Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Diverse primeurs. Specialist in bewerkingsmachines pakt groots uit op Polyclose
De Schirmer Alu BAZ is de Rolls-Royce onder de doorloopmachines en recent uitgebreid met een tweede verticale zaagblad.

Diverse primeurs. Specialist in bewerkingsmachines pakt groots uit op Polyclose

Calvet is al sinds 1930 dé specialist in bewerkingsmachines met een sterke focus op service en onderhoud. Op de jubileumeditie van Polyclose (31 augustus – 2 september) wordt groots uitgepakt met diverse primeurs voor de Benelux en zelfs een heuse wereldprimeur. Thijs van der Meeren, General Manager bij Calvet Nederland, geeft ons alvast een voorproefje en vertelt over de voorgenomen marktverbreding in Nederland.

De 2-kopszaagmachine Mecal TDC 622 Edge Master is een 3D-zaagmachine met een extreem groot werkbereik en twee zaagbladen van 600 millimeter.

Als specialist in bewerkingsmachines verzorgt Calvet Nederland het complete plaatje van aankoop en inbedrijfstellen tot service, onderhoud en nazorg. “We onderscheiden ons in de markt vooral met onze uitgebreide service- en onderhoudsdiensten”, zegt Van der Meeren. “De dienstverlening bestaat uit een persoonlijke helpdesk voor hulp op afstand en een gekwalificeerde technische dienst op locatie. Vragen over of het ontstaan van storingen aan een machine weten we in 85 procent van de gevallen op afstand op te lossen. Mocht er toch een monteur ter plaatse nodig zijn, dan sturen we hem met gerichte informatie en de juiste onderdelen op pad. Ook dat maakt dat we snel kunnen schakelen en stilstand tot een minimum beperken.”

Absoluut uniek in de huidige, uitdagende tijden van schaarste, is dat Calvet veel machines ‘gewoon’ uit voorraad kan leveren.

Uitgebreid assortiment

Calvet is actief in de gehele Benelux met vestigingen in Zellik (nabij ­Brussel) en Werkendam. “We beschikken over een uitgebreid assortiment aan bewerkingsmachines voor aluminium en staal profielen, variërend van zaag- en manuele freesmachines tot complete CNC-bewerkingscentra van gerenommeerde merken als Schirmer en Mecal. Daarnaast leveren we hoekenpersmachines, beslagtafels, ponsmachines, lengte-aanslagen, rollenbanen en complete tafels en inventaris voor de werkplaatsinrichting. Absoluut uniek in de huidige, uitdagende tijden van schaarste, is dat we veel machines ‘gewoon’ uit voorraad kunnen leveren. We beschikken over een mooie voorraad 1- en 2-kopszaagmachines, hoekenpersen en de compactere CNC-machines.” 

Het hoofdkantoor van Calvet Nederland in Werkendam.

Wereldprimeur

Op Polyclose pakt Calvet uit met diverse primeurs. “Met de Schirmer Alu BAZ hebben we een wereldprimeur op onze stand”, zegt Van der Meeren trots. 

“De Rolls-Royce onder de doorloopmachines is uitgebreid met een tweede verticale zaagblad. Ook het werkbereik is aanzienlijk toegenomen (tot 300 millimeter breed) en nemen de mogelijkheden qua ravelen enorm toe, zodat de machine ook geschikt is voor elementenbouw en het bewerken van grotere (vliesgevel)profielen. Een andere primeur, weliswaar voor de Benelux, vormt de Mecal MC312 Taurus CNC-machine. Een gesloten 5-assige machine met een werkveld van 7,60 meter en een groot zaagblad van 300 millimeter. Met standaard twaalf gereedschappen en servogestuurde klemmen voor het positioneren is de compact gebouwde machine een aanwinst voor iedere aluminium verwerker.”

Twee stands

Ook op de stand van Calvet te bewonderen tijdens Polyclose is de 2-kopszaagmachine Mecal TDC 622 Edge Master, een 3D-zaagmachine met een extreem groot werkbereik en twee zaagbladen van 600 millimeter. “De zaag kan zowel neigen als zwenken, ideaal voor het creëren van 3D-verstekken”, legt Van der Meeren uit. 

“Daarnaast tonen we een hefkieptafel van Urban voor de grote, zware schuifpuien. Overigens presenteren we ons gamma tijdens Polyclose niet op één, maar op twee stands. Ons uitgebreide assortiment aan inventaris en werkplaatsinrichting ‘showen’ we op een aparte stand in een andere hal. Op die manier hebben we de mogelijkheid om ook dit marktsegment extra onder de aandacht te brengen.” 

Kunststofmarkt

Over marktsegmenten gesproken, tot voor kort richtte Calvet Nederland zich uitsluitend op aluminium en staal. Daar komt verandering in. Of beter gezegd, die verandering is al ingezet. Van der Meeren: “De kunststofmarkt bleef ons maar benaderen voor ondersteuning (lees: service en onderhoud) aan bewerkingsmachines, een segment dat we vanuit onze divisie in België overigens al vele decennia bedienen. We hebben namelijk de vertegenwoordiging in de Benelux voor de merken Urban, Thorwesten en Pertici, toonaangevende fabrikanten in de kunststofwereld. Bedrijven met deze machines kunnen zich voortaan tot ons wenden, zowel voor ondersteuning en onderhoud, als voor nieuwe machines.”

Aan ambities heeft Van der Meeren dan ook geen gebrek. “Calvet is marktleider in de Benelux als het gaat om aluminium bewerkingsmachines en in België ook voor de kunststofmarkt. In deze sector verwachten we in Nederland de komende jaren een mooie groei te kunnen realiseren.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details