Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Een nieuwe dimensie in toegangstechniek

Een nieuwe dimensie in toegangstechniek

Maximale flexibiliteit met een mechanisch sluitsysteem

Akura 44 is een nieuwe technische mijlpaal voor mechanische toegangssystemen. “Daarbij wordt vooral uitstekend voldaan aan de eisen voor veiligheid, flexibiliteit en investeringszekerheid in de moderne woningbouw”, legt Alexander Scharinger, productmanager Akura 44 bij EVVA, uit. Het nieuwste product van EVVA scoort daarbij over een breed front uitstekend, maar vooral op het gebied van veiligheid. Zo kan binnen een wooncomplex dankzij de optionele kopieerbeveiliging het veiligheidsniveau naar behoefte worden aangepast.”

Een zware sleutelbos is voortaan verleden tijd voor de bewoners van een wooncomplex.

Een zware sleutelbos is voortaan verleden tijd voor de bewoners van een wooncomplex. Want bij Akura 44 geldt: één voor allen! Met slechts één sleutel wordt naast de eigen woning ook de voordeur, de brievenbus, de vuilnisruimte, de garage en desgewenst ook het keldercompartiment bediend. Op aanvraag is ook een combinatie met een elektronische systeem van EVVA gemakkelijk realiseerbaar. Zodat men weet wie waar en wanneer komt en gaat. Dankzij de combisleutel kunnen zowel elektronische als mechanische deurcomponenten worden bediend.

Drie jaar voorbereiding

Al meer dan 100 jaar ontwikkelt en produceert familiebedrijf EVVA toegangssystemen van de beste kwaliteit en altijd met een doordacht concept. Aan deze eis voldoet ook Akura 44. De ontwikkeling en planning waren in slechts drie jaar afgerond. Deze tijd werd gekenmerkt door duizenden uren sleutelen, talloze vergaderingen, strenge tests en controles, in combinatie met de kennis en kunde van het EVVA-team. Het innovatieve keersleutelsysteem wordt geproduceerd in een nieuwe productielijn, die in de nieuwbouw van EVVA in Wenen werd opgebouwd.

Johann Notbauer, Hoofd Marktinnovatie en Technologie, en Alexander Scharinger, productmanager Akura 44 bij EVVA.

Optimaal productieproces

Productiestraten en -processen zijn gedetailleerd ontworpen en precies op maat van Akura 44 afgestemd. EVVA-CEO Stefan Ehrlich-Adám: “Door deze optimalisatie is het gelukt om meteen vanaf het begin al meer dan 6.000 cilinders per maand te produceren. Maar het hebben van een maximaal vermogen voor deze uitbreiding, is daarmee nog lang niet bereikt. Een dergelijke eerste productie van slechts één product is tot nu toe uniek voor ons. Dankzij de uitbreiding van ons bedrijfsterrein beschikken wij nu eindelijk over de capaciteit om aan de vraag te voldoen. Het nieuwe systeem scoort met een snelle, efficiënte en optimaal rendabele productie. Dat zorgt ook voor de gunstige prijs-kwaliteitverhouding.”

Veiligheid voorop

De korte cilinder, die speciaal is aangepast aan deursituaties die gebruikelijk zijn in woongebouwen, doet ook geen afbreuk aan de veiligheid. Daarvoor zorgen de geïntegreerde uitboorbeveiliging en het gebruik van alle vergrendelingselementen. De klassieke hevelcilinder is eenvoudig op te nemen in het sluitsysteem van mededelingenkasten of brievenbussen.    ❯ Zo zorgen Akura 44-hangsloten voor een extra betrouwbare beveiliging van bijvoorbeeld kelderboxen. Uiteraard maken de Akura 44-buitencilinders het inbrekers ook extra moeilijk. En voor elektrisch aangedreven apparatuur, zoals zonweringen of rolluiken op de begane grond, kan eenvoudig een sleutelschakelaar worden ingebouwd.

Betaalbaar

Rick Baayens, commercieel manager van EVVA Nederland, ziet nog meer voordelen. “EVVA ontwikkelt producten altijd met een vinger aan de pols van de markt. Het zijn economisch niet de makkelijkste tijden en in projecten binnen de woningbouw, de zorg en het onderwijs zijn de budgetten vaak allesbehalve ruim. Als je voor die markt een eenvoudig te monteren sluitsysteem ontwikkeld dat modulair is en minder componenten bevat voor verschillende lengtes, en dat ook betaalbaar kan houden, doe je het – volgens mij – goed.”

Het nut voor de gebruiker

Daar ging een intensief ontwikkelproces aan vooraf. Johann Notbauer, Hoofd Marktinnovatie en Technologie: “Bij Akura 44 zijn we bewust een nieuwe weg ingeslagen door onze partners zo vroeg mogelijk te betrekken bij de ontwikkeling. We hebben ze uitgenodigd om het nieuwe product te testen. Het doel van een nieuw product is immers niet om verliefd te worden op de techniek, maar het praktische nut voor de gebruiker. Alleen zo kan een oplossing een succes worden. Deze manier van klantgericht werken wordt steeds belangrijker. Zo bieden wij ook bij elektronische systemen zogenoemde click-dummies aan, waardoor de klant meteen kan zien hoe de oplossing werkt. We besparen daardoor veel zinloze moeite door ontwikkelingen in de verkeerde richting te vermijden.”

Het is een strategie die goud waard is, vult Scharinger aan: “Akura is ons eerste product waarbij de klant en partners vanaf het begin betrokken waren. We wilden geen overbodige functies die meer kosten en waarvoor niemand in de markt interesse heeft. Bij de verschillende overlegfasen kon Akura 44 nauwkeurig op de markt worden afgestemd en konden fouten hersteld worden voordat we aan de productie begonnen.” 

“Zo slaagden we gezamenlijk te komen tot een topproduct dat goede prestaties, functionaliteit en een aantrekkelijke prijs combineert”, besluit Notbauer. “Wij hebben het dogma doorbroken dat minder kosten tot minder kwaliteit leidt.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details