Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Echte innovatie in oppervlaktebehandeling: zelfhelend en zelf smerend hang- en sluitwerk!
Met SECUAIR kan een gezonder binnenklimaat verkregen worden, omdat zowel op de boven- als de benedenverdieping het hele jaar door een veilige beluchting kan plaatsvinden.

Echte innovatie in oppervlaktebehandeling: zelfhelend en zelf smerend hang- en sluitwerk!

Zilverlook EVO-oppervlaktebehandeling van MACO is het resultaat van jarenlange ervaring en uitgebreide knowhow. Deze innovatie resulteert in een zelf herstellend oppervlak voor hang- en sluitwerk. Bij beschadigingen, die kunnen ontstaan tijdens montage of door gebruik, wordt de oppervlakte geactiveerd, vergelijkbaar met de werking van de menselijke huid.

Antoine Hussaarts, Productmanager MULTI voor de Nederlandse markt, geeft aan: “Zilverlook EVO is een zogenaamde ‘tribologische’ oppervlakte afwerking waarbij nano-capsules in de afwerking zijn geïntegreerd. Deze capsules zijn gevuld en laten hun inhoud vrijkomen bij mechanische belasting. Bij normaal gebruik levert dat een zelfsmerende werking op en bij meer impact – lees: krassenbeschadiging – zorgt de vrijgekomen inhoud van de capsule voor een zelf herstellende werking.”

Het beslag heeft daarmee een ander onderhoudsprogramma wat positief is voor de verwerker en de gebruiker. Lichte krassen krijgen geen kans om corrosievorming toe te staan. Antoine: “In principe heeft het hang- en sluitwerk daarmee altijd een soepele werking en blijft alles optisch in een mooie staat.”

Zilverlook EVO is een zogenaamde ‘tribologische’ oppervlakte afwerking waarbij nano-capsules in de afwerking zijn geïntegreerd.

Standaard in het assortiment, zelfde prijs

MACO heeft besloten om Zilverlook EVO de standaard afwerking te laten zijn van haar hang- en sluitwerk. “We zullen de voorraad uitfaseren, waardoor we een premium behandeling standaard meenemen in het proces. Al onze standaardproducten zijn al van een zeer hoogwaardige kwaliteit maar dit is een extra waarde die MACO de markt biedt. Een revolutionaire ontwikkeling die we daarmee voor iedereen beschikbaar maken. We creëren een zachte overgang naar Zilverlook EVO. Uiteindelijk zal dit de standaard binnen het MACO-assortiment worden. Overigens is Zilverlook EVO optisch hetzelfde als zijn voorganger, Zilverlook, en dus is het in één project gewoon samen toe te passen.”

SECUAIR met vlag en wimpel geslaagd voor SKG2

MACO MULTI SECUAIR is raambeslag met ingebouwde ventilatiestand. Dit comfortabele beslag kent vier standen: 1 open, 2 dicht, 3 valstand en 4 SECUAIR. Onlangs heeft MACO dit raambeslag uitvoerig laten testen en verwierf daarmee het veiligheidskeurmerk SKG2. SECUAIR is daarmee gecertificeerd op inbraakwerendheid, ook in de ventilatiestand. Naast veiligheid biedt het beslag ook een goede luchtdoorlatendheid, hetgeen bevestigd is door testen door SKG/IKOB. Met SECUAIR kan een gezonder binnenklimaat verkregen worden, omdat zowel op de boven- als de benedenverdieping het hele jaar door een veilige beluchting kan plaatsvinden.

Het beslag leent zich uitstekend voor zowel nieuwbouw als renovatie en verhoogt het wooncomfort. “Wanneer er gekozen wordt voor nieuwe kozijnen, dat kunnen zowel kunststof als houten kozijnen zijn, dan is de keuze van beslag van belang voor het wooncomfort. Een draai-kiepraam is al zeer wenselijk en wanneer het raam ook nog op een continue ventilatiestand gezet kan worden, draagt dit bij aan een gezonder binnenklimaat”, aldus Antoine. 

“Zeker in de huidige periode is gebleken dat natuurlijk ventileren in gebouwen een must is en actief bijdraagt aan de gezondheid van degenen die in dat gebouw wonen of werken.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details