Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Eén hotelkamer, één uitstraling, één toeleverancier

Eén hotelkamer, één uitstraling, één toeleverancier

De kans dat u weleens in aanraking bent gekomen met de producten van Häfele, is bijna 100%. De Duitse fabrikant van meubelbeslag zorgt er al jaren voor dat lades gesmeerd lopen, deuren soepel openen en sluiten en meubels mooie verlichting herbergen. Daar stopt de expertise van het bedrijf echter niet. Ook op het gebied van toegangscontrole bij hotels en recreatiewoningen heeft Häfele flink wat in de pap te brokkelen…

HNL_spiegel kopiërenDe multifunctionele spiegel van Häfele, met geïntegreerd soundsysteem, een verwarmingselement en frontlight (CRI 90) en backlight LED-verlichting.

Met diverse referenties in binnen- en buitenland mag Häfele zich gerust een complete aanbieder en specialist in het hospitalitysegment noemen, waarbij de focus ligt op hotelomgevingen. Het uitgebreide gamma aan producten voor deze branche loopt uiteen van een complete, gecertificeerde hoteldeur inclusief kozijn met dranger, valdorpel en met smartphone te openen elektronisch sluitsysteem, diverse water- en energiebesparende smart room concepten, spiegels met hoogwaardige verlichting, audio (te koppelen via de smartphone) en een verwarmingselement, (meubel)verlichting, meubelbeslag, glazen (schuif)deuren, badkameraccessoires, mobiele wanden, kluizen, minibars, waterkokers, tray sets en garderobehaken, die per stuk of in serie (uit voorraad) te bestellen zijn.

Alle producten zijn sinds kort gebundeld in een handige hotelcatalogus, die niet alleen als productbrochure, maar ook als handig naslagwerk kan worden gebruikt. De hotelcatalogus is in te zien en te downloaden op www.hafele.nl, waar ook de technische specificaties én technische tekeningen van het hotelassortiment te vinden zijn. Hospitality professionals die een (gratis) hard copy wensen, kunnen een email sturen naar [email protected].

HNL_Hotelkamer_bureau kopiëren‘Met het Häfele hotelassortiment garanderen we één vormtaal voor de meest uiteenlopende concepten en ontwerpen, met minimale inspanning voor de ontwerper, verwerker en inkoper.’

Één stijl, tot in de kleinste details
“Met het Häfele hotelassortiment kunnen designconcepten tot in de kleinste details consequent worden doorgevoerd”, vertelt Bert van der Meer, Sales Manager Projecten bij Häfele Nederland. “Van toegangsdeur tot badkameraccessoires, waarbij opdrachtgevers zijn verzekerd van één stijl en één toeleverancier. Het Häfele hotelassortiment is zodanig ontworpen dat het naadloos in bijna ieder design geïntegreerd kan worden. Van modern tot tijdloos. En van standaard tot luxe.”

Het productgamma bevat twee klassieke basisvormen – rond en vierkant – en is steeds in vier hedendaagse standaardkleuren beschikbaar, vertelt hij: grafietzwart, messingkleurig gepolijst, verchroomd gepolijst (alleen in de badkamer) en rvs-kleurig mat. “Hiermee garanderen we één vormtaal voor de meest uiteenlopende concepten en ontwerpen, met minimale inspanning voor de ontwerper, verwerker en inkoper.”

Zien, voelen en ervaren
Dat deze aanpak werkt, kunnen hospitality professionals onder andere beleven in het Inspirium in Breda, waar de nieuwste Häfele-producten te zien, voelen en ervaren zijn. “Het Inspirium is een 7.000 m² grote belevingswereld voor geïnteresseerden, waar zeventien specialisten op het gebied van interieur, techniek en equipment hun noviteiten en innovaties tonen”, vertelt Van der Meer.   

“Waaronder Häfele. Naast de badkameraccessoires, garderobehaken, minibars en hotelkluisjes kunnen hospitality professionals in het Inspirium kennis maken met ons schuifdeurbeslag, onze koffer-beschermstrips (beschermstaven), ons klapbedsysteem en onze hoteldeur, die inclusief kozijn, deurspion, kierstandhouder, deurdranger, valdorpel en Dialock elektronisch sluitsysteem wordt geleverd en gemonteerd en waarmee de hotelier maximaal wordt ontzorgd. Daarbij verzorgen we tevens een training voor het personeel, over het gebruik van het sluitsysteem, het autoriseren van de pasjes en andere programmeringsmogelijkheden.”

HNL_Toegangsdeur_en_bergruimte kopiërenIn het inspirium kunnen hospitality professionals kennismaken met de Häfele hoteldeur, die inclusief kozijn, deurspion, kierstandhouder, deurdranger, valdorpel en Dialock elektronisch sluitsysteem wordt geleverd en gemonteerd.

Loox-programma
Bijzonder is ook het Loox-programma van Häfele; een plug-and-play systeem voor LED-verlichting in meubels, vertelt Van der Meer. “Denk bijvoorbeeld aan kast- en ladeverlichting, maar ook aan geïntegreerde spots, bedwandverlichting en leesverlichting, in verschillende uitvoeringen en kleuren.”

De voeding met kleurgecodeerde aansluiting garandeert niet alleen een eenvoudige installatie, maar maakt ook andere toepassingen mogelijk. Zo was er al een USB-converter voor het opladen van apparaten via een USB-poort. Ook is een koppeling met een audiosysteem mogelijk, waarbij het soundsysteem blind achter een meubelpaneel kan worden weggewerkt. “De bediening van het systeem geschiedt eenvoudig via de smartphone van de hotelgast, die middels een Bluetoothverbinding en een unieke pincode verbinding met het soundsysteem kan maken. Om overlast voor andere hotelgasten te voorkomen, wordt vooraf met de hotelier het maximale geluidsniveau van het soundsysteem bepaald.”

Nieuw in het Häfele Loox assortiment is een draadloze oplader, die eenvoudig aangesloten kan worden op een 12 V – Loox voeding en geschikt is voor het draadloos opladen van alle smartphones.

Multifunctionele spiegel
Binnenkort wordt het Inspirium nog verrijkt met een multifunctionele spiegel van Häfele, die in drie standaardmaten wordt geleverd. “Bijzonder is onder meer de Bluetoothverbinding”, vertelt Van der Meer. “Hierdoor kunnen hotelgasten hun eigen muziek eenvoudig via hun smartphone op het geïntegreerde soundsysteem in de spiegel afspelen. Een verwarmbaar oppervlak in de spiegel voorkomt aanwaseming. Over condens hoeft de hotelgast zich dan ook geen zorgen te maken. De spiegel beschikt bovendien over frontlight (CRI 90) en backlight LED-verlichting, die eenvoudig van warm wit naar koud wit geschakeld kan worden. Hierdoor gaan sfeerlicht en functioneel licht perfect hand-in-hand.”

Tekst: Lieke van Zuilekom    |  Beeld: Häfele
Uitgelichte afbeelding: 
Met het Häfele hotelassortiment kunnen designconcepten tot in de kleinste details consequent worden doorgevoerd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details