Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Deceuninck ontvangt VinylPlus®-productlabel

Deceuninck ontvangt VinylPlus®-productlabel

Deceuninck kondigt met trots aan dat zijn Zendow-gamma het VinylPlus®-productlabel heeft ontvangen. Dat gebeurde na een diepgaande audit uitgevoerd door BRE, een Brits onafhankelijk onderzoeksinstituut. Het VinylPlus®-label lauwert Deceuninck voor zijn vele initiatieven en jarenlange inzet op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Het VinylPlus-productlabel is het eerste duurzaamheidskeurmerk voor kunststof kozijnen. Het wordt toegekend op basis van volgende strikte criteria:

  1. Verantwoord aankoopbeleid– de traceerbaarheid van grondstoffen
  2. Gecontroleerd circulair beheer– verantwoord afvalbeleid en gebruik van gerecyclede materialen
  3. Organochlorine emissies– de aankoop van kunststof bij erkende leveranciers die voldoen aan het charter van European Council of Vinyl Manufacturers (ECVM)
  4. Duurzaam gebruik van additieven– loodvrije producten en verantwoord gebruik van cadmium voor een lagere ecologische voetafdruk
  5. Energie- en klimaatstabiliteit– energie-efficiëntie en het gebruik van hernieuwbare energie

Deceuninck ontving het certificaat eind 2018 in de kantoren van VinylPlus.

Francis Van Eeckhout, CEO van Deceuninck: “Het VinylPlus®-productlabel past perfect in onze missie ‘bouwen aan een duurzaam (t)huis’, waarvan ecologie een van de drijvende krachten is. Het is bovendien een belangrijk argument voor onze klanten omdat het garandeert dat de producten die zij kopen echt duurzaam zijn. Ten slotte bevestigt het ook dat kunststof een duurzaam en toekomstgericht materiaal is voor de bouwsector.”

Brigitte Dero, General Manager VinylPlus®: “De belangrijkste doelstelling van het VinylPus®-productlabel is bedrijven te helpen de superieure prestaties van hun producten en hun bijdrage tot duurzaamheid en tot een circulaire economie te promoten en aldus de spirit van het VinylPlus®-programma te belichamen. Door het verkrijgen van het VinylPlus®-label onderscheiden bedrijven zich van andere en maken ze het klanten en voorschrijvers makkelijk om hun kunststof producten te identificeren op grond van hun prestaties op het gebied van duurzaamheid.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details