Lecot
01:34
13-09-2018

‘Een optimale raam- en deurkwaliteit, van werkvoorbereiding tot en met oplevering’

Met een uitgebreid assortiment raam-, deur- en meubelbeslag, gereedschappen, ijzerwaren, machines en persoonlijke beschermingsmiddelen, snelle en op maat leveranties én een uitgekiend product- en projectadvies maakt leverancier Lecot al meer dan 125 jaar het verschil in de Belgische en Nederlandse bouwindustrie. 

Het sec leveren van hoge kwaliteit bouwproducten is anno 2018 niet meer voldoende om het verschil in de markt te maken. Lecot is zich hiervan bewust. De groothandel voor bouw en industrie heeft de afgelopen jaren dan ook flink geïnvesteerd in haar dienstverlening. Van de adviesfase en werkvoorbereiding tot en met (online) bestelmogelijkheden, slimme verpakkingstechnieken, interne en externe logistiek, montage en aftersales. 

“Om klanten vandaag én morgen optimaal van dienst te kunnen zijn, hebben we diverse nieuwe initiatieven ontwikkeld”, vertelt commercieel directeur Marcel Bontjer. “Steeds met het doel om klantprocessen te versnellen en vereenvoudigen, fouten te minimaliseren én klanten maximaal te ontzorgen, zodat zij zich kunnen focussen op hun corebusiness: de productie, levering en montage van hoge kwaliteit ramen en deuren.”

Lecot

Volledige ontzorging
Als voorbeeld noemt Bontjer een fabrikant van kunststof en aluminium gevelelementen, waarvoor de groothandel onlangs een Electronic Data Interchange (EDI) verbinding tot stand heeft gebracht. “Over deze verbinding kunnen eenvoudig en snel orders en opdrachtbevestigingen worden uitgewisseld, waarbij communicatieruis wordt voorkomen. Om de diverse productiestromen in de fabriek niet te verstoren, worden bestelde producten bovendien voorgesorteerd en op maat verpakt door ons geleverd. Hierbij houden we – indien gewenst en voorhanden – de artikelnummers en locaties van de fabrikant aan, wat resulteert in een optimale herkenbaarheid, maximale transparantie en minimale foutkansen.”

Doordat Lecot over een compleet product­assortiment voor productie én montage beschikt, inclusief bijbehorende machines en persoonlijke beschermingsmiddelen, zijn klanten altijd verzekerd van een totaaloplossing.

Lecot

Van werkvoorbereiding tot en met oplevering
Om de kwaliteit van ramen en deuren zowel tijdens de productie, levering als montage te garanderen, conform de geldende wet- en regelgeving en overeenkomstig alle wensen en eisen rondom duurzaamheid, energiezuinigheid en luchtdicht bouwen, heeft Lecot afgelopen jaar een handboek ontwikkeld waarin het proces van werkvoorbereiding tot en met oplevering voor alle sectoren (hout, aluminium, pvc, staal) nauwkeurig wordt beschreven. Inclusief mogelijke afwerkingen, beschermingen en reinigingsmiddelen. 

Bontjer: “In het handboek hebben we de verschillende plaatsingsrichtlijnen, alle mogelijke werkwijzen en benodigde materialen en gereedschappen voor de Nederlandse en Belgische markt gebundeld. Hierbij hebben we ons gebaseerd op informatie van officiële instanties zoals WTCB, FAC, VKG, VMRG, SKH, SKG en normen zoals STS, NBN, CE en KOMO, alsook op de voorschriften van profielleveranciers en producenten.”

“Naast technische informatie delen we in het montagehandboek proactief onze kennis, van luchtdicht bouwen tot en met de toepassing van elektronische toegangsoplossingen en beveiligingssystemen. Stuk-voor-stuk onderwerpen die in de toekomst een vlucht zullen nemen en om specifieke (montage)kennis vragen. Ook hebben we enkele handige tips toegevoegd, waarmee leveranciers, montagebedrijven én eindklanten verzekerd zijn van een kwalitatief hoogwaardig eindproduct.” 

Tekst: Lieke van Zuilekom   Beeld: Lecot 

Lees meer over: Bouwproducten , EDI , Lecot , ontzorging

Profiel partners

StalufixVenster Techniek