Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Digitale allrounder vormt hart van IT- gebeuren bij raam-, deur- en gevelfabrikanten
Met Logikal worden machines direct vanuit de software aangestuurd.

Digitale allrounder vormt hart van IT- gebeuren bij raam-, deur- en gevelfabrikanten

Goede connecties zijn belangrijk. Dat geldt voor mensen en bedrijven, die via hun netwerk informatie verzamelen en de basis leggen voor mogelijke bestellingen en contracten. Ook software is pas helemaal top als er interactie mogelijk is met andere programma’s die in een bedrijf aanwezig zijn. Interfaces met andere softwareoplossingen staan dan ook bovenaan het verlanglijstje. LogiKal, wel eens de digitale allrounder genoemd, laat raamfabrikanten, deurproducenten en gevelbouwers toe om producten en projecten efficiënt te ontwerpen en te produceren. Door de eenvoudige connectie met andere softwarepakketten vormt LogiKal het ‘kloppend’ hart van de dagdagelijkse werking van deze maakbedrijven.

De producten en gegevens van de belangrijkste leveranciers van onder meer profielen, beslag en accessoires zijn in LogiKal geïntegreerd. (Beeld: Jakob Prößdorf)

LogiKal wordt dagelijks door raamfabrikanten, deurproducenten en gevelbouwers gebruikt om hun producten te plannen en te produceren: van ontwerp over calculatie, offerte, engineering en werkvoorbereiding tot de intelligente aansturing van de machine. De stabiliteit berekenen, aansluitingen maken of verbindingen bepalen: alles is mogelijk. Bovendien biedt de software de gebruikers een geïntegreerde CAD-oplossing en verschillende standaard interfaces met alle bekende bewerkingsmachines en met diverse ERP- en CAD-systemen. Voor veel maakbedrijven vormt LogiKal dan ook het hart van hun IT-gebeuren. 

Bij Orgadata investeren ze al jaren tijd en geld in een continue optimalisatie van hun Logikal-software voor raamfabrikanten, deurproducenten en gevelbouwers. (Beeld: Jakob Prößdorf)

Gevel Utrecht

Tijdens de vakbeurs Gevel, die van 31 mei tot en met 2 juni in Utrecht plaatsvindt, laat Orgadata de bezoekers zelf ontdekken hoe vlot LogiKal met andere softwarepakketten communiceert. 

“Stand 04.D020 staat in het teken van de samenwerking tussen Orgadata en ISD-software en de koppeling van LogiKal met het tekenprogramma HiCAD. Bezoekers kunnen er ervaren hoe eenvoudig het is om in onze LogiKal-software een werkstuk te creëren en vervolgens de 3D-mogelijkheden van HiCAD in de tekening te gebruiken. De verbinding tussen beide softwarepakketten loopt via een zogenaamde bi-directionele real-time interface, waardoor ze quasi automatisch informatie uitwisselen. Als men in Logikal een bepaalde afmeting of parameter wijzigt, past ook de tekening in HiCAD zich zonder extra actie aan. In de omgekeerde richting is dat ook het geval”, stelt Paul Thyssen van Orgadata. 

“Dat is mogelijk omdat beide softwareprogramma’s gegevens uit de databank van Logikal gebruiken. Deze real-time communicatie reduceert het aantal stappen in een productieproces, want niet elke operator moet zelf gegevens invoeren. Iedereen werkt met dezelfde data, waardoor men tijd spaart en het risico op fouten gereduceerd wordt.”

De nieuwe versie

De bezoekers op Gevel kunnen ook kennismaken met de nieuwste versie van de software: LogiKal 12. Volgens de ontwikkelaars van Orgadata is dit de beste en meest gebruiksvriendelijke versie die ooit op de markt gebracht is. Ze hebben het softwarepakket volledig opnieuw gecreëerd. Het projectcenter, het hart van het programma, werd helemaal vernieuwd. Bij het invoeren wordt gebruik gemaakt van een 3D-visualisatie en ook het bedieningsconcept werd verbeterd. En dat zijn maar een paar voorbeelden van optimalisaties. Het team van Orgadata heeft ook veel aandacht besteed aan de look & feel van de software. Alles wordt alleen maar overzichtelijker. Daarvoor zorgen onder andere de nieuwe icoontjes in het programma, die het voor de gebruiker heel eenvoudig maken. 

“De nieuwste versie van LogiKal ziet er uit als MS-Office. De gebruikers zijn immers al bekend met de manier waarop die programma’s werken. De software ziet er dan wel volledig anders uit, maar toch zal het voor de gebruiker onmiddellijk als vertrouwd aanvoelen”, stelt Paul Thyssen. “Men moet zich niet laten afschrikken door de veranderingen, want versie 12 van de software is nog sneller en intuïtiever in gebruik. Alle verschillende functies kunnen gemakkelijk in de nieuwe layout teruggevonden worden. Wie met de vorige versie kon werken, zal probleemloos met deze nieuwe LogiKal 12 overweg kunnen, want de logica achter beide versies is dezelfde.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details

Kunnen we je helpen met zoeken?