Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
dit is het nieuwe zelfregelende glasrooster voor natuurlijke toevoer van verse lucht
(Beeld: Marc Sourbron)

dit is het nieuwe zelfregelende glasrooster voor natuurlijke toevoer van verse lucht

Als bij een renovatie de ramen niet vervangen kunnen worden

Het nieuwe Variavent glasrooster van Renson zorgt ervoor dat rechtstreekse en natuurlijke toevoer van verse lucht toch mogelijk is wanneer bij een renovatie de ramen niet vervangen worden. Als opvolger van het ‘Flexair’ glasrooster zorgt de Variavent voor een hoger wooncomfort. Bovendien scoort deze esthetisch een stuk beter. Het is de ­ideale oplossing voor bestaande kozijnen in hout, kunststof of aluminium.

De Variavent revolutionair noemen, is niet eens overdreven. Het is namelijk het eerste glasrooster op de markt dat uitgerust is met de iFlux-technologie, die ook het Invisivent toprooster van Renson typeert. Het Coanda-effect en regelbaar debiet waar die technologie voor staat, leidt de binnenkomende lucht eerst naar boven om te vermengen met de aanwezige, warmere binnenlucht. Dat verhoogt het comfortgevoel in de ruimte en vermijdt tocht. Naast het vernieuwde design – je ziet geen ventilatieopeningen meer binnen in de woning – is er in de toekomst ook de optionele akoestische demping, die op elk moment kan afgenomen of terug opgezet worden.

Oplossing voor elk type raam

Glasroosters als de Variavent zijn universeel toepasbaar. Los van bouwwijze of type kozijn (aluminium, hout of kunststof) is de montage steeds dezelfde. Dankzij de glasaftrek van 80mm, kan er een vlotte, luchtdichte montage op het glas en in het kozijn gegarandeerd worden. Er is voldoende ruimte om de glaslijsten van het kozijn vast te zetten en/of glasrubbers te plaatsen. De Variavent werd ontworpen voor installatie op glas. Bij plaatsing van een optioneel kalfprofiel, is de Variavent ook geschikt voor kalfplaatsing. 

Varianten van Variavent

De ‘varia’ in Variavent duidt op de variatie in debiet. Met zijn uniek interne mechanisme kan de Variavent ingesteld worden op vier verschillende debieten, terwijl visueel hetzelfde uitzicht behouden blijft. Het design van de Variavent sluit trouwens aan bij dat van het Invisivent toprooster. Zo combineer je beide oplossingen eenvoudig, met een harmonieus totaalbeeld als resultaat.     

De Variavent werd gelanceerd op Polyclose 2022

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details