Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Deceuninck pakt uit met knappe productinnovaties op Polyclose 2022

Deceuninck pakt uit met knappe productinnovaties op Polyclose 2022

Deceuninck, toonaangevend producent van kunststof- en aluminiumprofielen voor ramen en deuren, was in september aanwezig op de tweejaarlijkse vakbeurs Polyclose in Gent. Op drie stands – waaronder een nieuwe demo-stand – maakten bezoekers kennis met innovaties in kunststof- en aluminiumreeksen en de lancering van een 100 procent gerecycleerd kunststof profiel. Tijdens de beurs ontving Deceuninck ook twee Kiwa Covenanten als bewijs van duurzaam ondernemen.

Synergie tussen aluminium en kunststof

Vandaag denken architecten en bouwheren niet langer ‘mono’, maar eerder ‘hybride’. Bij de keuze van profielen voor ramen en deuren worden kunststof en aluminium steeds meer in één gebouw geïntegreerd. Zo kan men kunststofsystemen integreren in de leef- en slaapruimte, terwijl de pivoterende inkomdeur en kamerbrede schuiframen uit aluminium bestaan. Op Polyclose demonstreerde Deceuninck hoe het deze hybride denkwijze in de praktijk toepast. De Elegant- en Decalu-productlijnen zijn perfect combineerbaar, waarbij de voordelen van elk systeem – zoals vormvastheid, thermische isolatie, weerstand – maximaal tot hun recht komen.

“Een beurs als Polyclose is voor onze het ideale platform om onze visie op hybride bouwen toe te lichten” bevestigt Bernard Vanderper, sales manager West-Europa. “Vandaag worden bouwheren immers geconfronteerd met diverse uitdagingen, zoals hogere bouwbudgetten en steeds strenger wordende energieprestatienormen. Voeg daarbij de behoefte aan een maximale architecturale vrijheid, en je beseft dat we hen met de synergie tussen Elegant en Decalu een ideale oplossing kunnen aanbieden.”


“Ook fabrikanten en installateurs willen we uiteraard volop overtuigen van de voordelen van hybride toepassingen” vervolgt Bernard. “Fabrikanten overtuigen we door de lagere productiekost aan te halen, omdat we aluminium- en kunststofprofielen op dezelfde manier verwerken, met hetzelfde beslag en dezelfde conceptmatige benadering (met alle dichtingen en isolatoren al in de profielen verwerkt). En bij onze installateurs kunnen we uitpakken met een aanzienlijke tijdsbesparing bij het plaatsen van glas in de raamkaders, omdat ook bij aluminiumprofielen al glaslatten met dichtingen voorzien zijn.”

Lancering 100% gerecycleerde kunststofprofielen

Naast het hybride bouwen is ook circulariteit aan een stevige opmars bezig. Circulair bouwen wordt de nieuwe standaard, en daar is Deceuninck al goed op voorbereid. Al sinds 2012 recycleert de fabrikant in Diksmuide kunststof, waarmee het de grootste recycleerder van harde kunststof is in de Benelux. In cijfers uitgedrukt gaat het om een recyclagecapaciteit van 45.000 ton, ofwel 2,3 miljoen ramen per jaar.

“We zullen Phoenix mee laten evolueren met de markt” zegt Bernard. “Naarmate de vraag stijgt, breiden we onze productie uit. In Nederland, waar de overheid het gebruik van circulaire materialen in bouwprojecten sterk stimuleert, werden al enkele Phoenix-projecten gerealiseerd. Ook in ons land starten de eerste projecten, met bijvoorbeeld de plaatsing van Phoenix-ramen in zes sociale woningen in Aarschot. Ook voor onszelf is recuperatie en recyclage van oude materialen zeer belangrijk, want in vergelijking met het aanmaken van nieuwe kunststof grondstof levert dit Deceuninck een energiebesparing van 90 procent op. En wist je dat onze gerecycleerde kunststof maar liefst 350 jaar lang kan dienen als materiaal voor raam- en deurprofielen?”

Uitreiking Kiwa Covenanten

Op Polyclose ontving Deceuninck twee Kiwa Covenanten: een Covenant voor 100 procent gerecycleerde kunststof in raamprofielen en een Covenant voor circulair ondernemen. “We zijn erg trots op deze erkenning” zegt Bernard. “Deze Covenanten werden uitgereikt na een uitgebreide audit in onze vestigingen in Gits en Diksmuide. Dit is het beste bewijs dat we samen met onze klanten en leveranciers klaar zijn voor de toekomst. Het motiveert ons om nog een versnelling hoger te schakelen op vlak van duurzaam ondernemen. Met onze nieuwe Phoenix-reeks zijn we vandaag trouwens trendsetter die profielen aanbieden die voor de volle 100 procent uit gerecycleerde kunststof bestaan.”

Innovatietafel en live demo’s

Tijdens Polyclose konden bezoekers alle nieuwe Deceuninck-toepassingen bekijken aan de innovatietafel van de beursstand. Daarnaast verwelkomde de fabrikant ook heel wat klanten en prospects op een extra stand met live demo’s. Projectontwikkelaars, installateurs en bouwheren ontdekten hoe eenvoudig het is om met de systemen van Deceuninck aan de slag te gaan. De specialisten van Deceuninck lichtten toe hoe glas verlijmd en vervangen kan worden op diverse profieltypes en hoe eenvoudig de (de)montage van glaslatten op Decalu-ramen is. Op de demostand waren ook de eerste systeemoplossingen te zien van de Elegant- en Decalu-profielen met Fineo-vacuümglas.


“Ook onze manuele tool om de dichting te verwijderen en glaslatten weg te nemen zonder beschadiging aan het raam bij aluminium ramen en deuren, biedt onze klanten heel wat meerwaarde.” besluit Bernard.

Meer info over Deceuninck:
www.deceuninck.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details

Kunnen we je helpen met zoeken?