Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Eenvoudige en veilige toegang via voet of vingerafdruk
Bij de biometrische toegangsoplossing eDeurbeslag FingerScan is de vingerscanner slim en bijna onzichtbaar in de beugelgreep of in de knop van het buitendeurbeslag geïntegreerd.

Eenvoudige en veilige toegang via voet of vingerafdruk

Smart Homes en Smart Buildings. Steeds meer bewoners én bedrijven profiteren van de voordelen van digitalisering. Ook als het om deurbeslag gaat. HOPPE, één van de Europese marktleiders in de ontwikkeling, productie en verkoop van beslagsystemen voor deuren en ramen, speelt hierop in met diverse mechatronische producten. Een mooi voorbeeld zijn de elektronische deurbeslagen HandsFree en FingerScan, die een sleutelloze toegang hand in hand laten gaan met een optimale veiligheid én een eenvoudig toegangsbeheer.

“HOPPE is van origine een producent van mechanisch hang- en sluitwerk”, benadrukt projectadviseur voor Nederland Angelo van Aken. “Nu de markt steeds vaker vraagt om mecha­tronische oplossingen echter, gaan we hier vanzelfsprekend in mee. De afgelopen jaren hebben we diverse mechatronische beslagoplossingen ontwikkeld. Dit heeft bijvoorbeeld geresulteerd in eDeurbeslag HandsFree, waarmee gebruikers eenvoudig hun voordeur kunnen ontgrendelen. Ook wanneer zij hun handen vol hebben. Een simpele voetbeweging door een lichtveld op de grond is hiervoor al voldoende.”

Zodra een geautoriseerde persoon de voordeur nadert, verschijnt op de grond onder de beugelgreep een lichtveld. Eén simpele beweging door dit lichtveld is al voldoende om het motorslot van de deur te ontgrendelen en de deur te openen.

Handsfree deurbeslag

Aan de basis van eDeurbeslag HandsFree ligt een beugelgreep waarin de regeleenheid stijlvol geïntegreerd is. “Een persoon met een toegangsmachtiging wordt bij het naderen van de deur automatisch herkend, via het gecodeerde signaal van zijn transponder”, aldus Van Aken. “Een draadloze detectieradius van slechts één meter garandeert een optimaal comfort én veilige communicatie. Zodra een geautoriseerde persoon de voordeur nadert, verschijnt op de grond onder de beugelgreep een lichtveld. Eén simpele beweging door dit lichtveld – bijvoorbeeld met de voet, een paraplu of iets soortgelijks – is al voldoende om het motorslot van de deur te ontgrendelen en de deur te openen. Doordat het lichtveld in verschillende kleuren (wit, blauw, groen en rood) instelbaar is, wordt een goed zicht op iedere ondergrond geborgd.”

De meervoudige communicatie tussen de transponder en regeleenheid biedt aanzienlijk meer veiligheid dan een conventionele sleutel, benadrukt hij. “Alle signalen worden AES versleuteld verzonden. Bovendien kunnen eenvoudig autorisaties worden toegevoegd of ingetrokken, zonder dat cilinders vervangen moeten worden. Dit biedt bijvoorbeeld uitkomst bij diefstal of bij verlies van een transponder.”

Eenvoudige montage

HOPPE eDeurbeslag HandsFree omvat een beugelgreep, een half garnituur voor de binnenzijde van de deur, een X-aantal transponders en bijbehorende bekabeling. “HandsFree is compatibel met de meest gebruikte elektronische meerpuntsloten in de markt, zoals FUHR multitronic, GU-Secury, KFV Genius, Winkhaus blueMatic EAV3 en Winkhaus BlueMotion”, aldus Van Aken. “Afhankelijk van het gekozen slot leveren wij de juiste bekabeling om slot en sensor te verbinden.”

FingerScan deurbeslag

“Zowel gebouweigenaren als architecten stellen prijs op zoveel mogelijk functionaliteiten, zonder storende scanners aan de wand”, weet Van Aken. “Naast eDeurbeslag HandsFree speelt ook eDeurbeslag FingerScan hier optimaal op in. Bij deze biometrische toegangsoplossing is de vingerscanner slim en bijna onzichtbaar in de beugelgreep of in de knop van het buitendeurbeslag geïntegreerd. Hierdoor kan de deur in één vloeiende handbeweging worden ontgrendeld en geopend. Omdat iedere vingerafdruk uniek is, wordt ook hier een optimale toegangsveiligheid geborgd.”

De FingerScan-module registreert de kenmerken van de vingerlijnen en vergelijkt deze met de gegevens die zijn opgeslagen in het referentiebeeld van de vinger, vertelt hij. “Hierdoor is de kans op onterechte aanvaarding 1:10 miljoen. Dit maakt eDeurbeslag FingerScan 1.000 keer veiliger dan de 4-cijferige cijfercode van een pinpas. De FingerScan-modules zijn voorzien van een speciaal oppervlak, die voorkomt dat een afbeelding van de vingerafdruk op de scanner bewaard wordt. Het maken van ongeoorloofde kopieën is dus niet mogelijk.”

App voor extra gebruikersfuncties

De nieuwste generatie eDeurbeslag FingerScan maakt gebruik van vingerscanmodules van fabrikant ekey. De techniek werkt samen met de eerder genoemde meerpuntsloten én met de ekey bionyx app. Deze app beheert niet alleen verschillende gebruikers, maar biedt ook nuttige extra functies. Naar wens kunnen gebruikers bijvoorbeeld pushberichten ontvangen wanneer toegang wordt verleend. Ook het instellen van tijdvensters voor bepaalde personen en/of het op afstand openen van de voordeur behoort tot de mogelijkheden. eDeurbeslag FingerScan is verkrijgbaar als knoppenset en in verschillende greepvormen, in de kleuren F69 (mat roestvast staal) en F9714M (mat zwart).  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details