Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Een wintertuin brengt de sfeer van buiten als het ware naar binnen
Dit systeem kan op heel wat verschillende manieren met de woning verbonden worden. Zo kan het ook gewoon bij elk nieuwbouwproject speciaal gepland worden.

Een wintertuin brengt de sfeer van buiten als het ware naar binnen

Outdoor living is één van de trends in onze hedendaagse samenleving. Mensen willen buiten zijn, maar dat is niet altijd mogelijk. Het weer gooit wel eens roet in het eten. Met een wintertuinsysteem van Sunparadise wordt de bouwheer een extra leefruimte geboden, die naadloos en harmonisch aansluit bij elke woonsituatie en zorgt voor een buitengevoel binnen. De specialist introduceert het nieuwe PRIME terrasdak met een grote vrije overspanning, die zorgt voor veel lichtinval en een onbeperkt zicht op de tuin. Wie ook beschermd wil zijn tegen wind of regen, kan kiezen voor een gedeeltelijk of volledig afgesloten systeem met hardglazen wanden, bijvoorbeeld de nieuwe GSS 17 hardglazen schuif-stapelwand met individueel verschuifbare vleugels.

Terwijl een zomertuin ervoor zorgt dat bewoners tijdens de warmere maanden op het terras kunnen doorbrengen, zonder vrees voor de grillen van de natuur, brengt de wintertuin als extra leefruimte de sfeer van buiten als het ware naar binnen. Sunparadise AG, met hoofdzetel in het Zwitserse Schaan en filiaal in Emmen voor de Benelux, ontwikkelt en produceert al heel wat jaren innovatieve winter- en zomertuinsystemen, zoals de thermisch geïsoleerde KOMET 55 en HAWAII 80 en de niet geïsoleerde HAWAII 40, leverbaar in een puristische PURE en kubusvormige CUBO variant. 

PRIME terrasdak

Sunparadise breidt het gamma daksystemen nu uit met een nieuwe hoogwaardige oplossing: het PRIME terrasdak. “Met deze innovatieve ontwikkeling bieden we een oplossing die naadloos en harmonisch aansluit bij elke specifieke woonsituatie. Dit hoogwaardige dak, beschikbaar met beglazing tot 33 mm dik en met een grote verscheidenheid aan profielen, kan onder een helling tussen 5° en 45° aan een gebouw of balkonrand aangebouwd worden. Het systeem kan echter ook harmonisch in de binnenhoek of uitbreidend om de buitenhoek geplaatst worden of gewoon in elke opstelling bij een nieuwbouwproject geïntegreerd worden. 

Het PRIME terrasdak past naadloos en harmonisch in elke mogelijke woonsituatie.

“PRIME is zelfs ideaal geschikt als individuele serre of als balkonoverdekking”, vertelt Lucas Bouwers, die samen met Rob Jonkergouw instaat van Sunparadise in Nederland. “Dankzij de grote vrije overspanning zonder middenpost ontstaat een uitzicht zonder beperkingen. Onzichtbaar geïntegreerde goten en regenpijpen zorgen voor een efficiënte waterafvoer en dankzij ingebouwde kabelkanalen in de liggers kan ook sfeervolle LED-verlichting voorzien worden.

Volledig afsluitbaar

Een PRIME terrasdak is eenvoudig te monteren en kan afgesloten worden tegen regen, wind of koude met volledig glazen, verschuifbare, vouw- en stapelwanden én ook uitgerust worden met een volledig onzichtbaar geïntegreerde doekzonwering. 

“De compleet glazen schuifinstallaties VG15 en VG17 zijn gebaseerd op uiterst compacte en lichte aluminium profielsystemen en leverbaar in 2-, 3-, 4- of 5-sporige (VG 17 ook in 6-sporige) uitvoering. De individuele elementen lopen op kogelgelagerde loopwielen en zijn uitgerust met meenemers die het volgende element bij het sluiten automatisch meetrekken”, stelt Dirk Larivière, samen met Steven Billiet hét aanspreekpunt voor Sunparadise in België met showroom in Herent. 

“De GSS 17, beschikbaar sinds enkele maanden, is een hardglazen schuif- en stapelwand met tot 8 individueel verschuifbare vleugels met afmetingen tot 900 x 2700 mm, die boven en onder in een smal aluminium profiel vastgehouden en geleid worden. Alle vleugels worden 90° gedraaid in een station, zodat de hele wand een klein vleugelpakket wordt.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details