Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Een innovatieve app voor smartphone en tablet
Internationaal consulent Frans Visscher.

Een innovatieve app voor smartphone en tablet

De digitalisering van bedrijfsprocessen is het meest efficiënt als dat van A tot Z gebeurt, zonder onderbreking in de keten en zonder interfaces. 3E Datentechnik GmbH biedt met 3E-LOOK een intelligente ERP-oplossing voor raam- en deurfabrikanten, die ervoor zorgt dat alle processen digitaal verlopen: van ontwerp en engineering, naar werkvoorbereiding en productie tot en met levering, montage en service. 

Vooral op de bouwplaats wordt er nog vaak analoog en inefficiënt gewerkt. De afmetingen van een raam of een deur worden immers nog regelmatig op een papiertje geschreven. Dat is niet alleen omslachtig, maar verhoogt ook het risico op fouten. 

Met de app kan de gebruiker op elk moment alle relevante informatie met betrekking tot klant en project raadplegen.

Door de opmeting, montage en service in de digitale procesketen te integreren, worden bronnen van fouten vermeden en zijn geen meerdere invoermomenten nodig. Wat echter nog belangrijker is: alle relevante gegevens over klant en opdracht alsook alle informatie nodig om het werk ter plaatse uit te voeren, is beschikbaar voor het installatieteam en de servicemonteur. 

Dit alles is mogelijk met de innovatieve app voor smartphone of tablet, waarmee de gebruikers direct de databank van 3E-LOOK kunnen raadplegen. 

“Zo zijn er dus geen interfaces. Dat maakt de toepassing zo praktisch voor de gebruikers, want ze krijgen probleemloos toegang tot alle relevante informatie met betrekking tot klant en project. Er bestaan inderdaad reeds apps voor het opmeten, maar onze oplossing is uniek, omdat men direct met de databank communiceert”, geeft internationaal consulent Frans Visscher aan. De gegevens kunnen eenvoudig opgeslagen worden, waardoor deze ook te allen tijde geraadpleegd kunnen worden. Als er geen netwerkverbinding aanwezig is, worden de gegevens van het opmeten eerst offline opgeslagen en op een later tijdstip doorgegeven. Alle gegevens zijn als tekst-, beeld-, video- of audiobestand beschikbaar voor verdere verwerking op kantoor. 

Alles wat nodig is om de opdracht correct uit te voeren, kan direct doorgezet worden: de beschikbaarheid van materialen kan gecontroleerd worden, en, indien nodig, kan ook een voorstel tot bestelling aanvaard worden, én de productiecapaciteit kan ook ingepland worden. 

“We hebben er vooral op toegezien dat het gebruik van de app zo eenvoudig mogelijk was. Alle stappen moesten voor zichzelf spreken, want alleen dan wordt een dergelijke tool gebruikt”, stelt Visscher. En daar is het softwarehuis ook echt in geslaagd. Vanuit een centrale database geeft 3E-LOOK alle bedrijfsprocessen bij de productie van ramen en deuren overzichtelijk weer: ontwerp, calculatie, engineering, werkvoorbereiding, productie, inkoop, levering, montage en service. Alle technische en commerciële stappen gebeuren digitaal en efficiënt met één enkele tool.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details