Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Duurzaamheid is het codewoord

Duurzaamheid is het codewoord

Veel bedrijven en merken prijzen tegenwoordig hun eigen verdiensten op gebied van klimaatbescherming, maar weinigen hebben al effectieve en beproefde oplossingen geïmplementeerd om hun CO2-afdruk te verkleinen. Hydro denkt niet alleen duurzaam, maar doet ook duurzaam. Getuige daarvan is de nieuwe productietechnologie Hydro CIRCAL 75R, een legering die uit minimaal 75 % post-consumed gerecycled aluminium bestaat.

Moederbedrijf Hydro heeft dankzij zijn wetenschappelijk onderbouwde werkwijze twee Europese productiefaciliteiten, respectievelijk in Dormhagen (Duitsland) en Clervaux (Luxemburg), die gefragmenteerd, gesorteerd en bewerkt post-consumer schrootafval uit de bouw opnieuw in omloop brengen. Hierdoor wordt een hoogwaardige legering met hoge zuiverheid mogelijk gemaakt. De verschillende stappen in de aluminiumrecyclage zijn gecertificeerd door het Noorse label DNV-GL.

Infinite aluminium by WICONA

De CIRCAL 75R-technologie wordt toegepast op de vliesgevelproducten WICTEC 50 en 60 en op de raamsystemen WICLINE 75 MAX en WICLINE 115 AFS. Daarnaast biedt WICONA een tiental oplossingen die gecertificeerd zijn met het ‘Cradle-to-Cradle zilver’-label. De criteria hiervoor zijn onder andere het gebruik van gerecycleerde producten die gemaakt zijn van materialen die niet schadelijk zijn voor de gezondheid, geproduceerd met hernieuwbare energie en waarvan het principe nulvervuiling is. Op Polycose presenteert het merk de WICSTYLE 75 HD deur met een profieldiepte van 75 mm en de WICTEC 50 EL elementgevel met een uitstekende thermische isolatie, modulaire opbouw én een minimaal aanzicht. Een ander nieuw product is het unieke raamsysteem WICLINE 75 MAX met een bouwdiepte van 75 mm en een uitstekende Uw-waarde tot 0,81 W/(m²K).

Moederbedrijf Hydro heeft productiefaciliteiten in Dormhagen (Duitsland) en Clervaux (Luxemburg), die gefragmenteerd, gesorteerd en bewerkt post-consumer schrootafval opnieuw in omloop brengen. (Beeld: Marco Kessler)

 

Dit systeem is verder uitgerust met een handgreep, die volledig in het profiel ingebouwd is, een innovatief designconcept dat al met een IF Design Award en een Red Dot Design Award bekroond werd. Bovendien heeft deze WICLINE 75 MAX een zeer dunne en uniforme middenstijl met verborgen opening en verborgen hang- en sluitwerk om in te spelen op de vraag van architecten en ondernemers die een slank gevelaanzicht willen. Tot slot introduceert WICONA de WICSLIDE 150 PS, een hybride oplossing, die het venster afdicht en opent als een schuifraam én verrassende prestaties op vlak van isolatie garandeert.

Sapa en duurzaamheid zijn één

Ook het merk Sapa is een pionier in veelzijdige totaaloplossingen. Tijdens Polyclose kunnen de bezoekers onder meer kennismaken met het raam Avantis Smartline 75 SHI, een thermisch verbeterd isolatiesysteem met drie kamers en een bouwdiepte van 75 mm. De Ligna-reeks is verkrijgbaar in drie verschillende designs: Ligna, Ligna Industrial en Ligna Vlak. Verder presenteert Sapa ook het hoogwaardige aluminium schuifraam Confort Smartline XS, dat dankzij een versmalde aanzichtbreedte van slechts 36 mm één van de smalste schuiframen in zijn soort is. De Artline open hoek in combinatie met de
Panovista Max van Renson wordt een echte eyecatcher, die dankzij het minimalistische design licht en ruimte schept. Artline is een thermisch onderbroken schuifsysteem met een slank aanzicht van de middenstijl vanaf slechts 26 mm’. Dit schuifraam is uitermate geschikt voor grote glazen (schuif)wanden, tot een hoogte van maar liefst 4,5 meter.

De Artline open hoek in combinatie met de Panovista Max van Renson wordt een echte eyecatcher, die dankzij het minimalistische design licht en ruimte schept. (Beeld: www.fotovanhuffel.be)

 

Het raam van de toekomst: het geconnecteerde klimaatvenster

Het prototype van het klimaatvenster CLIMAL evolueert naar connectiviteit. Dit innovatief studieproject verwarmt en verkoelt de omgevingslucht van een woonkamer terwijl het ook de lucht zuivert. Aan het einde van de dag de temperatuur programmeren zodat je na het werk thuiskomt in een aangenaam warm huis? Je woonkamer verkoelen op een warme dag? De kwaliteit van de binnenlucht controleren? Het geconnecteerde klimatische venster kan op afstand bediend worden met een smart­phone via een speciale app, spraakcommando of afstandsbediening. Hierdoor kan de gebruiker de temperatuur regelen en de kwaliteit van de binnenlucht garanderen. Dit zelfregulerende slimme raam is programmeerbaar en kan aangesloten worden op het gecentraliseerde beheersysteem van een gebouw.  

POLYCLOSE – STAND 1300

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details