Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Eén ervaren partner voor alle aluminium buitenschrijnwerk
Van Beveren ontwikkelt, produceert en levert de kwalitatieve materialen voor aluminium ramen, deuren, schuiframen, serres, gordijngevels en carports. (Beeld: Liesbet Goetschalckx)

Eén ervaren partner voor alle aluminium buitenschrijnwerk

Het zijn nog maar enkele troeven die Van Beveren tot een vooraanstaande speler op het vlak van aluminium buitenschrijnwerk maken. Het familiebedrijf uit Hoves ontwikkelt, produceert en levert de kwalitatieve materialen voor aluminium ramen, deuren, schuiframen, serres, gordijngevels en carports voor elk project van hun professionele partners. Alle systemen worden getest en gecertificeerd, bijvoorbeeld op het vlak van akoestiek, inbraakwerendheid en waterdichtheid.

Hier ondergaat een systeem een inbraaktest.

Bij Van Beveren dragen ze kwaliteit en service al 60 jaar hoog in het vaandel. De firma is voor veel professionele klanten in binnen- en buitenland uitgegroeid tot een vaste partner voor alle aluminium buitenschrijnwerk. “Als 100%
Belgisch familiebedrijf houden we de lijnen kort, waardoor we snel en flexibel kunnen inspelen op de wensen van de klant. Onze site van 30.000 m² is opgedeeld in opslagruimte voor profielen en een productieruimte met
state-of-the-art machines. We hebben tevens een eigen werkplaats voor het isoleren van aluminium profielen door middel van vezelversterkte polyamide of Noryl strippen en een laklijn met Qualicoat-normering. Al onze systemen worden bovendien getest op onze eigen gecertificeerde testbank”, vertelt technical department manager Philip Stevering. 

“We beschikken over een uitgebreid netwerk van fabrikant-experts, die kunnen rekenen op de ondersteuning van onze technische specialisten. Zij helpen trouwens ook ontwerpers, architecten, promotoren en aannemingsbedrijven die onze systemen in projecten willen integreren. Onze partners kunnen bovendien gebruik maken van de Van Beveren software om hun projecten snel en eenvoudig te calculeren en hun zaag- en bewerkingscentra automatisch aan te sturen.” 

Alle systemen worden getest op onze eigen gecertificeerde testbank.

Alles voor de aluminium buitenschrijnwerkerij

Professionele klanten kunnen bij Van Beveren terecht voor de meest uiteenlopende raamsystemen: van een ongeïsoleerd systeem (A50) tot oplossingen voor renovatieprojecten (B70), lage energiegebouwen (Optima 70, Ferro 99 en Stream Design) en zelfs passiefbouw met het uitermate geraffineerd en slanke systeem B85. 

“Verder bieden we onze partners een ruime keuze aan schuiframen, zoals het innovatieve Super Slide 55 (Thermo) hefschuifsysteem, de Super Slide Ferro met een steel-look en het S20 volglas schuifraam”, vult David Borghs, technical accountmanager Nederland, aan. 

“Dankzij ons ‘Comfort Close’ systeem kan men bijvoorbeeld vleugels tot 200 kg dichtschuiven en op het einde loslaten, want het element sluit vanzelf. Het ‘Soft Lift’ systeem zorgt dan weer voor een verbetering van het bedieningscomfort door de kruk tijdens het openen af te remmen.” 

Met MR50 biedt Van Beveren een elegante oplossing voor gordijngevels en naargelang de toepassing en de wensen van de klant zijn er ook verschillende oplossing voor serres en overkappingen: Skyhome, Verazur, Veratop, Easycover en Quick Cover.

Het 100% Belgische familiebedrijf beschikt in Hoves over een site van 30.000 m², opgedeeld in opslagruimte voor profielen en een productieruimte met state-of-the-art machines.

Hoog scoren op het vlak van inbraakwerendheid en waterdichtheid

Van Beveren hecht veel belang aan de technische kenmerken van de systemen. Daarom worden alle systemen grondig getest in het eigen testcentrum. Zo scoren ze één voor één als de beste van de klas op het vlak
van akoestiek. 

“Dat geldt ook voor de inbraakwerendheid. We weten uit analyses dat een vertraging van 3 tot 5 minuten voldoende is om de meeste inbrekers te ontmoedigen. Aluminium is sowieso al een grote uitdaging om te doorboren of te forceren, maar door de combinatie met inbraakwerend beslag, zoals antidiefstalscharnieren, vergrendelbare grepen, meerpuntsvergrendelingen en beveiliging tegen het optillen van schuiframen zijn onze systemen minimaal klasse RC2/WK2 getest en gecertificeerd, zelfs klasse RC3, indien vereist”, sluiten Stevering en Borghs af. 

De firma investeert continu in de optimalisatie van zijn productieproces met hoogwaardige bewerkingscentra en automatiseringsoplossingen.

“Ook waterdichtheid is belangrijk. Categorie 9A volgens de norm NBN EN 12208 garandeert de nodige waterdichtheid voor gebouwen in kustgebieden tot 50 m hoog, maar voor onze ramen is dat enkel het startpunt. Zo halen de Ferro 99 en Optima respectievelijk klasse E1650 en E2100 en werd de B85 getest en waterdicht bevonden tot een equivalente windsnelheid van 216 km/u. (E2250).”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details