Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Een veiligheidsventilatiekap uit Zevenaar past altijd

Een veiligheidsventilatiekap uit Zevenaar past altijd

Al zo’n zestig jaar is JAZO Zevenaar dé specialist op het gebied van toegang, ventilatie en afscherming van uiteenlopende technische ruimtes. Vanaf de eerste potloodstreep op papier tot en met de oplevering. Inclusief de complete engineering, het maken van maakbaarheidsanalyses, productie, coating, assemblage en montage.

Een van de vindingen waarmee het Gelderse bedrijf haar afnemers op maat bedient, betreft een veelzijdig programma veiligheidsventilatie-(dak)kappen. Producten die zowel in een standaard als klantspecifieke uitvoering worden geleverd en zich onderscheiden door een zeer brede toepasbaarheid.

De veiligheidsventilatie(dak)kappen van JAZO zijn echte allrounders. Want hoewel ze vooral worden gebruikt om transformatorruimtes via het dak of anderszins te ventileren, vormen ze ook binnen verschillende andere technische ruimtes een hoogwaardige én duurzame oplossing. Ongeacht of de ventilatie via het natuurlijke proces of het mechanische principe plaatsvindt. “Je kunt dan denken aan onder meer ruimtes waar technische apparatuur, generatoren of vuilcontainers zijn geplaatst en waarvan de ventilatie het beste via het dak kan plaatsvinden”, zegt sales manager Peter Schaars namens JAZO. “Daarnaast worden onze kappen steeds vaker toegepast binnen datacentra en parkeergarages, ruimtes waarbinnen het zaak is om respectievelijk warmte en uitlaatgassen op een adequate manier te onttrekken.”

JAZO Zevenaar BV

Type D600 veiligheidsventilatiekap. Volledig aluminium en leverbaar in ieder gewenste RAL-kleur.

 

Altijd passend

Een veiligheidsventilatie(dak)kap van JAZO past altijd. Met de uit voorraad leverbare D400, D500 en D600 biedt het bedrijf allereerst een drietal standaard typen die speciaal zijn ontworpen voor het natuurlijk of mechanisch ventileren van nutsbehuizingen (elektra, gas en telecom) of andere ruimtes waar (dak)ventilatie voor mens, dier of machinerie benodigd is. Elke type is standaard opgebouwd uit HS-27R veiligheidsventilatieroosters die door middel van regen werende verstekhoeken met elkaar zijn verbonden. Optioneel kunnen HS-42R of HS-50R veiligheidsventilatieroosters worden toegepast. “Onze standaard oplossingen zijn in elk gewenste RAL-kleur leverbaar en onder meer sneeuw- en stofwerend, doorsteekveilig, muisdicht en vandaalbestendig”, vervolgt Schaars.

“Bovendien worden ze meestal als één compleet en voorbewerkt geheel geleverd en zijn ze relatief licht van gewicht. Daardoor kunnen ze snel en eenvoudig op elke voorgeschreven dakopstand worden gemonteerd. En dat bespaart behoorlijk, zowel qua tijd als geld. Het is gewoon een kwestie van plaatsen, vastschroeven en klaar. Een kind kan de was doen.”

JAZO Zevenaar BV

Maatwerk dakkap t.b.v. project London Woolwich metrostation.

 

Maatwerk

De klantspecifieke dakkappen van JAZO worden in nauw overleg met de opdrachtgever vormgegeven. Nadat de wensen en eisen van de klant, architect, installateur en aannemer zijn samengevoegd in een plan van aanpak bedenkt de engineeringsafdeling van JAZO een maakbaar concept dat na goedkeuring in productie kan worden genomen. De op maat gemaakte kappen kunnen tevens worden voorzien van alle typen roosters uit het JAZO-productenpakket. Hierdoor is het mogelijk om voor elke toepassing en in iedere situatie een passend product te leveren.

“Het komt nogal eens voor dat een aannemer in beginsel voor een standaard kap bij ons aanklopt”, aldus Schaars. “Maar even zo vaak blijkt dan dat de geboden capaciteit niet toereikend is. Dat is met name het geval wanneer de kap gebruikt gaat worden voor datacentra of parkeergarages. We adviseren dan om meerdere standaard kappen naast elkaar te plaatsen óf voor een oplossing op maat te kiezen in de vorm van één grote ventilatiekap. Alles is mogelijk.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details