Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Een geschikt terrasdak voor elk woonproject

Een geschikt terrasdak voor elk woonproject

Keuken, woonruimtes en zolders worden heringericht, maar ook de vraag naar zomer- en wintertuinsystemen neemt toe. Een mens wil immers graag zoveel mogelijk tijd buiten doorbrengen, het hele jaar door, maar dan liefst op dezelfde comfortabele manier als dat binnen het geval is. Met de PURE, CUBO en PRIME terrasdaken biedt de Zwitserse fabrikant Sunparadise AG voor elke toepassing een geschikte oplossing.

PURE en CUBO: puristisch of kubusvormig

De Hawaii 40 PURE is een hoogwaardige aluminium constructie met strakke profielaanzichten en een hellend dak tussen 4° en 15° die direct aan de gevel aangebouwd wordt. Deze overkapping omvat een regengoot met geïntegreerde bescherming tegen bladeren en kan optioneel geleverd worden met dimbare, warme LED-lampen. 

“De Hawaii 40 CUBO met kubistische vormgeving is beschikbaar met beglazing tussen 8 en 42 mm en kan aan de muur van een gebouw gemonteerd worden, zelfs als dakoversteek zonder palen. Verder kan dit systeem ook vrijstaand in de tuin geplaatst worden of als carport gebruikt worden. Onzichtbaar geïntegreerde goten en regenpijpen zorgen voor een efficiënte waterafvoer en dankzij ingebouwde kabelkanalen in de liggers kan ook sfeervolle LED-verlichting voorzien worden’”, vertelt Lucas Bouwers, die samen met Rob Jonkergouw instaat van Sunparadise in Nederland. 

“Tijdens de laatste editie van Polyclose presenteerden we de nieuwste versie, uitgerust met een nieuw type dak en leverbaar in een volledig nieuwe dimensionering. Zo is deze terrasoverkapping nu beschikbaar voor oppervlaktes van maximaal 13,6 meter breed en 6,90 meter diep met slechts één middenpaal ter ondersteuning.”

De Hawaii 40 CUBO met plat dak wordt aan de gevel gemonteerd of vrijstaand in de tuin geplaatst.

PRIME met grote vrije overspanning

Recent werd het gamma uitgebreid met het PRIME terrasdak. Dit hoogwaardige dak, beschikbaar met beglazing tot 33 mm dik en met een grote verscheidenheid aan profielen, kan onder een helling tussen 5° en 45° aan een gebouw of balkonrand aangebouwd worden. Het systeem kan echter ook harmonisch in de binnenhoek of uitbreidend om de buitenhoek geplaatst worden of gewoon in elke opstelling bij een nieuwbouwproject geïntegreerd worden. PRIME is zelfs ideaal geschikt als individuele serre of als balkonoverdekking. Dankzij de grote vrije overspanning zonder middenpost ontstaat een uitzicht zonder beperkingen. Onzichtbaar geïntegreerde goten en regenpijpen zorgen voor een efficiënte waterafvoer en dankzij de ingebouwde kabelkanalen in de liggers kan ook sfeervolle LED-verlichting worden aangebracht.

Volledig afsluitbaar

Alle terrasdaken zijn beschikbaar in een breed kleurengamma en gemakkelijk te monteren. Ze kunnen tevens afgesloten worden tegen regen, wind of koude met volledig glazen, verschuifbare, vouw- en stapelwanden én ook uitgerust worden met een volledig onzichtbaar geïntegreerde doekzonwering. 

“Onze compleet glazen schuifinstallaties VG15 en VG17 zijn gebaseerd op uiterst compacte en lichte aluminium profielsystemen en leverbaar in 2-, 3-, 4- of 5-sporige (VG 17 ook in 6-sporige) uitvoering”, stelt Dirk Larivière, samen met Steven Billiet hét aanspreekpunt voor
Sunparadise in België. 

“De GSS 17, beschikbaar sinds enkele maanden, is een hardglazen schuif- en stapelwand met tot 8 individueel verschuifbare vleugels met afmetingen tot 900 x 2700 mm, die boven en onder in een smal aluminium profiel vastgehouden en geleid worden. Alle vleugels worden 90° gedraaid in een station, zodat de hele wand een klein vleugelpakket wordt.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details