Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Duurzaamheid en circulariteit zijn hier de codewoorden
Hydro heeft productiefaciliteiten die gefragmenteerd, gesorteerd en bewerkt post-consumer schrootafval opnieuw in omloop brengen.

Duurzaamheid en circulariteit zijn hier de codewoorden

Presentatie van nieuw vouwschuifdeursysteem

Duurzaamheid en circulariteit zijn kenmerkend voor onze maatschappij. Voor fabrikanten van bouwelementen is het duurzaamheidsverhaal dan ook cruciaal. Bij Hydro, moederbedrijf van WICONA, voegen ze de daad bij het woord. Voortaan wordt voor de productie van de systemen enkel nog gebruik gemaakt worden van Hydro CIRCAL post-consumer materiaal met uiterst lage CO2-footprint, ook voor het nieuwe vouwschuifdeursysteem WICSLIDE 75 FD.

“We verschroten oude ramen en deuren die thermisch of technisch niet meer voldoen en gebruiken het materiaal voor nieuwe profielen. Aanvankelijk werd dat project per project bekeken, maar uiteindelijk beslisten we om alle producten voor de Benelux uit Hydro CIRCAL te vervaardigen. Zo verplichten we onszelf om circulair te produceren, van kozijnprofiel tot vleugelprofiel. We kunnen dat omdat we eigen faciliteiten hebben om het ‘oude’ materiaal te sorteren en verschroten, maar ook eigen pershuizen en extrusie-afdelingen om het schroot terug tot profielen te verwerken. We doen alles van A tot Z”, zegt men bij WICONA. 

“We gebruiken nu zo’n 60.000 ton aan aluminium om de producten te kunnen leveren en daarvoor krijgen we voldoende post-consumer aluminium binnen. Alleen moeten we naar de toekomst toe kijken hoe onze verwerkingscapaciteit uit te breiden. Bovendien zijn we nog maar in de ontwikkelingsfase van dit proces en moeten er bijvoorbeeld absoluut labels komen om de markt verder te pushen om in het verhaal te investeren.”

Met het WICSLIDE 75 FD vouwschuifdeursysteem zijn configuraties tot 10 vleugels mogelijk. De maximale elementbreedte bedraagt 12 meter, de hoogte 3 meter.

Aluminium vouwschuifdeursysteem tot 12 meter

De Hydro CIRCAL technologie wordt onder meer toegepast op WICSLIDE 75 FD, het nieuwe vouwschuifdeursysteem waarmee WICONA inspeelt op de huidige architectonische trends naar grotere afmetingen, het uitbreiden van leefruimtes en meer modulariteit. 

“Met dit vouwschuifdeursysteem zijn configuraties tot 10 vleugels mogelijk. De maximale elementbreedte bedraagt 12 meter, de hoogte 3 meter. De drempelvrije deuren kunnen zowel naar binnen als naar buiten geopend worden”, legt men bij WICONA uit. 

“We hebben daarnaast veel aandacht besteed aan de afwerking. Wanneer de deuren openstaan, zijn alle elementen zwart en de schroefkoppen en de onderste loopwagens bedekt met zwarte kapjes. In gesloten toestand zijn de profielen verzonken en discreet. De scharnieren worden geïntegreerd in de verticale lijn van de dichting. Alle scharnieren en dichtingen zijn zwart, de trekhandgrepen gelakt in dezelfde kleur als de profielen. Bij platte handgrepen in profielkleur zijn specifieke sleutels verkrijgbaar, aangezien elke vleugel afzonderlijk vergrendeld kan worden.”

Met het beslag zijn grote vulgewichten mogelijk, d.w.z. tot 150 kg met vleugelbreedtes van 600 tot 1200 mm en vleugelhoogtes van 700 tot 3000 mm. (Beeld: Dag Jenssen)

Twee aanzichtbreedtes

De WICSLIDE 75 FD vouwschuifdeur is verkrijgbaar in twee versies, telkens met een andere aanzichtbreedte, met name 63 mm bij een standaardoplossing en 73 mm bij een verstevigde uitvoering voor XXL-afmetingen. 

De deurdorpel is voorzien van borstels of, in geval van hogere eisen, van dichtingen. Elk van de schuifmechanismen van de deuren beweegt op vier loopwielen van roestvrij staal. 

“Dit vouwschuifdeursysteem is gebaseerd op ons beproefd WICONA Unisys-principe, wat grote voordelen biedt voor fabrikanten-installateurs. Het meervoudige gebruik van systeemcomponenten bevordert economische oplossingen en zorgt voor procesbetrouwbaarheid, aangezien het aantal profielen en toebehoren voor verschillende toepassingen beperkt wordt. De assemblage van de elementen is dus routine en verloopt vlot”, sluiten ze bij WICONA af. 

“Uiteraard werd bij de ontwikkeling van dit product ook aan de gebruiksvriendelijkheid gedacht. Het nieuwe, kwalitatieve beslag is immers handig in gebruik en wordt gekenmerkt door een rondlopende dichting en actief te bedienen vergrendelingspunten. Alle elementen kunnen gemakkelijk verplaatst worden. Met dit beslag zijn grote vulgewichten mogelijk, d.w.z. tot 150 kg met vleugelbreedtes van 600 tot 1200 mm en vleugelhoogtes van 700 tot 3000 mm. Onze R&D-afdeling heeft deze WICSLIDE 75 FD uiteindelijk gemaakt met het oog op de steden van morgen, waar de verbinding tussen binnen en buiten nog belangrijker zal zijn.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details