramen ontwikkelde de fabrikant de Steel en New Steel versies en voor ultramoderne projecten werd een speciaal ultraslank profiel ontworpen, waardoor het aluminium frame achter de raamvleugel verborgen zit. Vandaar ook de naam Decalu88 Hidden. Het open-out systeem omvat een geïntegreerde rookmotor, die in geval van brand het raam onmiddellijk naar buiten opendraait om de rook te evacueren. Met de Decalu163 Slide omvat de reeks ook een hefschuifsysteem met mono- en trirailsysteem en een minimalistische middenstijl voor dubbele en driedubbele beglazing tot 400 kg. De deurprofielen zijn uitgerust met een gepatenteerd anti-bi-metal effect in co-extrusie. Door deze technologie treedt er geen blijvende vervorming op bij extreme temperatuurverschillen. Vlakliggende -, schuifvouw- en harmonicadeuren met dezelfde look van de ramen maken het gamma compleet.

De toonaangevende producent van profielen voor ramen en deuren presenteerde een nieuwe aluminium collectie onder de naam Decalu.

Combineer aluminium en kunststof zonder compromis

Dit innovatieve Decalu-gamma is ook een perfecte aanvulling op het kunststofaanbod met het nieuwe Elegant profiel, dat dit jaar voorgesteld werd. Beide profielreeksen hebben dezelfde eurobeslaggroef, wat voordelen geeft bij productie, voorraad en onderhoud. 

“Het grootste voordeel situeert zich echter in de unieke afstemming qua look en feel tussen Elegant en Decalu. De rechthoekige glaslat en het gedeelde minimalistische design maken van Deceuninck een one-stop-shop voor zowel kunststof als aluminium”, geeft marketing manager Benelux Sarah Popelier aan. “Om dezelfde kleur te garanderen voor alle schrijnwerk, ontwikkelden we ‘Smart Colours’, waardoor de beschikbare kleurcoatings voor aluminium (Aluroc) en kunststof (Decoroc) perfect met elkaar matchen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details