02:18
22-08-2018

Een link tussen IT-oplossingen van partners uit verschillende vakgebieden komt de klant ten goede

Een goed netwerk is belangrijk. Dat geldt voor de mens, maar uiteindelijk ook voor software-oplossingen. Softwarebedrijf Orgadata biedt met Logikal een oplossing, die firma’s helpt om ramen, deuren en gevels efficiënter uit te werken en te produceren.  

De nieuwste versie van deze succesvolle software, voorgesteld op Fensterbau, gaat nog een stap verder en maakt interactie met andere IT-oplossingen mogelijk. Zo ontstaat een vorm van netwerking, een thema waar Orgadata als firma zelf ook de klemtoon op legt. 

Hoe zorg je ervoor dat een software succesvol is? Op die vraag moet Paul Thyssen ons zeker een antwoord kunnen geven. Paul is een medewerker van Orgadata, de firma die het bekende software-programma Logikal ontwikkelde, waarmee de metaalverwerkende industrie ramen, deuren en gevels uitwerkt en produceert. Logikal was immers een schot in de roos. 

Paul Thyssen heeft zijn antwoord ook onmiddellijk klaar: “Software moet doordachte praktijkgerichte functies omvatten en intuïtief gebruikt kunnen worden, maar is ook alleen goed, als de productieprocessen en – stappen van de verwerker volledig en duidelijk gevisualiseerd worden. En die software moet ook perfect in het IT-netwerk van de firma passen. Daarvoor zijn links met andere programma’s natuurlijk zeer belangrijk.” 

Dat is volgens Thyssen ook één van de redenen, waarom zestien duizend gebruikers wereldwijd op Logikal vertrouwen. Dit programma is immers compatibel met verschillende andere software-oplossingen, waaronder commerciële software, tekenprogramma’s en ook CAM-oplossingen, waarmee de machines op de werkvloer aangestuurd worden. Door deze veelzijdigheid en openheid beschouwen veel klanten Logikal als het middelpunt van hun complete softwarepakket.

Orgadata
Ook op beurzen wordt duidelijk hoe hoog Orgadata het belang van netwerking inschat. Partners uit verschillende vakgebieden treffen elkaar op de stand en wisselen informatie uit.

De nieuwste versie gaat een stap verder
Versie 11 van het populaire software-programma geeft een nieuwe dimensie aan het linken van IT-oplossingen. Enkele tekenprogramma’s en commerciële oplossingen hebben zogenaamde bi-directionele interfaces. Bovendien wisselt Logikal met elk partnerprogramma bijna automatisch informatie uit.

Als er bijvoorbeeld in Logikal een afmeting gewijzigd wordt, dan zal ook de tekening in het CAD-programma onmiddellijk aangepast worden. En dat geldt ook in de omgekeerde richting van CAD-oplossing naar Logikal. Dat is mogelijk omdat alle programma’s van dezelfde data gebruik kunnen maken. De voordelen zijn duidelijk: het aantal stappen in een productieproces wordt aanzienlijk verminderd, omdat de verschillende werknemers de data niet steeds opnieuw zelf moeten ingeven. Daardoor wordt tijd bespaard en zijn er minder risico’s op fouten, want iedereen kan op elk moment met dezelfde data werken.

Om dergelijke interfaces te realiseren, moeten softwarehuizen nauw met elkaar samenwerken. Op bepaalde beurzen staat Orgadata bijvoorbeeld samen met andere firma’s op één gemeenschappelijke stand. Dat kan natuurlijk alleen maar omdat er een goed contact is tussen de verschillende partners: niet alleen softwarehuizen maar ook fabrikanten van profielen, metaalwarenhandels en machinebouwers. In de loop der jaren is rond het softwarebedrijf een volledig netwerk van partners ontstaan. 

De klant profiteert
“Dankzij het netwerk krijgen we een beeld van wat er speelt op de markt van profielen, beslag en machines, én bouwen we onze kennis verder uit”, geeft Paul Thyssen aan. “Die kennis kunnen we dan optimaal gebruiken bij de verdere ontwikkeling van de Logikal-software, wat de klant ten goede komt.”

Door deze samenwerking met verschillende partners uit de metaalverwerkende branche bevat de ‘bibliotheek’ van Orgadata ook heel veel up-to-date informatie over de producten van bekende fabrikanten van profielen en beslag én over de accessoires die gebruikt worden bij raam- en deurfabrikanten en gevelbouwers. Eén voorbeeld van deze samenwerking zijn de bestellingen en aanvragen in de online-catalogi van fabrikanten, die via het nieuwe Logikal MES (vroeger InfoServer) van Orgadata lopen. De medewerkers op de werkvloer krijgen via de software de artikelnummers door. Zo kunnen ze snel en eenvoudig op de webshop van de leveranciers de producten opzoeken en veel bijkomende nuttige informatie opvragen. 

Netwerking op beurzen
De rol van Orgadata in dit netwerk wordt ook steeds duidelijker op beurzen. Partners uit verschillende vakgebieden treffen elkaar op de stand van de softwarebouwer en wisselen informatie uit.

Tekst: Johan Debaere   Beeld: Orgadata/S.O. Medien
Uitgelichte afbeelding: Goede vooruitzichten voor de metaalverwerkende industrie: dankzij actieve netwerking kan Orgadata hen een allesomvattende IT-oplossing bieden.

Lees meer over: IT , LogiKal , Orgadata , software

Profiel partners

Matrix Software