Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
DEN Smart Home beleeft uitrol eerst in Amerika, Nederland volgt
Uiteraard wordt de app vertaald naar het Nederlands, als deze hier geïntroduceerd wordt.

DEN Smart Home beleeft uitrol eerst in Amerika, Nederland volgt

Een tijd geleden had Profiel magazine de primeur van ‘het slimste slot van de toekomst’. Marijn van der Wal, ook directeur van Ankerslot, introduceerde zijn startup DEN Smart Home. Een bedrijf – dat overigens los staat van Ankerslot – waarin hij koortsachtig werkte aan de ontwikkeling van een smarthome toegangscontrolesysteem. “Het concept is inmiddels uitontwikkeld en beleeft in september haar vuurdoop op de CEDIA-beurs in Indianapolis, USA. Dat is één van de grootste beurzen voor ‘consumer electronics’ in Amerika”, schetst Marijn. 

Marijn van der Wal toont de App waarmee toegang verkregen wordt.

Anderhalf jaar lang onderzoek en ontwikkeling

Marijn wil met DEN Smart Home de wereld van geautomatiseerde toegangscontrole bereikbaar maken voor iedereen. Gebruikers kunnen op afstand zien wie er toegang wil tot een voordeur. Zo kan men dus op een gecontroleerde wijze de toegang verlenen. Een huissleutel heb je niet meer nodig. De sluitplaat, de DEN Smartstrike™ en zo dus ook het slot, wordt eenvoudigweg via de smartphone bediend. DEN Smart Home wil nog een stap verder gaan door alles rondom de toegang van gebouwen te automatiseren. 

Marijn legt uit: “Systemen die nu op de markt zijn worden te gecompliceerd gebracht, terwijl het in deze tijd juist de bedoeling is dat alles makkelijker wordt. Dat heeft me ertoe gebracht om een systeem te ontwikkelen zoals ik het zelf graag wil hebben: stabiel, veilig en gemakkelijk.”

Er is maar liefst anderhalf jaar in onderzoek en ontwikkeling gaan zitten. “We hebben de Amerikaanse markt onderzocht en bewerkt, er zijn veel interne ontwikkelingen geweest. Er is getest, er zijn ervaringen uitgewisseld met partnerbedrijven in Amerika”, schetst Marijn, die nu samen werkt met een Amerikaanse partner, Bluesalve Partners,  die in de Verenigde Staten zijn belangen behartigt.

“Er kwam veel fine tuning aan te pas, elektronica en mechanica moesten op elkaar aansluiten en er is veel aandacht besteed aan de microcontroller, het brein van de sluitplaat. Alles is nu werkend, we hebben een model dat op batterijen volledig functioneel is. De lancering doen we in september bewust op de CEDIA-beurs in Amerika. De acceptatiegraad voor dit soort technologie ligt daar hoger dan bij ons. Onze partners gaan het product via de installateurs met een eigen platform op de markt zetten, dat is daar heel normaal. Ook combiverkoop met andere producten is in Amerika gangbaar, bij ons zie je dat zelden. Kortom: het bereik is daar groter en de groei is er sterk, zeker sinds corona. Als de lancering daar een feit is, richten we ons op overige markten waaronder de Europese, nadat we voor Europa noodzakelijke technische aanpassingen hebben gedaan. Ik verwacht in het najaar van 2022 de Europese markt te bestormen.”

The sky is the limit

Dit is een uitspraak die zeker geldt voor de vele toepassingen waar DEN Smarthome ingezet kan worden. “We kunnen de markt breed bedienen. Neem bijvoorbeeld eens DEN Smartstrike™. Dit systeem past op een Amerikaans standaardslot zonder meerpuntssluiting. Daar hoort een app bij die op Android en IOS werkt. Alles verkeert nu nog in de Beta-fase, maar op de CEDIA-beurs lanceren we dit systeem. Uiteraard wordt de app vertaald naar het Nederlands, als deze hier geïntroduceerd wordt.” 

Ook handig is de Entrerprise functie die in de software komt. “Daarmee krijg je de mogelijkheid om in appartementencomplexen digitale sleutels uit te reiken. Ook Air-Bnb eigenaren kunnen er gebruik van maken en zo hun gasten digitaal van een sleutel voorzien. Er kunnen beheerderssleutels digitaal worden aangemaakt, er kan gedacht worden aan het verschaffen van een digitale sleutel aan thuiszorgmedewerkers… kortom, the sky is the limit.”

Voor Nederland is het nog even wachten dus, maar in 2022 zal het geduld worden beloond.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details