Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Duitse kozijnfabrikant gaat geen enkele uitdaging uit de weg
Villa Spaendonck in Helmond. Gerdes Fenster und Türen kan voor ieder project ramen, deuren en schuifpuien op basis van Schüco profielen produceren en leveren.

Duitse kozijnfabrikant gaat geen enkele uitdaging uit de weg

Elke aannemer heeft zijn eigen aanpak: traditionele bouw, houtskeletbouw, prefab, complete vooraf afgewerkte units, …. Bovendien spannen bijna energieneutrale (BEN), nul-op-de-meter (NOM) en ook passiefhuis projecten vandaag de kroon. Architecten, projectbureaus, bouwkundige adviesbureaus, woningcorporaties, aannemers, dealers en investeerders – allen kunnen ze een beroep doen op de kennis van Gerdes Fenster und Türen om samen een gepaste oplossing voor kozijnen, ramen, deuren of schuifpuien uit te werken. Daarbij kan de kozijnfabrikant uit Lengerich terugvallen op een jarenlange ervaring in Duitsland én Nederland. 

Wat in 1949 als schilder- en glasbedrijf begon, is vandaag uitgegroeid tot een gerenommeerde fabrikant van Schüco kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien voor projecten in Duitsland én Nederland. 

“In het begin waren we eerder terughoudend, want de Nederlanders hebben een heel eigen bouwwijze. Toch gingen we de uitdaging niet uit de weg”, vertelt sales en marketing manager Benelux Anthonius Gabeler. 

“We produceerden de ‘Nederlandse’ systemen eerst manueel, maar investeerden daarna in nieuwe aangepaste machines en zaagbladen. Sinds 2017 hebben we zelfs een vestiging in Oldenzaal, speciaal voor de werkvoorbereiding en een magazijn klein materieel. Vandaag komt meer dan 60% van de orders uit het land, waar we in de volksmond ‘Gerdes Kozijnen’ heten.”

Voor een woonproject in Ede ondersteunden de specialisten van ‘Gerdes Kozijnen‘ de architect en projectleider met advies rond isolatiewaarden en luchtdichtheid met betrekking tot de kozijnen en de montage ervan.

Expertise en innovatie

Of het nu om de vervanging van houten kozijnen of kunststof systemen met slechte isolatiewaarden in renovatie gaat of de integratie van kozijnen, ramen, deuren of schuifpuien in nieuw- of aanbouw, de specialisten van Gerdes denken steeds met het bouwteam mee. 

“Onze ervaring en expertise uit Duitse projecten kunnen we ook in Nederland gebruiken. Zo wordt in Duitsland al 25 jaar met drie­dubbele beglazing gewerkt, terwijl dit in Nederland nu pas helemaal doorbreekt. Bovendien kunnen we met onze systemen in eender welk project participeren: renovatie of nieuwbouw, traditioneel, BEN of NOM, zelfs passiefhuis”, geeft Gabeler aan. 

“We blijven tevens volop investeren in de modernisering en optimalisatie van onze productie en de uitbreiding van ons gamma. Zo willen we in de toekomst ook aluminium systemen van Schüco leveren, waardoor we nog flexibeler kunnen inspelen op de vragen uit de markt. En we garanderen onze klanten uiteraard de hoogste kwaliteit. Dit wordt elke keer weer bevestigd met de certificaten van VKG Keurmerk en SKG-IKOB/KOMO.” 

De raamsystemen van Gerdes worden op de bouwplaats geleverd of reeds in de prefab elementen in de productiehal geïntegreerd.

Een oplossing voor elk project

De lijst van referenties is zeer uitgebreid. Zo contacteerde een investeerder de Duitse kozijnfabrikant om raamsystemen op maat te ontwikkelen voor een renovatieproject met prefab elementen, die voor de bestaande muren gemonteerd worden, wat voor vrij dikke spouwen zorgt. De kunststof systemen worden steeds vaker geïntegreerd in houtskeletbouw, voornamelijk vanwege de onderhoudsvriendelijkheid en de weerstand tegen weersinvloeden, die toch aanzienlijk beter is dan bij houten kozijnen. 

“Voor een appartementsgebouw in Berlijn integreerde een aannemer onze ramen in woonunits, die in het atelier prefab afgewerkt worden en op de bouwplaats als blokken op elkaar gezet worden. Ook in Nederland gebruikt een firma ramen en deuren uit ons Schüco gamma voor de realisatie van modulaire, volledig afgewerkte en gemeubelde units voor bijvoorbeeld tijdelijke school- of kantoorgebouwen”, vult de sales en marketing manager aan. 

“Voor projecten waar veel systemen volgens een strikte planning en just-in-time geleverd moeten worden, zoals bijvoorbeeld bij Zorgcentrum Uitzicht in Vlaardingen, zijn onze ruime voorraad profielen en het geautomatiseerde machinepark sterke troeven. En voor een woonproject in Ede was onze ervaring en expertise dan weer doorslaggevend. We ondersteunden de architect en projectleider immers met advies rond isolatiewaarden en luchtdichtheid met betrekking tot de kozijnen en de montage ervan.” 

Het moge duidelijk zijn: wat ook de uitdaging is bij Gerdes Fenster und Türen: ze pakken daar elk project vol enthousiasme op.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details