Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Deurenspecialist breidt assortiment binnendeuren flink uit

Deurenspecialist breidt assortiment binnendeuren flink uit

Industrieel steeds populairder

Het assortiment aan binnendeuren van Skantrae was al indrukwekkend. Daar is nu weer een aantal varianten aan toegevoegd, met name in de populaire SlimSeries. “Niet om maar meer deuren in de etalage te zetten, de markt vraagt erom”, verzekert Frank van Putten, manager marketingcommunicatie van de specialist van binnendeuren. “Industrieel is in.”  

Skantrae breidt de populaire SlimSeries-collectie uit met nieuwe modellen, varianten, glasopties en hang- en sluitwerkpakketten. Het is een onvermijdelijk gevolg van de groeiende vraag naar minimalistische binnendeuren die past in een industriële inrichting. Van Putten: “Nog niet zo lang geleden was het ‘landelijk’ dat de klok sloeg, nu is het vooral strak, minimalistisch en zwart of wit. Zelfs rozetten van deurkrukken moeten steeds kleiner, zodat je ze niet meer ziet.” De kunst van het weglaten.

Smaller, smalst

Bepalend voor het uiterlijk van deze ranke deuren zijn de 60 mm (stomp) dan wel 73 mm (opdek) brede deurstijlen en -dorpels, de tot 25 mm smalle roedes en het speciaal ontwikkelde deurbeslag en dito sloten. Van Putten: “Het mooie voor de klant is dat de deuren van hout zijn en daardoor betaalbaar. In staal kost zoiets al gauw 1500 euro, een SlimSerie-deur nog niet een derde daarvan.”

“Daarnaast voeren we de SlimSeries Ultra voor de klanten die nog een stap verder willen in hun minimalistische inrichting. We hebben de stijlbreedte daarvoor terug weten te brengen tot slechts dertig millimeter. Dat is extreem smal en alleen beschikbaar als taats- of schuifdeur. Je begrijpt dat we daarvoor eerst sloten en beslag hebben moeten ontwikkelen voor we verder konden met de deurontwikkeling.”

De dorpels van de Ultra-deuren zijn 80 mm breed zodat er ruimte is voor het taats- of schuifmechanisme.

SlimSeries zwart.

 

Nieuwe varianten

Om de klant nog meer keuze te bieden in de reguliere SlimSeries-deurenreeks, heeft Skantrae een aantal varianten toegevoegd. Het betreft een zwarte paneeldeur (SSL 4080), een zwarte deur met nevel glas (SSL 4000 NEV) voor een nevelige, matte doorkijk, een witte deur met blank glas (SSL 4400) en een met nevel glas (SSL 4400 NEV). Deze voorraadmodellen zijn in alle roedeconfiguraties leverbaar. Skantrae heeft de maatwerkcollectie uitgebreid de zwarte SSL 4000 ROO en witte SSL 4400 ROO, die beide voorzien zijn van donker, doorschijnende rookglas.

Ultra

Ook de SlimSeries Ultra is uitgebreid. In het maatwerkassortiment kunnen nu zwarte deuren met nevel glas (SSL 4100 NEV) en rookglas (SSL 4100 ROO) besteld worden. Witte deuren zijn vanaf nu verkrijgbaar met blank glas (SSL 4200), nevel glas (4200 NEV) en rookglas (4200 ROO).

Hang- en sluitwerk

In het bijpassende hang- en sluitwerk mag de klant zich verheugen op vergelijkbare bewegingen naar strakker en minimalistischer. Nieuwe deurgrepen en -krukken, zoals de rechthoekige Dayton-serie, de ronde Petana en de platte, smalle Cleves-serie zijn leverbaar in wit, zwart en RVS, waarbij de Dayton en Cleves een ‘minimaal’-versie kennen. Het rozet is daar slechts een fractie groter is dan de kruk. Sloten bij zwarte deurgrepen en -krukken zijn voor­taan standaard in het zwart om de strakke eenheid verder te versterken.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details