Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Duurzame kozijnen met een  oer-Hollands kwaliteitsstempel

Duurzame kozijnen met een oer-Hollands kwaliteitsstempel

Tegen het decor van de energietransitie maakt Select Windows mooie stappen. De meest actuele wapenfeiten van de producent en leverancier van onder meer onderhoudsarme kunststof kozijnen vormen de introductie van Hollands Blok en Hollands Facet, twee op duurzaamheid geënte toppers die onder de naam Select Windows Energie Kozijn in de markt worden gezet en uitermate geschikt zijn voor triple beglazing.

Al ruim 25 jaar vormen de profielen van Schüco de basis van elk kozijn dat de fabriek van Select Windows in Zwaag verlaat. Het Hollands Accent, het chique kozijn met het kenmerkende Accent-neusje (gebaseerd op Schüco CT70) is er zo één. Het is een product waarmee Select Windows al vele jaren via een landelijk netwerk van gekwalificeerde partners de particuliere eindklant op maat bedient.

‘We zetten binnen diverse regio’s in op een uitbreiding van ons dealernetwerk’

“We produceren uitsluitend kozijnen voor de consumentenmarkt en dan vooral voor renovatieprojecten”, aldus directeur Amanda Knol. “Daarvoor bieden we een uitgebreid en kwalitatief hoogwaardig gamma kozijnsystemen dat zijn gelijke niet kent en waarmee we in elke behoefte kunnen voorzien. Ongeacht of het nu gaat om een jaren 30-woning, rijtjeshuis, appartement of een moderne villa. We hebben altijd een oplossing in huis. Zeker als duurzaamheid de insteek is.”

Kunststof schuifpui in trendkleur in Noord-Hollandse nieuwbouwwoning.

 

Geschikt voor triple glas

Duurzaamheid is ook het kenmerk van de twee op Schüco Living gebaseerde kozijnvarianten Hollands Blok en Hollands Facet. Onderscheidt de eerste zich door een strakke, robuuste look, een hoekig blokprofiel en een afloop van 6 graden rondom, het andere kozijnmodel heeft een moderne, strakke uitstraling en een 15 graden schuin aflopend profiel. Overeenkomsten zijn er ook. Zéker als het gaat om duurzaamheid en energiebesparing. Beide noviteiten lenen zich perfect voor de plaatsing van triple beglazing en vormen voor de particuliere huizenbezitter als zodanig een welkome milieu- en geldbesparende isolatiecomponent. Voor elke woning.

‘Het bedrijf biedt de particuliere eindklant een hoogwaardig kozijnengamma op maat’

“Wanneer je als woningbezitter wilt verduurzamen, behaal je meer energiewinst met triple glas”, aldus Knol. “Het is dus zaak een kozijnprofiel te kiezen waarin dik glas geborgd kan worden. En dat kan met deze systemen. Het zijn producten waarmee we écht het verschil maken. Met name door voor het staal, hang- en sluitwerk, de onderdorpels en andere accessoires te kiezen voor de beste toeleveranciers. Bovendien kunnen beide systemen via ons zusterbedrijf ColorNed binnen zes weken in elke gewenste kleur, waaronder trendy zwart, worden geleverd. De foliekleurenwaaier telt circa 150 tinten en structuren. Daartoe behoort ook het unieke LIGNA, dat de kozijnen een fraaie en natuurlijke houtlook geeft.”

Select Windows biedt een ruime keuze in kozijnstijlen.

 

Uitbreiding

Select Windows heeft de ambitie om verder te groeien. Daartoe werd de afgelopen jaren al driftig geïnvesteerd in bedrijfsmiddelen, software, machines én mensen. Nu die basis er ligt, zet het bedrijf in op een verdere uitbreiding van het landelijke dealernetwerk. Daarbij ligt de focus op Zeeland, regio Utrecht, Drenthe, Zuid-Limburg en Oost-Nederland.

“Met de uitbreiding van ons assortiment hebben we nieuwe partners die zich bij ons soft-franchiseconcept willen aansluiten nóg meer te bieden. Inclusief een volledige ondersteuning op het gebied van marketing, management en inkoop/verkoop. Voorwaarde is wel dat de samenwerking langdurig en intensief moet zijn. Nieuwe partners dienen er écht voor te willen gaan. Verder moeten ze beschikken over een showroom, eigen monteurs in dienst hebben en financieel stabiel zijn. Ook is een VKG-lidmaatschap een vereiste. Als dat allemaal het geval is, zijn ze welkom voor een kop koffie en een rondleiding door onze productiefaciliteiten”, sluit Knol af.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details