Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Een sterk teamspel
Orgadata optimaliseert samenwerkingen, bijvoorbeeld tussen de werkvoorbereiding op kantoor en de productie in de productiehal. (Beeld: Jakob Proessdorf)

Een sterk teamspel

Tijdens Polyclose van 17 tot en met 19 januari 2024 toont softwarebedrijf Orgadata hoe de raam-, deur- en gevelbouw kan profiteren van digitalisering. De focus zal onder andere liggen op een uitgekiende samenwerking tussen alle betrokken partijen en een geïntegreerde planning. Orgadata’s Building Information Modelling (BIM) tool en de nieuwe SimplyTag softwareoplossing zullen hierbij helpen.

Op Polyclose presenteert het bedrijf dan ook zijn Logikal-software, die al tientallen jaren de constructie van ramen, deuren en gevels vereenvoudigt en verbetert. Logikal is de marktleider waarmee vakmensen de productie van ramen, deuren en gevels eenvoudig kunnen digitaliseren. Van het idee tot het afgewerkte element, de software ondersteunt hen in elke stap van het proces. De toegevoegde waarde: Logikal is niet fabrikantgebonden en biedt de grootste database voor profielen, beslag en accessoires op de markt. De beste ramen, deuren en gevels worden bijna overal ter wereld gecreëerd met het programma van Orgadata.

De nieuwe SimplyTag van Orgadata ondersteunt onder meer de CE-markering en het daaropvolgende onderhoud en reparaties.

Logikal 12

Orgadata neemt uiteraard de nieuwste versie van Logikal mee naar Polyclose. “Met de 12-versie hebben we de software volledig opnieuw opgebouwd. Dit betekent bijvoorbeeld dat we het projectcentrum opnieuw hebben opgebouwd, een nieuwe 3D-weergave hebben geïntroduceerd in de elementinvoer, het bedieningsconcept verder hebben verbeterd en nog veel meer”, zegt Paul Thyssen van Orgadata, die benieuwd is naar de reacties van bezoekers aan Polyclose. De software-expert benadrukt in het bijzonder het nieuwe uiterlijk van Logikal in de 12-versie. Het visuele aspect en het bedieningsconcept zijn aangepast aan de huidige Microsoft Office-producten om de navigatie zo eenvoudig en duidelijk mogelijk te maken. 

“Gebruikers zijn al bekend met de manier waarop Office-oplossingen werken. En dat is natuurlijk een groot voordeel”, verzekert Paul. Volgens hem is er geen grote aanpassing nodig omdat alles nog sneller en intuïtiever te gebruiken is in de nieuwe versie van Logikal. 

Logikal MES van Orgadata digitaliseert de productie. Orgadata presenteert dit productiecontrolesysteem ook op Polyclose. (Beeld: Jakob Proessdorf)

BIM-werkmethode

Logikal 12 bevat daarnaast een tool voor de BIM-werkmethode, die experts van verschillende disciplines aan de virtuele planningstafel brengt. “Hier profiteren niet alleen raam-, deur- en gevelfabrikanten van, maar ook architecten en planners. En bovenal verbetert dit het teamwork van de betrokkenen. In de loop van 2024 bieden we architecten en planners een gratis extra tool”, verklapt Paul. “Hiermee kunnen ze de verschillende posities voor ramen, deuren en gevels exporteren vanuit de componentgeoriënteerde 3D-gebouwmodellen die door Revit worden ondersteund. De raamfabrikanten kunnen de gegevens van de architecten en planners later importeren in hun Logikal-software om vanaf dan te plannen en te produceren met Logikal. Zij ontvangen de gegevens rechtstreeks in hun Logikal-omgeving en hoeven basisinformatie zoals de grootte van een raam niet langer handmatig en individueel in de software in te voeren. Dit bespaart enorm veel tijd en beschermt tegen overdrachtsfouten. De algehele proceskwaliteit wordt daarmee sterk verbeterd.”

Op Polyclose toont Orgadata ook een BIM-tool in de Logikal-software, die de samenwerking tussen raam-, deur- en gevelbouw met architecten en planners aanzienlijk verbetert.

SimplyTag

De samenwerking tussen alle betrokkenen wordt ook bevorderd met Orgadata’s nieuwe SimplyTag. “Hiermee kunnen alle productiegegevens direct worden gekoppeld aan een venster, toegankelijk via een QR-code en een wachtwoord”, legt Paul uit. “De SimplyTag ondersteunt onder andere CE-labeling en mogelijk onderhoud en reparaties achteraf. Als er bijvoorbeeld een ruit kapot is, hoeft niemand naar de klant toe te rijden om de ruit op te meten. Alle informatie over de ruit kan via de QR-code worden doorgegeven. Bijvoorbeeld welk type glas het is, hoe breed of hoog de ruit is en nog veel meer. De gegevens komen automatisch van Logikal. Dit is natuurlijk ook goed voor de klantenbinding op lange termijn”, benadrukt Paul. “Want het optimaliseert de samenwerking met degenen die verantwoordelijk zijn voor het latere onderhoud. Zij kunnen elk afzonderlijk element snel identificeren. Bovendien zal de documentatie van de componenten in de toekomst voor zichzelf zorgen, aangezien alles digitaal wordt vastgelegd.”

Het programma van Orgadata op Polyclose wordt afgerond met presentaties over Logikal MES. Dit productiecontrolesysteem is volgens Paul een ideale aanvulling op de Logikal software. “De software bestuurt en digitaliseert de processen in productiehallen van raam-, deur- en gevelbouwers. En maakt bovendien een veilige en papierloze productie mogelijk. Kortom, we hebben volop interessante onderwerpen in petto voor bezoekers op de Polyclose. Alvast tot ziens op de beurs!”    

Meer informatie vindt u op: www.orgadata.com.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details