Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Een volledig gamma aan oplossingen voor houten en glazen schuifdeuren
Met X5 ontwikkelde Xinnix een volledig gamma oplossingen voor houten en glazen schuifdeuren.

Een volledig gamma aan oplossingen voor houten en glazen schuifdeuren

Draaideuren zijn nog steeds de regel, maar architecten en bouwheren kiezen regelmatig ook voor alternatieven, zoals schuifdeuren. Xinnix levert niet alleen systemen voor vlakwandige draaideuren, maar ook voor schuifdeursystemen. Met X5 biedt de specialist uit Harelbeke een compleet gamma, dat ervoor zorgt dat houten of glazen deuren tot 3500 mm hoog en 3030 mm breed per deurblad, volledig in een muur met een gewone dikte kunnen schuiven.

Met X5 ontwikkelde Xinnix een volledig gamma oplossingen voor houten en glazen schuifdeuren. Het X5-POCKET systeem laat toe om twee ruimtes van elkaar te scheiden met een schuifdeur die naadloos in de wand verdwijnt, terwijl de X5-WALL bij renovatie een voorzetwand creëert, waarbij de deur in een slanke wand voor de reeds bestaande muur wegschuift. Deze systemen zijn leverbaar in alle maten, zelfs tot 3500 mm hoog en tot 3030 mm breed per deurblad. De opbouw van de wanden en de montage bij dergelijke gigantische deuren blijven net dezelfde als bij een standaard schuifdeur. Het verschil zit hem in de extra middenstaanders die voor meer stabiliteit in de ‘pocket’ zorgen.

Deze systemen zijn leverbaar in alle maten, zelfs tot 3500 mm hoog en tot 3030 mm breed per deurblad.

Het juiste schuifdeurtype voor elke toepassing

Dit X5-schuifdeursysteem is leverbaar in verschillende types. Naast een standaardversie voor gewone schuifdeuren en een XXL-versie voor grotere schuifelementen is er ook X5 Dubbel, geschikt voor dubbele deuren, waar beide deurpanelen onafhankelijk van elkaar bewegen. Bij de X5 Synchroon schuiven de deurpanelen gelijktijdig open en dicht.

“Het summum van plaatsbesparing wordt bereikt met een X5 Parallel systeem. Hier verdwijnen twee vleugels in een wandbreedte van één enkele schuifdeur, wat zorgt voor een vrije doorgang die dubbel zo groot is”, legt sales manager Laurens Vermeulen uit. “Met de X5 Angle kan een hoekschuifdeur een open ruimte in twee segmenten verdelen. Voor de privacy kunnen beide ruimtes van elkaar afgesloten worden. Door de schuifdeur open te laten, ontstaat dan weer een vrije doorgang van de ene naar de andere ruimte. Dit is een systeem dat voornamelijk gebruikt wordt in ziekenhuizen en woonzorgcentra, bijvoorbeeld voor het afsluiten van sanitaire cellen. In open positie is de ruimte gemakkelijk bereikbaar voor iedereen, ook voor rolstoelgebruikers.”

Diverse afwerkingsmogelijkheden voor deur en muur

Bij deze schuifdeursystemen is er keuze uit twee afwerkingstypes. Bij de ‘Xinnix’ afwerking worden rail en ophanging met eigen ontwikkelde profielen onzichtbaar weggewerkt, terwijl bij de ‘Pure’ afwerking de ophanging in het deurblad geïntegreerd is. Deze afwerking wordt vooral bij plafondhoge oplossingen toegepast, waarbij de rail in een vals plafond ingewerkt wordt.

“De wanden worden standaard afgewerkt met gipsplaten van 12,5 mm dik, maar men kan uiteraard ook kiezen voor gefineerde platen met eenzelfde dikte. Voor extra hoge deuren of speciale muurafwerkingen wordt met een breder systeem gewerkt. Voor een hotelproject van de Marriott Group kregen we bijvoorbeeld de vraag om een tegel van 9 mm in de wanden in te werken. Hier werd gekozen voor een combinatie van een X5D32 profiel met een OSB plaat van 12 mm en een gipsplaat van 12,5 mm”, geeft Vermeulen aan.

“Ook de afwerking van deurbladen kan aangepast worden. Naast schilderdeuren kunnen ook gelakte, gefineerde of HPL-deuren gebruikt worden. De standaardpakketten zijn uit voorraad leverbaar en kunnen via de handige X5-configurator opgebouwd worden. Er is tevens een uitgebreide keuze aan schuifdeursloten en –schelpen als finishing touch.”     ′

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details