Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Duurzaam productgamma voor binnen- én buitenafwerkingen
Interieurtoepassingen. (Beeld: Joost Berndes)

Duurzaam productgamma voor binnen- én buitenafwerkingen

‘Meer dan compleet als het gaat om hout- en houtvervangende producten voor de binnenafwerking’

Al ruim 25 jaar is Progé uit Groenlo een kundige partner rondom de toelevering van innovatieve nieuwbouw- en renovatieprojecten. In de vorm van een duurzaam productgamma kant-en-klare, hoogwaardig afgewerkte kwaliteitsproducten heeft het bedrijf alles in huis voor een passende binnen- en buitenafwerking. Met de overname van het Belgische Colormatics kunnen klanten tegenwoordig ook bij Progé terecht voor slimme en hoogwaardige buitenafwerking in aluminium en kunststof. Met deze overname is Progé nog beter in staat om een volledige ontzorging te bieden. Het hele productgamma van Progé sluit aan op de ondernemingsvisie: bouwprojecten slimmer en efficiënter laten verlopen door de bouw volledig te ontzorgen tijdens het gehele installatieproces.

Progelit-gevelbekleding. (Beeld: Joost Berndes)

Sinds 1997 is Progé meer dan compleet als het gaat om hout- en houtvervangende producten voor de binnenafwerking. Met een assortiment producten dat uitblinkt in kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Alle producten in de kunststoflijn zijn voorzien van de uv-bestendige en krasvaste toplaag Renolit, een finish waarmee het door directielid Edwin Trienen geleide bedrijf al vele jaren het verschil maakt. “Met deze producten trekken we niet alleen het aanzicht, het gebruiksplezier en de levensduur van onze producten op een hoger peil, het levert ook een flinke brok efficiency op. We leveren namelijk per stuk, waar dan ook in het land én volledig op maat. Op die manier ontzorgen we de montagebedrijven volledig.”

Exterieurtoepassingen. (Beeld: Joost Berndes)

Verbreding

Met de aanvulling van Colordeck van Colormatics breidt Progé haar productassortiment verder uit met aluminium en kunststof producten voor buitenafwerking. Met de toevoeging van Colormatics is Progé nu nog meer in staat om bouw- en montagebedrijven optimaal te voorzien van de juiste producten. “Dankzij de overname zijn we allebei in staat om ons aanbod zowel qua materiaal als productsoort te verbreden en de klant dus compleet te ontzorgen”, vertelt Trienen. “Bovendien kunnen we door het delen van de wederzijdse expertise mooie stappen zetten op het gebied van innovatie en productontwikkeling. Een aspect dat van oudsher in onze filosofie is verweven. Bij Progé vinden we het ontzettend leuk om met andere bedrijven te sparren en tot nieuwe toepassingen te komen. Ook als die niet direct linken met onze kernactiviteiten.” 

Colorwall-gevelbekleding.

Resultaat 

De samenwerking tussen beide bedrijven heeft al tot mooie resultaten geleid. Zo vormt de aluminium en kunststof gevelbekleding van Colormatics een mooie aanvulling op de massief houten Progelit-gevelbekleding. Met Colordeck heeft Progé een bijzonder sterk product tot zijn beschikking: een oersterk, onderhoudsarm en vriendelijk geprijsd product dat naar klantwens op maat kan worden gezaagd en gebundeld. Bovendien is Colordeck glasvezelvrij, wat betekent dat er tijdens het verwerken geen glasvezeldeeltjes vrijkomen die ogen, longen en handen irriteren. “Als het gaat om functionele, duurzame en geldbesparende afwerkingsproducten voor binnen en buiten zitten we niet stil”, besluit Trienen. “Ongeacht of de klant die uitgevoerd wil hebben in hout, aluminium of kunststof. We zijn van vele markten thuis en kunnen aan zowat elke vraag voldoen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details