Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Een gepaste glazen constructie op maat voor elk interieur

Een gepaste glazen constructie op maat voor elk interieur

Architecten en bouwheren kiezen volop voor glas bij het ontwerp en de realisatie van bouwprojecten. Grote raampartijen moeten zorgen voor veel lichtinval en een gezellige warmte in een gebouw. Maar ook andere glazen constructies, zoals balustrades, trappen en loopvloeren, zijn echte ‘eyecatchers’ in woningen en kantoren. New Glass Technology uit Kruisem is een jong en dynamisch bedrijf, dat oplossingen op maat uitwerkt en levert voor elk project, van een woning over een kantoor tot een showroom of hotel.

New Glass Technology, opgericht in 2013, is gespecialiseerd in de toelevering van complexe beglazingen met maximale afmetingen van 9000 x 3210 mm. “We leveren gewone glasconstructies, maar zijn vooral gekend voor complexere oplossingen met onder meer gelaagd gehard, gebogen, chemisch gehard, ontspiegeld, verwarmd, brandwerend en kogelvrij glas. Deze beglazingen kunnen gecombineerd worden met bijkomende eigenschappen, zoals een zeefdruk, digitale print, gekleurde folies, lasergravering, DG41/ES folie, SentryGlas folie”, stelt zaakvoerder Yano Vankersbilck. “Elk project pakken we op dezelfde manier aan, of het nu gaat om een kleine constructie van 20 m² of grotere realisaties van meer dan 1000 m². Op basis van de informatie van de klanten gaan we steeds op zoek naar een geschikte oplossing en, indien mogelijk, bieden we hen verschillende alternatieven aan.”

New Glass Technology specialiseert in de toelevering van complexe beglazingen.

 

Glazen balustrades

Glazen balustrades worden veelvuldig toegepast om de transparantie in een gebouw te verhogen. Door de strengere normeringen wordt hiervoor steeds vaker gelaagd gehard glas gebruikt en ook samenstellingen met DG41/ES folie of SentryGlas folie zijn steeds couranter. New Glass Technology levert jaarlijks enkele tienduizenden lopende meters glazen balustrades en ziet een trendbreuk. Installateurs nemen het zekere voor het onzekere en gebruiken deze verbeterde folies om de randstabiliteit en de duurzaamheid van het product te verhogen. “We gaan geen enkele uitdaging uit de weg. Daar waar andere leveranciers afhaken, gaan we door om voor de wildste en meest complexe ideeën van een architect of bouwheer een geschikte oplossing te bieden”, geeft de zaakvoerder aan. “Zo hebben we onlangs een project in gelaagd 2-zijdig figuurglas crepi met donker bronzen pvb-folie uitgeleverd. De gladde zijde van figuurglas is vaak niet glad genoeg om luchtbelvrij te assembleren. Dankzij een speciale assemblagetechniek werd deze glascombinatie toch luchtbelvrij gelamineerd. De combinatie met een foliekleur die nog zelden gebruikt wordt, zorgt ervoor dat een eenvoudig ogend project toch plots een stuk ingewikkelder wordt.”

Architecten en bouwheren kiezen steeds vaker voor glas in alle mogelijke interieurtoepassingen, bijvoorbeeld voor trappen en balustrades, maar ook voor vloeren.

 

Continue ontwikkeling

In de glaswereld worden elk jaar nieuwe producten, technieken en toepassingen ontwikkeld. Dit maakt het boeiend maar ook wel complex. “Onze klanten krijgen steeds complexere bestekteksten. Door de evoluties in de markt nauw op te volgen, kunnen we probleemloos inspelen op alle nieuwe ontwikkelingen. Als je weet dat we heel wat kleine en grote glashandels als klant hebben, besef je waarom we als bedrijf zo sterk groeien. Het is nu eenmaal niet evident om alles te weten”, zegt Vankersbilck. “Zelf werken we ook aan de ontwikkeling van innovatieve oplossingen. Zo bieden we sinds kort vloerbeglazing aan met een verhoogde weerstand tegen krassen. In toepassingen zoals hotels, showrooms of exclusievere winkels, waar de trappen intensief gebruikt worden, zorgen krassen voor een versleten, verweerde uitstraling. In de meeste gevallen worden deze treden dan vervangen. Met onze nieuwe ontwikkeling zal de levensduur van dergelijke constructies gevoelig verlengd kunnen worden.”

Unieke projecten

In openbare gebouwen waar een paar duizend meters glazen balustrade voorzien is, zijn prijs en levertermijn meestal doorslaggevend, maar in toepassingen met trappen en balustrades met speciale vormen telt vooral de kwaliteit van de producten en de afwerking. En daarvoor wil de klant gerust wat meer betalen. “We kunnen sinds dit jaar chemisch geharde ruiten tot 8 m leveren. De toepassingen in zowel vlak maar vooral gebogen glas zijn legio. Zo wordt deze techniek gebruikt voor het harden van sferisch of conisch gebogen glas of voor toepassingen waar optische kwaliteit voor de klant op de eerste plaats komt. Thermisch gehard glas zorgt immers voor optische vervormingen die voor exclusieve projecten niet aanvaardbaar zijn”, sluit Yano Vankersbilck af. “Met deze technologie realiseert New Glass Technology de meest unieke projecten.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details