Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Een raam met uitzicht

Een raam met uitzicht

Waarom worden kozijnen eigenlijk niet helemaal uit glas gemaakt? Uit die gedachte vloeit de idee voor het Clara raam voort. Klassieke ramen bestaan tot 35 % uit kader, waardoor de hoeveelheid invallend licht sterk vermindert. Het unieke, vleugelloze design van het systeem van de Clara Fenster AG, ontwikkeld in samenwerking met de onderzoeksafdeling van de AGC Group, laat tot 15 % meer licht binnen. Deze revolutionaire oplossing, die ook nog eens uitblinkt op vlak van isolatie, akoestiek en veiligheid, werd 5 jaar geleden in Zwitserland geïntroduceerd en verovert nu ook andere landen, waaronder de Benelux.

‘Andere mensen dromen ervan om te vliegen, maar het was onze droom om een onbeperkt zicht naar buiten te creëren’ – met deze woorden opent Philippe Boudot, zaakvoerder van de Clara Fenster AG, graag de voorstelling van zijn unieke product. De expert werkte vele maanden in alle stilte samen met een aantal partners uit de branche om uiteindelijk een echte wereldprimeur voor te stellen: het Clara raam.

Het vleugelloze design van de Clara ramen laat tot 15 % meer licht binnen. Het doorlopende glasoppervlak zorgt voor een grenzeloze overgang tussen binnen en buiten.

 

“In onze huidige architectuur moeten ramen groot en transparant zijn. Ze moeten zoveel mogelijk daglicht binnen laten, het warmteverlies in de winter beperken en geluidsisolerend zijn. Bovendien mogen ze inbrekers geen kans geven”, zegt Johan Vancoillie, product manager voor de Benelux.

“De raamtechnologie is in zoverre geëvolueerd, dat warmte-isolatie, energie-efficiëntie en akoestische demping vanzelfsprekend zijn. Het kwam er echter op aan om van elk raam een panoramaraam te maken zonder kaders, tussenstijlen en tussenroedes, die het zicht naar buiten belemmeren en de hoeveelheid invallend licht beperken. Daarom hebben we het raam in wezen heruitgevonden en ontwikkelden we een absolute wereldwijde innovatie: Clara ramen of de eerste ramen met een volledig glazen vleugel.”

Een raam met een uitzicht

Clara ramen verenigen de transparantie, toegankelijkheid en openheid van een glazen raam met alle voordelen van een draaikiep- of draairaam, met een enkele of dubbele vleugel. “Klassieke houten -, kunststof- of aluminium ramen en gekoppelde ramen bestaan tot 35 % uit kader en dat heeft uiteraard een grote invloed op de lichtinval. Het unieke, vleugelloze design van de Clara ramen laat tot 15 % meer licht binnen en het doorlopende glasoppervlak zorgt ook voor een grenzeloze overgang tussen binnen en buiten”, gaat Vancoillie verder.

“Maar er is meer .Clara ramen zijn uiterst energiebesparend en voldoen aan alle lage energie- en passiefhuisstandaarden. Afhankelijk van de raamconstructie behalen ze maximale warmte-isolatie van 0,75 en 0,5 W/m²K voor respectievelijk raam (Uw) en beglazing (Ug). Ze zorgen ook voor een uitstekende geluidsisolatie Rw van 41 dB. Bovendien zijn ze gemaakt uit speciaal gehard glas en dankzij het doorlopende glazen oppervlak en de verborgen fittingen kunnen ze niet uit het frame getild worden, wat resulteert in een uitstekende inbraakwerendheid.” 

POLYCLOSE – STAND 1100

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details