Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Producten

Doekzonwering voortaan perfect te combineren met minimalistische ramen

RENSON_Fixscreen Minimal_01 kopiëren
De vrijstaande koppelzijgeleider maakt dat doek­zonwering voortaan ook combineerbaar is met schuifhorren en schuiframen met een schuivende vleugel aan de buitenzijde.

Tekst | Renson

Beeld | Renson

20 april 2021 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Dat maakt van de windvaste Fixscreen meer dan ooit de meest allround, efficiënte, duurzame en kwalitatieve investering om op warme dagen binnenshuis toch het hoofd koel te houden. Zowel voor inbouw als na-installatie op high-end minimalistische ramen, vliesgevels en schuifdeuren heeft Renson nu dus het perfecte compromis tussen duurzaamheid, comfort en design beschikbaar. Het resultaat? Eén esthetisch geheel in harmonie met de architectuur.

Nu Renson met de Fixscreen Minimal voor het hoogst haalbare gaat op het vlak van design en gedetailleerde afwerking, is van doekzonwering ingebouwd in de gevel amper nog iets te zien. Zonder zichtbare schroeven en met alle onderdelen in dezelfde kleur gaat die zelfs in combinatie met de slankste raamprofielen helemaal in het geheel op. Ideaal voor wie kiest voor comfort, maar niet wil inboeten op binnenvallend daglicht met doekkasten en zijgeleiders die voor het glas van superslanke raamprofielen uitkomen. Dit nieuwe type doekzonwering dankt z’n windbestendigheid tot maar liefst 130 km/u aan de ritstechnologie waarmee het doek in de zijgeleiders loopt, én is tegelijk zo minimalistisch ontworpen dat die amper opvalt wanneer die mee met het raam in de gevel ingewerkt is. Hoe? Dankzij een compactere doekkast, een kleinere onderlat waarin de lasnaad van het doek onzichtbaar weggewerkt zit, smallere zijgeleiders, en een perfecte aansluiting op de aflopende raamdorpel. Naast de 5 jaar productgarantie, blijft de 7 jaar garantie op de Fixscreen-technologie als vanouds ook op de Fixscreen Minimal van tel. Bovendien werd die nu ook uitgebreid met 7 jaar garantie op de Detecto Renson ‘safety first’ motor. 

De ‘base box M.W+’ als optioneel onderdeel om doekkast én zijgeleiders 40 mm vrij naar voren te brengen.

Breedtes tot 12m én geschikt voor schuifdeuren

Opvallend aan de Fixscreen Minimal is dat die dankzij de ‘base box M.W+’ als optioneel onderdeel om de doekkast aan te haken in zijn geheel (doekkast én zijgeleiders) 40 mm vrij naar voor gebracht kan worden. Dat zorgt er voor dat doekzonwering nu ook combineerbaar is met ramen of deuren met een klink aan de buitenzijde en dat je steeds uit de voeten kan met minimalistische ramen met hun kenmerkende verstevigingsprofielen. Maar net zo goed laat de vrijstaande koppelzijgeleider voortaan ook de nodige ruimte voor schuifhorren en  schuiframen met een schuivende vleugel aan de buitenzijde: tot 12 m breed, zonder toegevingen op detaillering en met het grootst mogelijke installatiegemak. 

Installatiegemak voorop

Bij de ontwikkeling van de Fixscreen Minimal  werd in de eerste plaats rekening gehouden met het montagegemak. 

• Zo is het profiel achteraan de doekkast zo ontworpen dat het voor verschillende toepassingen kan dienen: om snel en eenvoudig op te hangen aan een vooraf bevestigd haakprofiel bijvoorbeeld. Voor vrijstaande toepassingen is de achterkant van de doekkast dan weer mooi afgewerkt dankzij een opvulprofiel. Waar je de doekkast 40 mm voor het raam wil laten komen, kan je gebruik maken van de ‘base box M.W+’, in combinatie met een ‘M.W+’ zijgeleider. 

• Om de Fixscreen Minimal nog vlotter te kunnen monteren, gebeurt de verbinding tussen de doekkast en de zijgeleiders trouwens met behulp van een losse montagestift. 

• Bovendien is  het voortaan heel eenvoudig om de onderlat los te klikken van het doek. Iets wat zeker bij de installatie van grote screens een pak scheelt in gewicht en wat er tegelijk ook voor zorgt dat je de screens snel kan demonteren. 

• Een nieuw demonteerbaar klikprofiel op de doekbuis beperkt niet alleen de horizontale lijnvorming in het doek tot een minimum, maar zorgt er ook voor dat je het doek eenvoudig en snel uit de doekbuis kan klikken. 

• Ten slotte kreeg de bestaande Connect&Go technologie een update met een nog robuuster en gebruiksvriendelijker resultaat. Dankzij de integratie van de Click&Safe technologie, klikt de aansluiting van de doekbuis nu schroefloos in de kast. Zo heb je als installateur je handen vrij hebt om de montage probleemloos af te werken.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erwin Krekels

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Profiel netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details