Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Een nieuw tijdperk in gevelbekleding
De gepatenteerde Magnetude®-technologie wordt nu ook gebruikt om de buitenplaten van een gevelbekleding onzichtbaar te bevestigen.

Een nieuw tijdperk in gevelbekleding

Nabeschouwing PolycloseHARINCK

In elk interview benadrukt zaakvoerder Franck De Munster dat men bij Harinck/Frager van een uitdaging houdt en graag out-of-the-box denkt. Dit zijn geen loze woorden. Nadat de fabrikant een aantal jaren geleden met de Magnetude®-technologie de problemen van dilatatie bij voordeuren oploste, toonde men op Polyclose een revolutionaire gevelbekleding, waarbij de buitenplaten eveneens met magneten bevestigd worden: Frager Facade. Vanaf nu kan men eenzelfde systeem gebruiken voor de bekleding van voordeur, sectionaalpoort en gevel.

Deze ontwikkeling combineert een strak design en een ongekende veelzijdigheid met een snelle montage. De combinatie van vlakke aluminium platen met inliggende schaduwvoeg en strakke binnen- en buitenhoekoplossingen zorgt voor een modern, minimalistisch design. Die buitenplaat hoeft trouwens niet in aluminium te zijn, want ook koper, messing, glas, spiegels, gebrand hout in mozaïek, keramiek, natuursteen, …, kunnen als afwerking gebruikt worden. Zelfs een groene gevel met beplanting of zonnepanelen is mogelijk. Verder kan men heel eenvoudig verlichting, videofonie of andere elementen integreren.

“In een eerste fase worden gevelkaders op maat op de achterliggende constructie gemonteerd. De buitenplaten worden pas in laatste instantie met magneten bevestigd”, stelt Franck De Munster. “De voordelen van magnetisme ten opzichte van verlijming zijn talrijk. Zo kan men sneller werken, omdat er geen droogtijd aan te pas komt. Bij regen of koude temperaturen kan men ook gewoon verder blijven monteren. Alle onderdelen van deze Frager Facade blijven bij demontage ook intact, waardoor ze direct hergebruikt kunnen worden. Deze ontwikkeling past dan ook perfect bij de trend naar circulariteit binnen de bouwsector.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details