Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Duitse kozijnfabrikant produceert en levert nu ook aluminium kozijnen
Gerdes Fenster und Türen nam recent een nieuwe productiehal voor de productie van aluminium systemen in gebruik.

Duitse kozijnfabrikant produceert en levert nu ook aluminium kozijnen

Fabrikant is in het nieuwe jaar 2022 al 45 jaar toonaangevend in kunststof systemen

Om op de vraag uit de markt te kunnen inspelen, moeten maakbedrijven zich ook wel eens opnieuw kunnen heruitvinden. Dat hebben ze bij Gerdes Fenster und Türen recent ook gedaan. De fabrikant werkt al bijna 45 jaar samen met architecten, projectbureaus, bouwkundige adviesbureaus, woningcorporaties, aannemers, dealers en investeerders aan oplossingen voor kunststof kozijnen, ramen, deuren of schuifpuien. Recent investeerde de directie echter in de bouw van een derde moderne productiefaciliteit, waar Schüco aluminium systemen op maat geproduceerd worden. Bij de Duitse kozijnfabrikant ben je nu aan het juiste adres voor hoogwaardige kunststof én aluminium systemen: een totaalpakket onder één dak. De firma investeert bovendien in een nieuwe productiehal naast ‘Werk 1’ in Lengerich.

De eerste elektrische LivingSlide met op de foto voorste rij, vlnr: Viktor Jung (Werkvoorbereider Gerdes GmbH), Werner Steffens (Adviseur voor Maschinen- & Anwendungstechnik, Schüco International KG), Torsten Hengemühle (Bedrijfsleider Hefschuifpuien, Gerdes GmbH), Joachim Goldau (Teamleider Beslag, Schüco International KG).Achterste rij, vlnr: Georg Gels (Productieleider, Gerdes GmbH), Karl Schröder (Tischlermeister, Gerdes GmbH).

Kunststof én aluminium

Gerdes Fenster und Türen, bij bijna 45 jaar een gerenommeerde fabrikant van Schüco kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien in kunststof voor projecten in Duitsland én de Benelux. Alle systemen worden op maat gemaakt en vooral de elementen in de standaard kleuren voor Nederland worden op korte termijn geleverd. Door een toenemende vraag uit de markt besliste de directie om het aanbod uit te breiden met Schüco aluminium kozijnen, made by Gerdes.

Gerdes Fenster und Türen kreeg in oktober de vergunning voor de bouw van een nieuwe productiehal naast ‘Werk 1’ in Lengerich.

Bij de fabrikant wordt echter duidelijk gesteld dat ze wel nog steeds hun jarenlange core business trouw blijven, waarbij ze klanten met raad en daad ondersteunen als het gaat om kunststof kozijnen, ramen en deuren. Een mooi voorbeeld: een paar weken geleden vervaardigde Gerdes als allereerste Schüco-partner wereldwijd een elektrisch aangedreven hefschuifsysteem type LivingSlide. De elektrische hef- en schuifsturing is onzichtbaar in het profiel geïntegreerd en het systeem kan op die manier eenvoudig via een schakelaar of een App geopend en gesloten worden.

“We kregen al langer de vraag uit de markt om ook aluminium systemen aan te bieden. Op die manier zou ons aanbod ook een oplossing voor toepassingen met bijvoorbeeld grotere ramen en brandwerende deuren omvatten. Die worden het best uit aluminium gemaakt en dat moesten we in het verleden dan ook uitbesteden. Daarom kozen we ervoor om ook Schüco aluminium kozijnen te produceren en te leveren. Net als bij de kunststof kozijnen kunnen we ook hier steeds een beroep doen op het vakmanschap van Schüco”, vertelt sales en marketing manager Benelux Anthonius Gabeler.

De firma uit Lengerich investeerde in een modern machinepark met onder meer een dubbele verstekzaagmachine voor de bewerking van aluminium profielen.

“Aluminium wordt heel vaak gebruikt bij grotere projecten, zoals scholen, ziekenhuizen, kantoren en showrooms, maar ook voor woningen met een strak en modern design, en dit zowel in nieuwbouw als renovatie. Vooral voor grotere raampartijen vormen aluminium systemen een ideale oplossing. Ze worden geproduceerd met een thermische – en geluidsisolatie naar wens en geleverd in een ruim aanbod aan verschillende kleuren. Ook ramen en schuifsystemen met zeer slanke profielen en deuren met een vulling naar wens zijn mogelijk.”

Op het vlak van kwaliteit zijn geen compromissen toegestaan

De focus blijft intussen op klanten in Duitsland en Benelux liggen. Er zijn wel aanvragen uit andere landen en op termijn wil men ook deze klanten bedienen. Ondertussen blijft de fabrikant investeren in faciliteiten en mensen. Voor de productie van de aluminium systemen werd een derde fabriek in gebruik genomen, waar een team onder leiding van een ervaren business unit manager en een productieverantwoordelijke aluminium systemen produceert volgens de hoge kwaliteitsvoorschriften van Schüco.

“We investeerden daarvoor in een modern machinepark met onder meer een dubbele verstekzaagmachine en andere profielbewerkingsmachines, die aan de calculation software van Schüco gekoppeld zijn”, geeft de sales en marketing manager aan.

“In oktober kregen we ook de bouwvergunning voor een nieuwe productiefaciliteit. We kunnen starten met de bouwwerkzaamheden op de site naast ‘Werk 1’ in Lengerich. Met deze nieuwbouw wordt onze productie met 3.700 m² uitgebreid. We plannen ook 500 m² voor kantoren en sociale ruimtes. Bij Gerdes Fenster und Türen heerst dan ook de gezonde ambitie om als firma verder te groeien, maar dat mag in geen geval ten koste van de kwaliteit bij product en service gaan.”  

U kunt Gerdes Fenster und Türen via contactpersoon Anthonius Gabeler bereiken op +49 5904 9699319  en via [email protected].

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details