Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Een succes over de ganse lijn  voor het softwarehuis
Eindelijk was er weer fysiek contact mogelijk en kon het team van Klaes de software aan de bezoekers demonstreren.

Een succes over de ganse lijn voor het softwarehuis

Hoe optimaliseer je de workflow en de digitalisering?

Voor softwarehuis Klaes was Polyclose een succes. De vele bezoekers waren blij om weer echt fysiek contact te hebben én ze waren ook enthousiast over de producten van Klaes. Het team onder leiding van sales manager Torsten Schrader kon alleen maar tevreden zijn. Er waren zelfs bezoekers uit Frankrijk. Onze nieuwe medewerker voor Nederland en België was druk bezet, want de klanten vroegen direct naar hem, om zo in de eigen taal een gesprek te kunnen voeren. 

Nieuwe contacten wilden in de eerste plaats hun bouwelementen uit hout, kunststof en aluminium in kaart brengen: ramen en deuren, maar ook terrasdaken en zonwering. Bij bestaande klanten ging het vooral over de optimalisatie van de workflow en de digitalisering om hun huidige mogelijkheden uit te breiden. De pakketten ‘Mawi’, ‘Kapa’, ‘e-prod’, ‘Info Manager’ en ‘Dokumentenmanagement’ waren dan ook zeer in trek.

Gevelbouw met Klaes 3D – alle details worden perfect weergegeven en dat van alle materialen.

Software voor de raamproductie

Een uniforme manier van werken voor alle materiaalsoorten is voor Klaes heel belangrijk. Alleen in de technische details op profielniveau zijn er verschillen. Bovendien kan de invoer zeer efficiënt gebeuren dankzij intelligente vooraf geïntegreerde toewijzingen en aanpasbare types. Er zijn invoersystemen voor verschillende gebruikersgroepen: van eenvoudig en snel per typelijst tot zeer complex per individuele constructie met schaalbare instapniveaus.

Digitalisering overstijgt echter de eigen toepassing. Een actieve samenwerking met de toeleveringssector zorgt ervoor dat Klaes over heel wat individueel voorbereide gegevens van uiteenlopende leveranciers beschikt, bijvoorbeeld profielen, beslag en glas. Dankzij geïntegreerde webconfiguratoren voor rolluiken en deurpanelen is een nauwe samenwerking met de leveranciers uit die branches mogelijk, helemaal volgens de principes van Industrie 4.0. 

Zo moeten niet alle gegevens dubbel opgeslagen worden, maar kan men bij het invoeren van ramen direct de data van de leverancier raadplegen. Tekeningen, prijzen, teksten, technische informatie en een unieke bestel-ID worden aan een bepaald artikel gekoppeld en verder verwerkt. OpenTRANS zorgt voor de gegevenstransfer tussen bedrijf en leverancier vanaf de bestelling tot aan de rekening.

De multifunctionele boomstructuur zorgt niet alleen voor transparantie, maar laat ook toe om op elk moment in de workflow orderregels te splitsen of samen te voegen. Zo kunnen een raam, een gevelelement en een deur samen besteld zijn, maar toch aparte productieopdrachten worden, omdat ze ook los van elkaar geproduceerd en geleverd worden. De verschillende opdrachten lopen dan door de productie, indien gewenst automatisch in productieloten opgedeeld, om de capaciteit zo optimaal mogelijk te benutten. De productiedocumenten omvatten alle noodzakelijke informatie om efficiënt te kunnen werken – op papier maar natuurlijk ook digitaal om de machines aan te sturen. 

De multifunctionele boomstructuur zorgt voor overzicht in een project, waardoor snel gewerkt kan worden.

Het werk optimaal organiseren

Bedrijven hechten meer en meer belang aan end-to-end digitalisering om de verschillende werkverdelingen optimaal te ondersteunen. Het gaat hierbij om de uitwisseling van documenten, opdrachten en andere belangrijke informatie. Veel bedrijven hebben echter geen specifieke afdeling om dergelijke projecten volledig zelf te kunnen uitvoeren. Daarom ondersteunt Klaes hier met een gedetailleerde analyse van de manier van werken, een concept met geoptimaliseerde workflows en zinvolle ondersteuning bij de implementatie. Klaes Info Manager en DMS Integration – de intelligente oplossing voor documentenbeheer – worden gebruikt om ook processen naast de productie efficiënt te laten verlopen. 

Een ‘paperless’ productieproces met Klaes e-prod komt hoofdzakelijk voor bij de vervaardiging van kunststofsystemen. Meestal wordt deze manier van werken stap voor stap ingevoerd om snel van de voordelen te kunnen genieten. Ook bij de fabrikanten van houten ramen groeit de interesse in deze digitale manier van werken.

Lothar Fritzsche demonstreert Klaes Konstruktion in de taal van de klant.

Diverse bouwelementen

Uniforme digitale workflows werken echter alleen als alle bouwelementen gedetailleerd in kaart gebracht kunnen worden. Daarom heeft Klaes niet alleen oplossingen voor ramen, maar ook voor andere bouwelementen. Klaes 3D is een software voor serres, voorzet- en vliesgevels, terrasoverkappingen, wintertuinen of zelfs pergola’s met echte 3D-datakern. Indrukwekkende live presentatie van de constructies zijn mogelijk via de Augmented Reality App. Klaes Tür Designer laat de gebruiker toe om op een zeer flexibele manier inkom- en binnendeuren te ontwerpen en te berekenen. De productie van de massieve blad- en kaderconstructies is perfect georganiseerd, van de prefabricage tot de CNC-systemen.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details