Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Een uitgekiende logistiek: vanaf de groothandel tot in de bestelbus of container

Een uitgekiende logistiek: vanaf de groothandel tot in de bestelbus of container

SKK Kozijnwacht uit Assen is specialist in de reparatie, het onderhoud en de (energetische) verbetering van bestaande kozijnen. In opdracht van woningcorporaties, Verenigingen van Eigenaren, aannemerspartijen en particuliere woningbezitters worden onder meer slecht sluitende deuren, klemmende ramen, kapot hang- en sluitwerk, inbraakschades en tocht- en vochtklachten vakkundig verholpen.Daarnaast voert SKK preventief kozijnonderhoud uit, waarmee de levensduur van kunststof, aluminium en houten kozijnen aanzienlijk wordt verlengd. Bij deze dienstverlening wordt gebruik gemaakt van het uitgebreide productassortiment van Lecot, dat via een uitgekiend logistiek systeem wordt geleverd.

“Nieuwe klanten komen meestal bij ons terecht met klachten of problemen, die snel en adequaat door onze servicemonteurs worden verholpen”, vertelt Ivar Olofsen van SKK Kozijnwacht. “Daarbij wijzen wij klanten graag op het belang van gedegen onderhoud, om soortgelijke problemen in de toekomst te voorkomen, exploitatiekosten beheersbaar te houden en de levensduur van de kozijnen te verlengen. Hiervoor bieden wij een onderhoudsovereenkomst, waarbij wij de kozijnen periodiek inspecteren, kleine klachten oplossen, het beslag opnieuw afstellen en waar nodig het glas opblokken. Incidentele gebreken waarvoor specifieke materialen benodigd zijn, worden zoveel mogelijk vanuit de busvoorraad opgelost. Complexmatige bevindingen worden bovendien samengevat in een rapport. Conform de NEN 2767-normering, waarbij we niet alleen inzicht geven in de actuele kozijnstatus van het vastgoed, maar ook in de werkzaamheden die over 3, 6 of 9 jaar gewenst zijn om het kozijnbezit op niveau te houden.”

Uitgekiende logistiek

Lecot

Alle producten worden in verwerkbare hoeveelheden in de container aangeleverd en just-in-time aangevuld.

 

Voor reparaties vullen de servicemonteurs eenvoudig en snel hun digitale werkbonnen in, vertelt Olofsen. “Op deze werkbonnen worden tevens de materialen vermeld die nodig zijn om de reparatie uit te voeren. Deze materiaalbestellingen worden rechtstreeks doorgestuurd naar groothandel Lecot, dat tevens een afleverbon voor de bestelling ontvangt. Vanuit Lecot wordt vervolgens automatisch de eerste aflevermogelijkheid voor de artikelen doorgegeven, op basis waarvan SKK een vervolgafspraak met de bewoners inplant. In de nacht voor deze vervanging levert Lecot – via nachtleverancier NOX – alle producten af. Direct in de servicebussen van de monteurs, die hier verder geen omkijken meer naar hebben. Een zeer prettige aanpak, die alleen kan functioneren als je uitstekend op elkaar bent ingespeeld en alle (geautomatiseerde) systemen optimaal hebt afgestemd.”

Out-of-the-box oplossingen

Naast materiaalplaatsing op adresniveau voert SKK Kozijnwacht ook complexmatige beslagvervangingen uit. Voortvloeiend uit de inspectie, maar ook afzonderlijke projecten waarin een verbetering van de isolerende werking, inbraakwerendheid, gezondheid, het binnenklimaat en/of het bewonerscomfort veelal centraal staan.

“Voor aanvang van deze projecten doen we altijd een warme opname”, vertelt Olofsen. “Samen met Lecot brengen we de mogelijke oplossingen in kaart, waarbij we optimaal rekening houden met de klant- en bewonerswensen, technische mogelijkheden en het beschikbare budget en waarbij we de overlast voor bewoners zoveel mogelijk proberen te beperken.”

En dat leidt soms tot bijzondere oplossingen, vertelt hij. “Zo hebben we in samenwerking met Lecot een draaikiepsysteem ontwikkeld, waarmee we bestaande aluminium schuifpuien en naar binnen draaiende deuren eenvoudig een draaikiepfunctie kunnen geven. Zonder de kozijnen te vervangen. Een oplossing die helaas niet toereikend bleek voor de aluminium Heuck kozijnen, omdat deze een afwijkende beslaggroef en asmaat hebben. Om bewoners met dergelijke kozijnen toch van dienst te zijn, hebben we aanvullend een uitvul-montageplaat ontwikkeld waarop het draai-kiepbeslag alsnog gemonteerd kan worden. Een innovatieve oplossing waarmee ook de Hueck kozijnen weer 25 jaar vooruit kunnen!”

De draaikiepoplossingen, maar ook ander hang- en sluitwerk, scharnieren, reparatie- en beslagschroeven, rubber, tochtband, siliconenkitten en plamuren die nodig zijn voor de complexmatige renovaties worden rechtstreeks door Lecot op de bouwplaats afgeleverd. Direct in de containers van SKK, waarbij Lecot niet alleen zorgdraagt voor een tijdige levering, maar ook voor een efficiënte containerinrichting. Alle producten worden in verwerkbare hoeveelheden aangeleverd en just-in-time aangevuld, vertelt Olofsen. “Via speciale bestellijsten kunnen niet alleen eenvoudig aanvullende producten worden besteld, maar ook eventuele retouren worden aangemeld. Zodat onze monteurs zich kunnen focussen op hun corebusiness: het optimaliseren van bestaande kozijnen.” 

Sinds twee jaar beschikt SKK Kozijnwacht over een Belgisch zusterbedrijf – SKK Belux – die op dezelfde wijze met Lecot samenwerkt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details