Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Duurzame deuren voor een duurzame toekomst
Dankzij een Medite Tricoya Extreme toplaag in combinatie met een geïsoleerde kern zijn bewoners verzekerd van een A-kwaliteit gesloten oppervlak aan de buitenkant en een hoogwaardig geïsoleerde binnenkant.

Duurzame deuren voor een duurzame toekomst

Assortiment uitgebreid met allereerste geïsoleerde en KOMO-gecertificeerde stapeldorpeldeur met GND garantie

De deuren van Weekamp Deuren blinken niet alleen uit in stijl, maar ook in duurzaamheid. “Elke deur die wij leveren, wordt als een unieke deur geproduceerd”, vertelt algemeen directeur Hans Mascini. “Hierdoor kunnen architecten en woningeigenaren specifieke wensen doorvoeren. Van houtsoort tot maatvoering, stijl en afwerking. En ook het hang- en sluitwerk kan volledig naar wens worden afgestemd. Alle maatwerkdeuren worden ‘made to order’ geproduceerd in onze fabrieken in Tsjechië en Portugal, volgens de hoogste kwaliteits- én duurzaamheidseisen. Bijvoorbeeld met onze isolerende kern, het gebruik van gerecycled hardhout en de toepassing van 100% FSC- en PEFC-gecertificeerd hout in 2025 sorteren wij voor op een mooie en duurzame toekomst.”

Bijvoorbeeld met een isolerende kern, het gebruik van gerecycled hardhout en de toepassing van 100% FSC- en PEFC-gecertificeerd hout in 2025 sorteert Weekamp Deuren voor op een mooie en duurzame toekomst.

Isolerende stapeldorpel achterdeur

Begin dit jaar is het assortiment van Weekamp Deuren uitgebreid met de allereerste geïsoleerde en KOMO-gecertificeerde stapeldorpeldeur met GND garantie. “Onze 54 mm dikke deur is bij uitstek geschikt voor oudere woningen, waarin nu nog vaak standaard en ongeïsoleerde hardhouten achterdeuren zitten”, aldus Mascini. “Door deze oude deuren te vervangen door onze geïsoleerde stapeldorpel achterdeur, profiteren bewoners direct van een lager energieverbruik, een verbeterde veiligheid en een hoger wooncomfort. Bovendien helpt de deur om geluid van buitenaf te reduceren. Doordat we bij de productie gebruik maken van een Medite Tricoya Extreme toplaag in combinatie met een geïsoleerde kern, zijn bewoners verzekerd van een A-kwaliteit gesloten oppervlak aan de buitenkant en een hoogwaardig geïsoleerde binnenkant.”

De isolerende stapeldorpel achterdeur is vanaf eind februari leverbaar. “We verwachten grote belangstelling van woningcorporaties én particuliere woningbezitters. Maar ook van architecten, die steeds vaker bij renovatie- en transformatieprojecten worden betrokken.” In de markt ziet Mascini bovendien dat steeds vaker houten voordeuren worden toegepast in bestaande kunststof kozijnen. “Hierop sluiten wij bijvoorbeeld aan met onze geïsoleerde vlakke voordeuren, die de kwaliteit en thermische prestaties van hout combineren met een ongekende ontwerpvrijheid.”

Summum van duurzaamheid

Innovatief is ook de vlakke deur met gerecycled randhout, in combinatie met een biobased (houtvezel) isolatiekern. Hiermee presenteert Weekamp Deuren hét summum van duurzaamheid. “Om een nieuwe biobased deur te kunnen maken, zijn drie tot vier oude deuren voldoende”, aldus Mascini. “Op dit moment vinden bijvoorbeeld gesprekken plaats met recyclebedrijven, om de stroom van gerecycled hardhout van oude deuren op stoom te houden.” 

De oude deuren worden door een sociale werkplaats uit elkaar gehaald en verzaagd, waarna de goede van de incourante stukken worden gescheiden. “Met deze dienstverlening willen wij de grondstofketen zoveel mogelijk sluiten, zónder in te boeten op de kwaliteit, hoge isolatiewaarden en ontwerpvrijheid die men van ons gewend is.” Als derde stap in duurzaamheid wil Weekamp Deuren alle minerale isolatiematerialen op basis van aardolie en chloor (XPS of EPS) vervangen door isolatiematerialen van houtvezelplaten.

Focus op de toekomst

Weekamp Deuren is al 45 jaar dé specialist in houten buiten- en binnendeuren. Eind 2019 is het bedrijf overgenomen door Deli Home, dat ook constructieve en decoratieve woonproducten van Skantrae, Bruynzeel, CanDo en Lundia op de markt brengt. “In de afgelopen jaren hebben wij de transitie gemaakt van een familiebedrijf naar een corporate omgeving, waarbij naast een nieuwe eigendomsstructuur ook een nieuw IT-platform en een nieuwe logistieke inrichting geïmplementeerd werden”, vertelt Mascini. “Mede hierdoor kunnen we ons volledig richten op het heden en de toekomst. Niet alleen met de beste producten, maar ook met een excellente leverperformance en een nagenoeg feilloze orderafhandeling.”

100% Duurzaam Hout in 2025

Een belangrijke stip op de horizon van Weekamp Deuren is de toepassing van 100% duurzaam hout (FSC en PEFC) in 2025. “Hiermee sluiten we aan bij de duurzaamheidsdoelstellingen van ons moederbedrijf én bij de STIP certificeringscriteria”, aldus Mascini. “Het komende jaar wordt onze productie aangepast, zodat ook de laatste procenten stapeldorpeldeuren voortaan alleen nog met duurzaam gewonnen hout worden uitgevoerd. Daarmee wordt de duurzaamheid van onze deuren nog verder verhoogd.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details