Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Een onzichtbaar deursysteem afgestemd op de eisen en behoeften van de ‘hospitality’ sector
Dit systeem kan ook met de XP50 ingewerkte plint gecombineerd worden.

Een onzichtbaar deursysteem afgestemd op de eisen en behoeften van de ‘hospitality’ sector

De ‘onzichtbare’ deur is al enkele jaren een grote trend in het interieurdesign. Dat geldt voor woningen, appartementen, kantoren, zorginstellingen, openbare gebouwen, …, maar ook in hotels, restaurants, bars en andere gelijkaardige toepassingen kiezen architecten en bouwheren steeds vaker voor deuren, die volledig in de wand opgaan en er dus niet lijken te zijn. Met de ‘Hospitality Door’ biedt Xinnix een ideale oplossing, die perfect op de behoeften en vaak strenge eisen van dergelijke projecten afgestemd kan worden.

Als specialist ontwerpt, creëert en produceert Xinnix al jaren gepatenteerde deursystemen, die volledig vlak liggen met de wand, zonder dat er omlijstingen, scharnieren of andere oneffenheden te zien zijn. 

Daarvoor wordt gebruik gemaakt van voorgelakte aluminium frames die in de muur gemonteerd worden. Ze worden standaard geleverd met 3D onafhankelijk regelbare scharnieren en kunnen gecombineerd worden met domotica, toegangscontrole, ingebouwde deurdrangers en diverse types sloten. 

Deze systemen worden gebruikt in woningen, appartementen en kantoren, maar zijn ook ideaal geschikt voor integratie in ziekenhuizen, scholen, openbare gebouwen, culturele centra en heel veel andere gebouwen.

De ‘Hospitality Door’ van Xinnix wordt volledig afgestemd op de behoeften en eisen van elke specifieke toepassing.

Hospitality door

“Met onze nieuwe ‘hospitality door’ bieden we deursystemen die perfect afgestemd zijn op de eisen en behoeften van hotels, restaurants, bars, …. Bij elk project starten we uiteindelijk telkens weer vanaf een wit blad met alleen maar de afmetingen en omschrijvingen die in het bestek door de architect vastgelegd zijn”, stelt sales manager Laurens Vermeulen. 

“Dit deursysteem is gebaseerd op profielen uit onze X2-reeks in zwart (RAL 9005) of wit (RAL 9016) voor deuren met een dikte van 50, 55 of 60 mm en een hoogte tot 3500 mm. Afhankelijk van de afmetingen en het gewicht bepalen we welke scharnieren geïntegreerd moeten worden. Voor toepassingen waar voor een speciale wandafwerking gekozen wordt, kunnen we zelfs aangepaste scharnieren meeleveren.
Er zijn immers nogal wat verschillende afwerkingen mogelijk, bijvoorbeeld gips en gipsplaten, laminaat, fineer, tegels, steen, marmer, glas, spiegel, …. De klant zegt daar wat hij specifiek wil en bij Xinnix bekijken we wat de mogelijkheden zijn.”

Deze Xinnix hospitality door brengt de nodige rust in de vaak lange, smalle gangen van hotels of in het interieur van restaurants, bars en gelijkaardige toepassingen. De wanden gaan immers naadloos in de deurvlakken over, waardoor de deuren met hun specifieke functionele eigenschappen toch ook een esthetische meerwaarde voor een project betekenen. 

Er zijn verschillende wandafwerkingen mogelijk. De klant bepaalt wat hij wil en bij Xinnix wordt bekeken wat mogelijk is. (Beeld: Stefanie Faveere, Interieurdokter)

Het is bovendien mogelijk om de systemen te combineren met de ingewerkte plint type XP50 van Xinnix in eenzelfde afwerking als de wanden. 

“In dergelijke toepassingen gaat het eigenlijk zelden om standaard deuren. In de meeste gevallen zijn er immers heel strenge eisen op vlak van brandvertraging, rookwerendheid en/of akoestiek. Dankzij ons breed gamma deurpanelen kunnen we echter op elke vraag een passend antwoord geven”, licht Vermeulen toe. 

“Deze deursystemen zijn ook leverbaar met de meest uiteenlopende types sloten, zoals een meerpuntslot, een anti-paniekslot of een elektrische tegenplaat, …, alsook met een uitgebreid aanbod ingewerkte deurdrangers of in combinatie met domotica, een badgelezer, een vingerafdrukscanner of een ander toegangscontrolesysteem.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details