Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
dormakaba introduceert de ‘Next Generation’ SVP sloten
dormakaba SVP2000 DCW.

dormakaba introduceert de ‘Next Generation’ SVP sloten

Een paniekslot draagt wezenlijk bij aan de veiligheid in een gebouw. Het is belangrijk om de juiste keuze te maken in panieksloten, aangezien deze onder alle omstandigheden moeten functioneren. Bovendien kan een slecht functionerend paniekslot toegang tot het gebouw verschaffen aan ongenode gasten. Met meer dan 150 jaar ervaring op het gebied van sloten, beschikt dormakaba over een uitgelezen collectie panieksloten. Het assortiment heeft zelfs een upgrade gehad; alle SVP sloten dragen nu de naam ‘Next Generation’. We spreken met Geoffrey van den Berg, accountmanager bij dormakaba Nederland, over de collectie en de eigenschappen.

Drie categorieën

“Panieksloten onderscheiden we in drie categorieën”, opent Geoffrey het gesprek. “Allereerst de mechanische panieksloten, daarna de elektrische, krukgestuurde panieksloten en tenslotte de volledig motorische panieksloten. Bij deze laatste categorie zijn er legio uitbreidingen mogelijk, waarover later meer informatie.”

Binnen de groep zuiver mechanische panieksloten bevinden zich de SVP5000 serie en de SVP 4000 serie. “De SVP 4000 serie beschikt over signaleringscontacten voor herkenning van de deurstatus”, licht Geoffrey toe. De SVP 6000 serie valt binnen de categorie zelfvergrendelende krukgestuurde panieksloten, met een enkelzijdige solenoïde. Geoffrey: “De automatische uitworp van de nachtschoot bedraagt 20 mm, wat zorgt voor een verzekeringstechnisch erkende sluiting. Dankzij de kruisschoot wordt een tweepuntsvergrendeling gerealiseerd voor verbeterde veiligheid.  Tegelijkertijd zorgt de antipaniekfunctie ervoor dat de deur altijd in de vluchtrichting via de deurkruk kan worden geopend.  Mechanisch openen van buitenaf blijft mogelijk door bediening van de cilinder met een sleutel.”

dormakaba SVP6000, zelfvergrendelend krukgestuurd paniekslot, met een enkelzijdige solenoïde.

De uitbreidingsmogelijkheden die de volledig motorische panieksloten bieden, zijn talrijk. “Zeker in combinatie met de deurautomaten ED100/250, vanwege de aanwezige DCW-aansluiting (DCW=dormakaba connect & work), die letterlijk ‘plug & play’ werkt. De voeding en besturing worden door de automaat verzorgd. Indien gewenst kan de automaat op het GBS (gebouwbeheersysteem) en de BMI (brandmeldinstallatie) worden aangesloten”, aldus Geoffrey.

Belangrijke nieuwe functies

De ‘Next Generation’ SVP sloten hebben een aantal belangrijke ‘features’ erbij gekregen. Zo beschikken de sloten met een 235 x 24 mm voorplaat over een SKG** keurmerk en hebben alle sloten een anti-rokers functie. De SVP2000 sloten hebben een ‘F’ uitvoering met ingebouwde Power Reserve module, speciaal voor rook- en brandwerende deuren. “De SVP2000 ‘spreekt’ drie talen. Hij kan stand alone gebruikt worden, of via een CAN-bus systeem, of met ons DCW-bus systeem. Deze laatste is, zoals uitgelegd, perfect te combineren met de deurautomaten ED100/250.”

Ook paniekbeslag wordt door dormakaba geleverd.

Het kiezen van het juiste slot was nog nooit zo gemakkelijk

Met de hoeveelheid aan types en mogelijkheden kan men zich voorstellen dat het juiste slot kiezen soms lastig is. Ook daarvoor heeft dormakaba een charmante en zeer welkome oplossing: de SVP tool online. 

“Met deze online hulp wordt het vinden van het juiste slot kinderspel. Door steeds een stap verder te klikken, komt het juiste slot onder uit de digitale trechter. Hiermee kunnen de meeste vragen wel worden beantwoord. Wie toch nog twijfelt of er niet uitkomt, is van harte welkom om ons te bellen of te mailen uiteraard”, zegt Geoffrey tot besluit. “Wie meteen met de SVP tool aan de slag wil, hoeft alleen maar de QR-code op deze pagina met de smartphone te scannen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details