Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Deuren met een X-factor
Naast deursystemen voor onzichtbaar ingewerkte deuren, vind je bij Xinnix Door Systems eveneens een gamma deurkrukken. (Beeld: German Bourgeat)

Deuren met een X-factor

Passend bij elke leefstijl

Wie meent dat binnendeuren een saaie en eentonige aangelegenheid zijn, wordt uitgedaagd om daar misschien toch eens anders over te willen gaan denken. Want binnendeuren dragen echt wel hun steentje bij aan het interieur. De deursystemen van Xinnix passen dan ook perfect bij elke interieurstijl. Liever een wit en strak interieur of toch een mooi behang met een motief dat doorloopt over de deur? Met de onzichtbare deursystemen van Xinnix is alles mogelijk. De specialist biedt een breed gamma aan oplossingen: draai-, schuif- en pivotdeuren, standaard of op maat, één voor één met een X-factor.

De draaideuren X1, X2 en X40 vormen de productcategorie waar het allemaal mee begon. Deze ‘onzichtbare’ deuren zijn gebaseerd op voorgelakte aluminium frames die zorgen voor een vlakwandige binnendeur, zowel standaard als plafondhoog. Ze vormen geen storend element en zorgen bovendien voor een visuele rust door de afwezigheid van zichtbare omlijstingen, scharnieren en deurpompen. Ze worden standaard geleverd met 3D onafhankelijk regelbare scharnieren en een Xinnix magneetslot. Door het meegeleverde beslag heb je meteen alles bij de hand voor een volledige installatie. In dezelfde stijl zijn ook akoestische en brandwerende deuren – uitgerust met ingewerkte deurdranger, toegangscontrole of antipaniekslot – mogelijk. Fans van een tijdloos interieur kunnen dus een klassieke logge branddeur vervangen door een design alternatief.

Pivotdeuren: X3

Het gamma omvat eveneens de X3, speciaal ontworpen voor pivotdeuren. Deze universele deurset heeft een zelfsluitende pivot – verkrijgbaar in wit, zwart en RVS – die onderaan het deurblad onzichtbaar ingebouwd wordt. De grote innovatie zit hem echter in het frame van Xinnix, dat de bouwtechnische fouten wegwerkt en een uniform esthetisch beeld realiseert. Het frame van de X3 zorgt ervoor dat de speling rondom het deurblad gelijkmatig 5 mm is en dat de ‘fouten’ in de muren weggewerkt worden. De deuren sluiten automatisch en kunnen voor het gebruiksgemak automatisch op +90° en -90° vastgezet worden.

Schuifdeuren: X5

Met X5 ontwikkelde Xinnix een volledig gamma oplossingen voor houten en glazen schuifdeuren – enkele en dubbele – om twee ruimtes af te sluiten zonder veel plaats te verliezen. Deze schuifdeursystemen zorgen er immers voor dat de deur volledig in de muur kan schuiven. De X5-pocket is aangewezen voor nieuwe projecten, terwijl de X5-wall bij renovatie een voorzetwand creëert, waarbij de deur in een slanke wand voor de reeds bestaande muur wegschuift. Bij gebruik van deze systemen kan men een schuifdeur tot 3030 mm breed realiseren. Wie voor de extra brede staanders kiest, kan zelfs de voorzetwand als volwaardige muur gebruiken. Door toevoeging van een soft-open, push2open en soft-close wordt de schuifdeur heel wat gebruiksvriendelijker.

Deuren anders bekeken: X8

De X8, de nieuwste telg in het gamma, combineert een aluminium structuur én verschillende invulmogelijkheden. Laag in gewicht, vlot te plaatsen en geen schilderwerk meer achteraf… Het zijn nog meer redenen om voor deze variant te kiezen. X8 is een totaalpakket met een frame, een deurvleugel, de afwerking, de gecertificeerde Xinnix-scharnieren en een magnetisch slot. De afwerkingsmogelijkheden zijn eindeloos. Kiest men voor Dibond, HDF, Plexi of HPL, alles kan volledig aan de wensen van de klant aangepast worden. Als men bovendien dezelfde afwerking voor deur en wand gebruikt, loopt alles naadloos in elkaar over en wordt het interieur naar een hoger niveau getild.

Accessoires

Naast deursystemen voor onzichtbaar ingewerkte deuren, vind je bij Xinnix Door Systems eveneens een gamma deurkrukken. Contrasteer je graag met een zwarte kruk op een wit deurblad? Of ga je liever voor een witte kruk die mooi blendt met het deurpaneel? Alles is mogelijk om een interieur naar eigen smaak te creëren. Ook schuifdeurgrepen en wc-garnituren behoren tot het aanbod. Voeg daar nog ingewerkte plinten bij en je hebt een complete naadloze look.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details