Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Duurzame afdichting van ramen en deuren
Met de afdichtingsproducten van Q-Lon kan elk type raam of deur eenvoudig, snel én duurzaam afgedicht kan worden.

Duurzame afdichting van ramen en deuren

Uitgebreid aanbod van producten

J.P.M. Kok uit Soest is sinds 1935 een toonaangevende groothandel in kwaliteitsbouwbeslagsystemen. Het assortiment bestaat hoofdzakelijk uit hang- en sluitwerk voor kozijnen, ramen en deuren, die van gerenommeerde fabrikanten in Zweden, Duitsland, Engeland, Italië en China betrokken worden. Veel producten zijn gecertificeerd volgens ISO 9001 en het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

J.P.M. Kok vertegenwoordigt producten van onder andere HABO, HAKO, PN, WINLOCK, GSG, Frank Allart, Giesse, Requitti, Allwin, ERA, SWF, AH en Schlegel, die in veel gevallen speciaal ontwikkeld of aangepast zijn voor de Nederlandse markt. Van diverse producten is op de website een bestekomschrijving beschikbaar, die u eenvoudig kunt importeren in uw bestekprogramma.

Q-Lon polyurethaan schuimdichting voor aluminium ramen en deuren.

“Met Schlegel bieden wij een uitgebreid assortiment hoogwaardige afdichtingsproducten”, vertelt Frank Kok, die samen met zijn broer Genio de handelsonderneming leidt. “Het leveringsprogramma laat zich onderverdelen in de vier productgroepen Q-Lon polyurethaan schuimdichtingen, Q-Lon brandvertragende dichtingen, Polybond borsteldichtingen en geëxtrudeerde dichtingen, waarmee elk type raam of deur eenvoudig, snel én duurzaam afgedicht kan worden. Hierdoor zijn flinke energiebesparingen mogelijk.” 

Wie kiest voor de Q-Lon tochtweringsprofielen, profiteert daarnaast van unieke eigenschappen zoals een ongeëvenaarde terugvering op langere termijn. “Waar andere profielen een terugvering van circa 50% hebben, zo halen de Q-Lon profielen maar liefst 80 tot 90%! Een aanzienlijk verschil, dat wordt aangetoond in het KOMO-productcertificaat.”

Focus op duurzaamheid

Duurzaamheid is al jarenlang een centraal thema in de bedrijfsvoering van J.P.M. Kok. “In 2004 hebben wij een nieuw bedrijfspand in Soest gebouwd, dat nog altijd aan de hedendaagse eisen voldoet”, vertelt Kok. “Wij streven naar een afvalloze onderneming en zetten hoog in op recycling en hergebruik. Maar duurzaamheid gaat verder en heeft volgens ons ook betrekking op onze producten én relaties. Zowel met medewerkers als met leveranciers, waarvan Schlegel een mooi voorbeeld is.”

Speciaal ontwikkeld voor houten ramen en buitendeuren, combineren Q-Lon schuimdichtingen de beste thermische prestaties met goede geluiddempende kenmerken.

De samenwerking met Schlegel gaat terug tot 2012, vertelt Kok. “Schlegel is onderdeel van de beursgenoteerde TYMAN Group, waar duurzaamheid en het minimaliseren van de milieu-impact ook hoog op de agenda staan. Het duurzame commitment is samengevat in een aantal doelstellingen, gebaseerd op de veiligheid en gezondheid van de medewerkers, hun werkomgeving én de producten. Om te voorkomen dat medewerkers in aanraking komen met gevaarlijke of schadelijke stoffen, wordt nadrukkelijk gekeken naar de productsamenstellingen. Ook wordt actief gezocht naar manieren om met gerecyclede materialen te werken en/of om producten geschikt te maken voor recycling en zelfs upcycling. Sinds 2021 is de TYMAN Group Cradle to Cradle Silver gecertificeerd.”

“De volgende ambitie is Gold, wat betekent dat de duurzame doelstellingen en producten ook daadwerkelijk geïmplementeerd, gestimuleerd en gecontroleerd worden. Hiervoor onderhouden TYMAN Group en Schlegel nauw contact met hun leveranciers en partners, zoals J.P.M. Kok. Wij zijn ontzettend trots dat wij onderdeel mogen uitmaken van deze toekomstvisie. Maar ook dat de Schlegel-producten al jaren een vaste waarde zijn in ons uitgebreide assortiment.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details