Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Een panoramische kijk op het buitenleven
Het Securefold-programma verrijkt niet alleen een ruimte, maar staat ook voor hoogwaardige en duurzame kwaliteit.

Een panoramische kijk op het buitenleven

Een naadloze overgang van binnen naar buiten. Vouwdeursystemen vormen het perfecte antwoord op deze veelgehoorde wens. De mogelijkheden zijn eindeloos, zoals een ruime keuken met veel daglicht of een tuinhuis die samensmelt met zijn groene omgeving. Het Securefold-assortiment van Henderson bestaat uit grensverleggend deurbeslag, geschikt voor naar binnen- of buitenvouwende houten én stalen deuren, dat een zeer eenvoudige opening van een gevel garandeert. Vandaag de dag zijn de deuren in alle denkbare materialen, kleuren en afwerkingen verkrijgbaar. Dit maakt de vouwdeur een ware eyecatcher in de ruimte.

Kwaliteit waar je op kunt bouwen

Het Securefold-programma verrijkt niet alleen een ruimte, maar staat ook voor hoogwaardige en duurzame kwaliteit. Securefold is gecommitteerd aan de hoogste productienormen, geheel in lijn met EN ISO 9001:2000 en ISO 14001:1996. Alle onderdelen zijn gemaakt van RVS-kwaliteit, geanodiseerd aluminium of gefabriceerd uit de modernste polymeertechnologie. De gelagerde hangrollen vormen het hart van het Securefold-systeem. De combinatie van een uit RVS316 gegoten solide body, uitgevoerd met RVS-gelagerde wielen van duurzame kwaliteit en hoogwaardige polymeer geleidewielen, staan garant voor een modern product waarop gebouwd kan worden. Securefold combineert de voordelen van vouwdeuren met corrosiebestendigheid, zelfs in kustgebieden. Alle onderdelen ondergingen daarnaast moeiteloos de 100.00 cyclitesten volgens EN 1527.

Het Securefold-assortiment van Henderson bestaat uit grensverleggend deurbeslag, geschikt voor naar binnen- of buitenvouwende houten én stalen deuren, dat een zeer eenvoudige opening van een gevel garandeert.

Geruisloze gebruiksvriendelijkheid

Het ontwerp zorgt voor een discrete en eenvoudige werking, zonder esthetische compromissen aan het uiterlijk van de deuren te moeten geven. In gesloten houding een eyecatcher, in open positie keurig en compact weggewerkt voor een volledig vrije doorgang. 

“De speciale wielen zorgen ervoor dat tijdens het vouwen geen verstoring kan optreden en de hangrollen perfect in lijn met de rails blijven lopen”, vertelt René van den Biggelaar, Business Unit Manager bij Henderson Nederland. De aluminium rail, naturel of zwart geanodiseerd, is voorzien van groeven voor afdichtingborstels. “De rail zorgt, samen met de gelagerde loopwielen, voor een geruisloze en soepele werking.”

Creatieve vrijheid door compleet programma

Het volledige Securefold-assortiment biedt oplossingen die geschikt zijn voor ieder denkbare toepassing. Securefold 100, voor naar binnen- en buitenvouwende deuren tot 100 kg, is beschikbaar in de uitvoeringen geborsteld satijn en zwart. Op aanvraag is messing leverbaar. Het Securefold-systeem heeft verticale en horizontale instelmogelijkheden. Daarnaast is er een aluminium dorpel beschikbaar, speciaal voor naar binnen- en buitenvouwende deuren met een deurdikte van 67 mm. Securefold Onderlopend, geschikt voor deuren tot 80 kg, wordt geleverd met een DTS-dorpel. 

Dit systeem heeft als voordeel dat het onderprofiel volledig aan het zicht onttrokken is bij gesloten positie. “Securefold Onderlopend draagt de belasting van de deuren aan de onderkant van het systeem, waardoor de noodzaak voor een grote structurele bovenconstructie achterwege kan blijven”, vertelt Van den Biggelaar. 

“Zowel Securefold 100 als Securefold Onderlopend zijn uitvoerbaar met inlaat- of opbouwscharnieren en geschikt voor sponning en stompe deuren.” Securefold is daarnaast leverbaar in een variant geschikt voor bovenhangende deuren tot maar liefst 150 kg (Securefold 150), beschikbaar in de uitvoering geborsteld satijn, en wordt uitgerust met opbouwscharnieren.

Naast alle eigenschappen van Securefold 100, biedt Securefold Ultra een nóg betere wind- en waterdichtheid volgens EN 12208 en EN12210. Ideaal voor toepassingen met extreme weersinvloeden. Alle draai- en vouwdeuren kunnen tevens vastgezet worden met speciale magneten, zodat de wind geen vrij spel krijgt. Securefold Ultra is tevens een inbraakwerend systeem, volgens EN 1627 klasse 2. 

“Het totale Securefold-assortiment zorgt zo voor een grote creatieve en technische vrijheid bij diverse toepassingen”, aldus Van den Biggelaar. 

De Multipoint werkt met een draaiknop of cilinder als alternatief voor kantschuiven en is geschikt voor deuren met een maximale hoogte van 3.000 mm. (Beeld: Studio De Brink)

Nieuw: Securefold Multipoint

Nieuw in het Henderson Securefold-assortiment is de Multipoint, geschikt voor alle bestaande Securefold-toepassingen, zowel binnen- als buitenvouwend. De Multipoint werkt met een draaiknop of cilinder als alternatief voor kantschuiven en is geschikt voor deuren met een maximale hoogte van 3.000 mm. “Door het gebruik van de Multipoint kunnen we nu ook voor Securefold 150 en het Onderlopend systeem naar binnenvouwende oplossingen aanbieden”, vertelt Van den Biggelaar. “Mocht u er niet uitkomen wat betreft de deurafmetingen, gebruik dan zeker de Securefold Calculatie Assistent op onze website.” 

Tevens is er een nieuwe Securefold brochure beschikbaar op www.henderson.nl. Mochten er daarna nog vragen zijn, dan kunt altijd bellen met 0497-332020.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details