Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Dr. Hahn stelt de nieuwe generatie Rollenband scharnieren voor

Dr. Hahn stelt de nieuwe generatie Rollenband scharnieren voor

Duits scharnierspecialist Dr. Hahn stelde dit jaar maar liefst 4 nieuwe Rollenband-scharnieren voor bij de kunststofdeurfabrikanten. De nadruk ligt overduidelijk op een zeer elegante optiek in combinatie met een hoge performantie en draagkracht. 

Verschillende bevestigingen

Twee productlijnen die onder de benamingen KT-RKN en KT-RKV aangeboden worden, zijn zowel tweedelig alsook driedelig beschikbaar. Het verschil zit in de bevestigingen. Zo wordt het KT-RKN scharnier in de opdek verschroefd, met als voordeel dat de dichting niet onderbroken wordt. Het KT-RKV scharnier wordt traditioneel bevestigd in de beslaggroef. 

Efficiënte verwerking in het atelier en op de bouwwerf

De driedelige scharnieren dragen tot 120 kg, de 2-delige variant gaat probleemloos tot 90 kg. Beide types worden bevestigd door middel van lange stiften en boorschroeven. Voor vleugels tot 80 kg biedt Dr Hahn het 2-delige alternatief aan met korte stiften en boorschroeven zodat enkel de kunststof dient voorgeboord te worden. Zelfs bij de driedelige scharnieren is het in- en uithangen van de vleugel zeer comfortabel. Het bovenste kaderdeel kan namelijk eenvoudig verwijderd worden zonder de bevestigingsschroeven te lossen. Zo kan de vleugel als bij een 2-delige variant worden ingehangen waarna het extra kaderdeel weer wordt gemonteerd. Ontegensprekelijk een zeer grote meerwaarde voor de plaatsers. Bij te weinig ruimte kan de deurvleugel op dezelfde wijze worden uitgenomen.

Zowat alle profielsystemen kunnen bediend worden

Bij de opdekverschroeving is het belangrijk dat het scharnier mooi aansluit. Het KT-RKN scharnier wordt dan ook aangeboden met een recht vleugeldeel (0°) alsook met een afgeschuinde radius (bvb 5°). De deurenfabrikant kan dus kiezen uit een zeer brede waaier aan mogelijkheden. Beide productlijnen zijn geschikt om opdekhoogtes van 16,5 mm tot 26 mm te bedienen. Een universeel toepasbare boormal maakt de verwerking zeer eenvoudig.

3D verstelbaar

Bij alle types kan in zes richtingen versteld worden, zelfs bij een ingehangen vleugel:

  • In de hoogte kan het scharnier +/- 3 mm versteld worden;
  • Horizontaal zijn eveneens +/- 3 mm mogelijk;
  • Voor de dichtingsaandruk is het +/- 1,3 mm.

Alle varianten zijn zowel DIN links als DIN rechts toepasbaar. De maximale opening bedraagt 180°.

Komt tegemoet aan de vraag vanuit de markt

Ook na het traploos verstellen van het scharnier – in alle mogelijke richtingen – blijft het scharnier mooi in lijn, zonder spleetvorming. De knoopdiameter bedraagt 18 mm. De 2-delige scharnieren hebben een lengte van 144 mm, de 3-delige 189 mm. Ook deze scharnieren kunnen in alle mogelijke RAL-kleuren geleverd worden, in combinatie met witte- of zwarte kunststof onderdelen.

Bestand tegen extreme weersomstandigheden

Dr. Hahn werkt uitsluitend met hoogkwalitatieve materialen die bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden en ook in kustgebieden probleemloos kunnen worden toegepast. 

CE-keuring

De producten zijn CE gecertificeerd naar norm EN 1935:2002, met bandklasse 13 voor 2-delige scharnieren, bandklasse 11 voor 3-delige scharnieren. Beide types worden voorgemonteerd geleverd en zijn te bestellen in stukverpakking alsook in 24 stuks-verpakking.    ′ 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details