Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Een tijdloos interieur voor  een strak afgewerkt nieuwbouwproject

Een tijdloos interieur voor een strak afgewerkt nieuwbouwproject

Bij het ontwerp van een woning, appartement, kantoor of ander gebouw wordt niet alleen aandacht besteed aan het uiterlijke, maar ook aan het innerlijke. Een mooie, opvallende gevel is belangrijk, maar bouwheren hechten evenveel belang aan de indeling en de inrichting van het interieur.

Daarbij geldt vandaag een duidelijk trend naar een strakke, tijdloze afwerking. Zo tekende architect Rik Behaegel ook voor het nieuwbouwproject van het gezin Verhelst-Holvoet een uiterst strak afgewerkte woning met bureelruimte. De Xinnix systemen, vakkundig geplaatst door de firma New Driessens, zorgen voor de onzichtbare integratie van de deur- en toegangssystemen. Veiligheid was een belangrijk thema. De eigenaars bepalen zelf wie wanneer toegang krijgt tot de burelen en in de hal verhoogt een deur met elektrisch driepuntslot de veiligheid voor de bewoners op de bovenverdieping.

Xinnix

De woning en de burelen werden strak afgewerkt en door middel van kleuren
in de decoratie en het meubilair werd een gezellig sfeer gecreëerd.

 

De nieuwe woning van de familie Verhelst-Holvoet in de buurt van Kortrijk – een ontwerp van architect Rik Behaegel – oogt mooi, zowel buiten als binnen. Zowel het leefgedeelte als de bureelruimte werden uiterst strak afgewerkt en de kleuren in decoratie en meubilair creëren een gezellige sfeer. Voor een discrete integratie van de binnendeuren kozen de bouwheren voor de Xinnix systemen.

“We ontwikkelen universele constructie-elementen waarmee deuren vlakwandig geïntegreerd kunnen worden. Ze bestaan uit wit of zwart voorgelakte aluminium frames en worden standaard geleverd met een magnetisch slot, een rubberdichting en onzichtbare 3D-regelbare Xinnix scharnieren”, stelt Xinnix-zaakvoerder Chris Vermeulen.

“We spelen heel flexibel in op de wensen van de klant. We bieden immers oplossingen voor gewone draai- en schuifdeuren, maar ook voor akoestische en brandwerende toepassingen én voor systemen met een ingewerkte deurpomp, deurgreep of, elektrische vergrendeling. Ook de hoogte is praktisch onbeperkt: van standaardhoogte tot kamerhoog met een maximum van maar liefst 3,5 meter.”

Een project met uitdagingen

Xinnix

Dankzij de Xinnix systemen konden alle deuren in dit nieuwbouwproject op een zeer discrete manier ingewerkt worden.

 

De firma New Driessens, gespecialiseerd in de uitwerking van interieurs op maat, kreeg de opdracht om de Xinnix systemen en de deuren in de nieuwbouw te integreren. Naast heel wat standaardoplossingen kende dit project ook een aantal uitdagingen. Zo wilden de bouwheren een extra beveiliging voor hun bureelruimte. Door de integratie van een elektrische tegenplaat in een Xinnix systeem met standaard magneetslot kan steeds bepaald worden wie toegang krijgt tot de ruimte. Het systeem werd zo ingesteld, dat tijdens de kantooruren iedereen een vrije toegang krijgt tot de burelen. Op andere momenten wordt de deur wel vergrendeld en moet men een code intikken om binnen te geraken.

Een veilige bovenverdieping

Voor de eigenaars was ook de veiligheid in het leefgedeelte op de bovenverdieping heel belangrijk. “Een deur met driepuntsluiting zorgt voor een afscherming tussen de hall en de trap. Het driepuntslot werkt elektrisch, waardoor je enkel toegang krijgt met behulp van het codeklavier”, licht Vermeulen toe. “Het systeem valt echter niet op, want je ziet helemaal geen verschil tussen de systemen met een standaard-magneetslot en deze oplossing met een elektrische driepuntsluiting.”

Geslaagde afwerking

Het gezin Verhelst-Holvoet is alvast zeer blij met hun nieuwbouwvolume. De combinatie van de kwaliteit van de Xinnix systemen met de nauwkeurigheid en vakkennis van plaatser New Driessens zorgt voor een prachtige, maar vooral onopvallende integratie van alle binnendeuren. Het resultaat: een strak en tijdloos interieur, dat ook dit project naar een hoger niveau tilt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details