Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Dit ultraslanke aluminium schuifdeursysteem geeft je een onbelemmerd zicht op de omgeving
De Infinium van AluK is een schuifdeursysteem met een groot glasoppervlak, een slanke profielbelijning en een middenstijl van slechts 21 mm breed. (Copyright AluK/Mike Bink fotografie)

Dit ultraslanke aluminium schuifdeursysteem geeft je een onbelemmerd zicht op de omgeving

Esthetiek en functionaliteit gaan hand in hand

Bij het ontwerpen van woningen, appartementen en andere gebouwen besteden architecten veel aandacht aan de natuurlijke lichtinval en een maximaal zicht op de omgeving. Daarom wordt de hedendaagse architectuur ook gekenmerkt door de integratie van veel en vooral grote glaspartijen, waaronder schuifpuien. De zware profielen van de gemiddelde schuifpui vormen echter vaak een storend element, dat het zicht naar buiten beperkt. 

Infinium van AluK biedt de oplossing voor een naadloze overgang tussen binnen en buiten. Dit innovatieve aluminium schuifdeursysteem met een middenstijl van slechts 21 mm breed garandeert immers een maximale transparantie. Deze schuifpui combineert bovendien een minimalistisch design met topprestaties op het vlak van thermische en akoestische isolatie.

De schuivende delen kunnen geleverd worden met een breedte van maximaal 3000 mm en een hoogte tot 3500 mm. (Copyright The Art of Living, Jaro van Meerten/Architect &Prast&Hooft)

Hoog isolerend schuifsysteem

Infinium is de ultraslanke aluminium schuifdeur van AluK, die het binnen- en buitenleven harmonieus samenbrengt. Dankzij het grote glasoppervlak, de slanke profielbelijning en een middenstijl van amper 21 mm krijgt men een onbelemmerd panoramisch zicht en worden ruimtes optimaal gevuld met natuurlijk daglicht. De schuivende delen kunnen immers geleverd worden met een breedte van maximaal 3000 mm en een hoogte tot 3500 mm. 

“Het kader en de schuifelementen zijn rondom onzichtbaar bouwkundig weggewerkt wat resulteert in een onbelemmerde doorblik. Het systeem integreert dan ook aan de binnen- en buitenzijde op een harmonieuze wijze in de architectuur van de gevel”, vertellen ze bij AluK. 

“Dit systeem wordt geleverd met dubbele (38 mm) en triple (52 mm) beglazing en scoort hoog op het vlak van thermische isolatie
(Uw 1,3 W/m²K bij dubbel glas en 1,0 W/m²K bij triple glas), akoestiek (Rw 41 dB (-2;-5) bij dubbele beglazing), inbraakwerendheid (RC 2), lucht- (Klasse 4) en waterdichtheid (Klasse 8A bij 450 Pa). Infinium voldoet dan ook ruimschoots aan de huidige normen.”

Deze ultraslanke aluminium schuifpui garandeert een onbelemmerd panoramisch zicht en een naadloze overgang tussen binnen en buiten. (Copyright The Art of Living, Jaro van Meerten/Architect &Prast&Hooft)

Veelzijdigheid troef

Bij Infinium van AluK gaan esthetiek en functionaliteit hand in hand. Zo verbetert de nieuwe vlakke drempeloplossing de esthetiek en de ergonomie dankzij een doorlopend zicht op vloerniveau zonder onderbreking. Door toepassing van de vlakke dorpel is de vleugel eenvoudig te (de)monteren zonder breekwerk in het plafond. Nieuwe wielsets zorgen ervoor dat deze configuratie uitvoerbaar is met een verhoogd vleugelgewicht tot 400 kg en zelfs de zwaarste Infinium schuifdeur nog steeds gebruiksvriendelijk is. 

Bovendien kunnen deze wielsets bij de vlakke dorpel eenvoudig onderhouden worden, aangezien men na het verwijderen van de drempelprofielen direct toegang tot de veerpin krijgt. De handgrepen, beschikbaar voor binnen en buiten, hebben een modern design met verborgen beslag en mechanisme. De nieuwe slanke handgreep draagt eveneens bij aan de esthetiek van het systeem. Ze is zo ontworpen dat de schroefkoppen niet meer zichtbaar zijn. Voor extra comfort kan men ook voor een automatisch gemotoriseerd systeem met elektronisch slot kiezen. 

Het Infinium schuifdeursysteem is in verschillende configuraties beschikbaar. Met een 90° openschuivende hoek kan elke leefruimte moeiteloos verbonden worden. (Copyright AluK)

“Het Infinium schuifdeursysteem is in verschillende configuraties beschikbaar. Naast de bestaande duo- en tri-railsystemen is er nu een monorail versie beschikbaar en kunnen er zelfs tot zes vleugels toegepast worden. Met een 90º openschuivende hoek kan elke leefruimte moeiteloos verbonden worden. Daarnaast biedt AluK een configuratie waarbij de glaspartijen in een hoek van 90° samenkomen zonder gebruik te maken van een hoekprofiel. Dit creëert een uiterst elegant, licht en transparant effect”, gaat men bij AluK verder. “Dit maakt deze schuifpui tot een heel efficiënt en innovatief systeem dat gemakkelijk te vervaardigen en te installeren is.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details