Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Een veilige woning wordt nog mooier ook

Een veilige woning wordt nog mooier ook

Met de intrede van ‘de donkere dagen’ poetst het inbrekersgilde zijn gereedschap weer. Statistisch bewezen zullen er de komende maanden weer meer inbraken plaatsvinden. Reden om de veiligheid van de woning eens goed in beschouwing te nemen. De eerste winst op het gebied van veiligheid zit in het bemoeilijken van het werk van de inbreker. Goed veiligheidsbeslag en bijbehorende accessoires helpen daar zeker bij.

Intersteel Raamkruk mat zwart kopiërenIntersteel raamkruk in trendy matzwarte uitvoering

Wie denkt dat veiligheidsbeslag alleen een noodzakelijk kwaad is en niet bijdraagt aan één stuk verfraaiing van de woning, heeft het mis. Intersteel uit Rhenen heeft bij alle producten die zij op de markt brengt, design als een van de prioriteiten op haar lijst staan. Zo ook wanneer het om veiligheidsbeslag en accessoires gaat. We spreken met Ronald Taling, managing director bij Intersteel.

Ontwikkelingen op het gebied van veiligheid mogen nooit ten koste van design gaan
“We bieden een ruime keuze aan veiligheidsbeslag en accessoires in talloze stijlen en uitvoeringen. Wie kiest voor veiligheid, kiest bij Intersteel automatisch voor het mooiste design. We nemen onze taak om veiligheid te verhogen serieus: daarom draagt ons veiligheidsbeslag het SKG-keurmerk”, opent Taling het gesprek. “Door de toepassing van de zogenaamd ‘kerntrekbeveiliging’, kan de cilinderkern niet uitgeboord of uitgetrokken worden. Daarmee voldoen we aan de richtlijnen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Ons veiligheidsbeslag is zowel links als rechts inzetbaar en kan 360˚ draaien, dus toepasbaar op deuren met meerpuntssluitingen. Extra stevigheid wordt verkregen doordat het veiligheidsbeslag ‘vastdraaibaar’ is. Deurkruk en schild zijn daarbij aan elkaar bevestigd.”

De deurcamera als intelligente spion
Zien wie er voor de deur staat? Dat kan met de digitale deurcamera van Intersteel. In vier varianten, beginnend bij een basismodel en eindigend bij een versie met bewegingssensor, bieden de Intersteel deurcamera’s de mogelijkheid om niet alleen live te zien wie er voor de deur staat, maar ook om dit in foto en video vast te leggen. Taling: “Deze opnamefunctie is bij versie 2.1 aanwezig als volautomatische functie. Bij detectie van beweging of aanbellen, start de camera met het nemen van een foto of het opnemen van video.”

Intersteel project jaren '70 bungalow (9) kopiërenOok deze jaren ’70 bungalow is op een smaakvolle manier veiliger geworden

Geen ongenode gasten die zomaar binnen staan
“Een bekende methode van inbraak is eigenlijk meer een overval. De babbeltruc. Een onverlaat belt dan aan en probeert met een smoes het huis in te komen. Wanneer de deur open gaat, verschaft men zich met geweld toegang. Dat is te voorkomen met de Intersteel kierstandhouder. De deur kan slechts 8 cm geopend worden en wordt dan automatisch geblokkeerd. Zo beschermt de bewoner van het huis zich tegen brute kracht waarmee men de deur open probeert te krijgen. Intersteel biedt kierstandhouders voor zowel naar binnen als naar buiten draaiende deuren. Er is ook een raamvariant, die er op een veilige manier voor zorgt dat ramen in de ventilatiestand gezet kunnen worden”, licht Taling toe.

Afsluitbare raamsluitingen met SKG* keurmerk
Bij Intersteel is het mogelijk om raamsluitingen in dezelfde stijl te krijgen als de deurkrukken. Speciaal ontwikkeld voor draaikiepramen, zijn deze raamsluitingen van een hoge kwaliteit en beschikbaar met of zonder sluiting. Taling schetst: “Ook hiervoor geldt dat design belangrijk is. De raamsluitingen komen bijvoorbeeld ook in T-model, voor wie iets aparts wil. Ook voor naar buiten draaiende ramen bieden wij deze veilige en mooie oplossingen.”

Accessoires die bijdragen aan de veiligheid
“Intersteel levert veiligheidsrozetten met kerntrekbeveiliging. Deze hebben een SKG*** keurmerk en zijn daarmee extra inbraakwerend. Ook op het gebied van scharnieren bieden we extra veiligheid, door deze te leveren met SKG*** of CE-markering. De scharnieren en paumelles zijn in diverse kleuren en uitvoeringen leverbaar”, zegt Taling tot besluit.

Tekst: Jan Mol   |  Beeld: Intersteel
Uitgelichte afbeelding: Veilig achterdeurbeslag

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details