Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Een deugdelijke montage van ramen en deuren
Lecot kan niet wachten om klanten en andere geïnteresseerden weer in real life te ontmoeten op de Optimont-stand.

Een deugdelijke montage van ramen en deuren

Net als tijdens de vorige twee edities zal Lecot ook in 2022 onder de naam Optimont (= optimale montage) aanwezig zijn op de ­Polyclose beurs in Gent. De firma is er namelijk nog altijd van overtuigd dat een deugdelijke montage essentieel is om te komen tot een kwalitatief hoogwaardig eindproduct, conform de actuele wet- en regelgeving én overeenkomstig alle wensen en eisen rondom duurzaamheid, energiezuinigheid, automatisering en luchtdicht bouwen.

Lecot is één van de belangrijkste toeleveranciers van raam-, deur- en meubelbeslag, gereedschappen, machines, veiligheidsmaterialen en ijzerwaren in Nederland en België. 

“Als organisatie gaan we veel verder dan sec de levering van producten”, benadrukt Groepsmanager Raam- en Deurtechniek België Karel Vanderweeën. “Het ontzorgen van de klant staat bij ons centraal. Een mooi voorbeeld hiervan zijn onze logistieke processen, die volledig zijn geautomatiseerd. Ook hebben we nadrukkelijk oog voor het montageproces: van de eventuele demontage van ramen en deuren tot en met het (intern en extern) transport, de montage, de afwerking én de oplevering. Want we kunnen wel een ‘goed’ product ontwikkelen, produceren en leveren… als de montage niet op de juiste manier gebeurt, dan is de eindgebruiker nog altijd negatief over het eindresultaat. Optimont brengt hier verandering in.”

Handboek voor een optimale montage

Omdat naast de kozijnproducerende firma’s met eigen montagediensten ook vaak externe montagediensten worden ingehuurd voor de plaatsing van ramen en deuren, heeft Lecot een Optimont handboek ontwikkeld waarin het complete proces van werkvoorbereiding en transport tot en met oplevering nauwkeurig en in 11 stappen wordt beschreven. 

“Met het handboek willen wij meer aandacht voor uniformiteit en kwaliteit bij de plaatsing bewerkstelligen, wat uiteindelijk zal leiden tot een tevreden eindklant én minimale faalkosten”, aldus algemeen directeur Lecot Nederland Marcel Bontjer. “Het handboek is bedoeld voor alle sectoren (hout, aluminium, pvc) en wordt steeds geactualiseerd. Naast de verschillende producten, plaatsingsrichtlijnen, afwerkingen, beschermingen en reinigingsmiddelen wordt in het boek onze kennis rondom duurzaam, luchtdicht, energiezuinig en energieneutraal bouwen gedeeld, tot en met de toepassing van elektronische toegangsoplossingen. Ook hebben we handige tips toegevoegd.”

Ook tijdens de Polyclose beurs staat een deugdelijke montage centraal.

Maximale ondersteuning

Wanneer je bijvoorbeeld een raam vervangt, doe je er verstandig aan om eerst de maatvoering van het bestaande raam op te nemen. Maar ook om te controleren of deze maatvoering overeenkomt met het nieuwe element, alvorens je het nieuwe raam monteert. Immers: eenmaal het oude raam eruit …. 

“Dit klinkt logisch, maar is het allerminst”, aldus Bontjer. “Als gevolg van de veranderende wet- en regelgeving evolueert de manier waarop ramen en deuren gemonteerd moeten worden. Daarbij moeten steeds meer handelingen worden verricht, waardoor foutkansen op de loer liggen. Om dit te ondervangen, worden in ons montagehandboek alle mogelijke werkwijzen, tips en benodigde materialen en gereedschappen voor de Nederlandse én Belgische markt gebundeld én de meest voorkomende situaties beschreven. Zo trachten we onze klanten en externe montagebedrijven maximaal te ondersteunen.”

Optimont-stand

Ook tijdens de Polyclose beurs staat deze deugdelijke montage centraal. De Optimont-stand wordt opgebouwd zes raam- en deurmodules, waarin diverse reële inbouwsituaties voor de Nederlandse en Belgische markt worden nagebootst, aldus Vanderweeën. “Denk bijvoorbeeld aan de voorwandmontage van een raam, maar ook aan de integratie van elektronica en de combinatie met luchtdichte folies. Daarnaast kunnen bezoekers onze nieuwste producten zien, voelen en ervaren én besteden we aandacht aan onze services.” 

Als voorbeeld noemt hij het plaatsen en elektronisch inregelen van zonwering/screens, Lecot Fleet & Connect én de uitgebreide softwareondersteuning in Orgadata; een softwarepakket voor de ramen- en deurenbranche dat aan een stevige opmars bezig is. “Wij staan klanten onder andere bij met een uitgebreide productbibliotheek, waarin enkele tienduizenden Lecot-producten zijn opgenomen. Naar wens kunnen klanten eenvoudig een lijst samenstellen met de voor hen relevante artikelen. Vervolgens selecteert het programma op basis van bijvoorbeeld raam- en deurafmetingen en profielen automatisch het juiste beslag voor ieder project.”

Lecot Fleet staat voor een zorgeloos machineparkbeheer, waarbij bedrijven geen elektronische en accugereedschappen meer aankopen maar huren. “Hierbij worden alle zorgen over investeringen in materiaal, beheer, onderhoud en herstellingen uitbesteed aan Lecot. Bovendien beschikken bedrijven altijd over een up-to-date machinepark, tegen voorspelbare kosten per maand. Ongeacht het merk waarmee zij werken”, aldus Vanderweeën. 

“Lecot Connect ten slotte is onze slimme tracking- en beheertool voor werkmateriaal, waardoor het zoeken naar verloren materiaal niet langer aan de orde is. Ook worden keuringsdocumentatie en onderhoudsdata nauwkeurig bijgehouden, waardoor de materialen altijd aan alle (veiligheids)voorschriften voldoen. Zo worden klanten op elk vlak ontzorgd.”    

Nieuwsgierig geworden?
U vindt Lecot/Optimont in stand 1338.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details