Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
‘Deze innovatie is van grote meerwaarde voor timmerindustrie’
Jeffrey Luttenberg: “Met het S2 OptiMaxx scharnier kan de timmerindustrie de servicekosten tot een minimum beperken.”

‘Deze innovatie is van grote meerwaarde voor timmerindustrie’

Nastelbaar scharnier dé oplossing voor werkende deuren

Een enkele of dubbele deur die klemt of niet meer goed sluit, is een veelvoorkomend probleem. S2 in Deventer, specialist in hang- en sluitwerk, bedacht daarvoor een innovatieve oplossing in de vorm van een nastelbaar scharnier. “Met dit product kan de hout- en
timmerindustrie de servicekosten tot een minimum beperken”, zegt accountmanager Jeffrey Luttenberg.

Het is een bekend probleem bij houten deuren: door warmte of vocht gaan deze krimpen of zwellen, waardoor de sluitnaad tussen de deur en het kozijn groter of kleiner wordt. 

Het nastelbare S2 OptiMaxx scharnier is dé oplossing bij een zwellende of krimpende deur.

“Om dit probleem te verhelpen, wordt vaak gekozen voor ingewikkelde en tijdrovende oplossingen, zoals het schaven en frezen van de deur”, weet Jeffrey. “Ook worden bij het wisselen van de seizoenen vaak vulplaatjes geplaatst of verwijderd. Hierbij dient de deur ook vaak uit het kozijn gehaald te worden. Allemaal tijdrovende oplossingen die ook nog eens geen blijvend resultaat geven.” 

Nastellen kinderlijk eenvoudig

“Kortom, door al deze maatregelen ben je als leverancier of monteur veel tijd kwijt, waardoor de servicekosten voor de verwerker al snel oplopen”, vervolgt Jeffrey. “Echter, dankzij het door ons ontwikkelde nastelbare S2 OptiMaxx scharnier kan de consument het probleem met de werkende deur zélf eenvoudig oplossen. Het nastellen van het scharnier is voor de eindgebruiker namelijk heel eenvoudig. Bijkomend voordeel is dat de deur gewoon kan blijven hangen. Hierdoor bespaar je als leverancier of verwerker niet alleen veel tijd en kosten, maar zorg je ook voor tevreden klanten.”

Optisch fraaie oplossing

Jeffrey legt uit wat de aanleiding was voor de ontwikkeling van het OptiMaxx scharnier. “Vanuit de timmerindustrie kregen wij vaak de vraag of wij een verlengde dagschoot konden leveren, of een vulstrip om achter de contra espagnolet te plaatsen; ze zijn allebei bedoeld om de deuren dichter bij elkaar te brengen. Maar het nadeel daarvan is dat dit er niet mooi uitziet. Want als je een langere dagschoot toepast, ontstaat er tussen je deur en kozijn een grote kier. In plaats daarvan wilden wij een volwaardige en optisch fraaie oplossing bieden. Dat is dus het OptiMaxx scharnier geworden, waarbij de hang- en sluitnaad dankzij het nastelbare scharnier heel netjes aansluit.”

SKG

Het innovatieve scharnier is ontwikkeld met het oog op montage- en gebruiksgemak voor de eindgebruiker, benadrukt Jeffrey. “Daarnaast biedt het scharnier nog meer voordelen. Zo voldoet het aan de hoogste SKG®*** kwaliteitseisen voor inbraakpreventie en is daarmee toepasbaar volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen®. De dievenpen zit op het kozijndeel voor een snellere montage en voorkomt daardoor ook schade aan het kozijn. Samen met de verstelbaarheid is de S2 OptiMaxx daarmee het ultieme afhangscharnier.”

Scan de QR-code en u ziet een presentatievideo waarin wordt uitgelegd hoe het S2 OptiMaxx nastelbaar scharnier precies werkt.

Service op afstand

Volgens Jeffrey heeft de timmerindustrie de voordelen van het nastelbare scharnier inmiddels al volop ontdekt. “Wij wilden dit jaar een bepaalde hoeveelheid van dit product verkopen, maar binnen een half jaar hebben wij onze doelstelling al bereikt! Dit bewijst de grote behoefte die er bestaat aan een dergelijke gebruiksvriendelijke en efficiënte oplossing. Dat is ook niet meer dan logisch. Want doordat de consument dit scharnier zelf eenvoudig kan nastellen, hoeft een monteur hiervoor niet meer extra naar een klant toe. De service kan dus in feite op afstand worden verleend. Al met al is de OptiMaxx hierdoor nu al van grote meerwaarde voor de timmerindustrie.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details