Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Eenvoudige toegang tot alles wat telt 
Slimme techniek was nog nooit zo aantrekkelijk.

Eenvoudige toegang tot alles wat telt 

Complexe software is niet aan de orde

CESnederland verovert de markt van toegangscontrole met een nieuw, cloudgebaseerd elektronisch sluitsysteem, dat een hoog gebruikerscomfort en eenvoudig beheer combineert met een hoge sluitprecisie, een hoge functionele veiligheid én een aantrekkelijk design. CESentry bestaat uit een gebruiksvriendelijke managementplatform en moderne sluit- en toegangsapparaten voor woningen en utiliteitsgebouwen. Van elektronische cilinders tot elektronisch beslag en een elektronische wandlezer, die geconnecteerd worden met RFID-media of de smartphones van de geselecteerde gebruikers. 

Om ervoor te zorgen dat de werkdag probleemloos verloopt, kunnen deuren een office-functie krijgen.

Doordat alle toegangsrechten beheerd worden via de CESentry-webclient (browser) en CESentry AdminApp (smartphone), is complexe software niet aan de orde. Systeemgegevens worden veilig opgeslagen in de cloud, hosted by Vodafone, en toegangsrechten zijn altijd up-to-date.

Toegangsrechten ‘over the air’

Toegangsrechten hoeven niet meer persoonlijk overhandigd te worden, zoals bij klassieke sleutels, maar kunnen met de CESentry AdminApp of CESentry-webclient ‘over the air’ worden toegewezen aan een smartphone. Hierbij is het tevens mogelijk om specifieke data of tijdvakken in te geven. Dankzij een intuïtief, cross-platform bedieningsconcept worden instellingen en wijzigingen realtime gesynchroniseerd. “De werking van CESentry is heel eenvoudig”, benadrukt Ronald Boon, directeur van CESnederland. “De communicatie tussen de CESentry AccessApp en het sluitapparaat (de elektronische cilinder of wandlezer) verloopt via de Bluetooth® Low Energy-verbinding van de smartphone. Zodra de smartphone de deur nadert en sluit-apparaat en smartphone elkaar ‘herkennen’, kan het slot ontgrendeld worden.” Afhankelijk van de instellingen hebben gebruikers hier een aantal seconden de tijd voor, waarna de cilinder opnieuw vergrendelt. “Hiermee wordt de toegangsveiligheid geborgd.”

Zodra de smartphone de deur nadert en sluitapparaat en smartphone elkaar ‘herkennen’, kan het slot ontgrendeld worden. Afhankelijk van de instellingen hebben gebruikers hier een aantal seconden tijd voor.

Updates worden op de achtergrond uitgevoerd

Zonder dat de gebruiker er iets van merkt, worden bij het openen van de deur ook gegevens overgedragen, vertelt Boon. “In een fractie van een seconde worden de toegangsrechten gecontroleerd, rechten van andere gebruikers op het sluitapparaat bijgewerkt of vergrendeld, eventuele apparaatconfiguraties gewijzigd en gebeurtenissen vanuit de sluitapparaten overgedragen. Op dezelfde manier worden software-updates of systeemupdates naar de sluitapparaten verzonden. Hierdoor bespaart de gebruiker van het CESentry-systeem tijd en kosten, omdat deurinspecties en service tot een minimum beperkt worden.” De sluitapparaten zijn altijd up-to-date. Aanvullende infrastructuur, zoals bekabeling voor online verbindingen, is niet nodig.

Automatische pushberichten

Het CESentry-systeem houdt nauwkeurig bij wie welke deur heeft bediend en wanneer. “Gebeurtenissen kunnen eenvoudig via de CESentry AdminApp bekeken en geanalyseerd worden”, vertelt Boon. “Voor belangrijke gebeurtenissen kunnen bovendien pushberichten gedefinieerd worden, die direct naar de smartphone worden verzonden. Zo kan bijvoorbeeld een lege batterij of een poging tot toegang door onbevoegden snel worden vastgesteld. Hetzelfde geldt bij verlies van een sleutel – ongeacht of het gaat om een RFID-sleutel of een smartphone-toegangsrecht. Het simpelweg vergrendelen in de AdminApp is voldoende om de toegangsveiligheid te garanderen.”

Basic- of Business-licentie

De CESentry-apps kunnen gratis gedownload worden in de Apple AppStore en Google Playstore. “Voor gebruik van de sluitsystemen is een systeemlicentie vereist. Voor particulieren of kleinere bedrijven is een gratis Basic-licentie met 20 ID’s beschikbaar, die desgewenst tegen betaling met nog 20 ID’s kan worden uitgebreid. Voor grotere ondernemingen of overheidsinstanties is tegen betaling een Business-licentie beschikbaar die telkens met 100 ID’s kan worden uitgebreid naar een systeemgrootte tot maximaal 1.000 ID’s.” 

Een ID kan zowel een sluitapparaat, een smartphone of een RFID-sluitmedium zijn, vertelt Boon. “Een Basic-licentie kan eenvoudig geüpgraded worden naar een Business-licentie, waardoor de drempel om in te stappen wordt verlaagd.”

Wie kiest voor de Business-licentie, profiteert van enkele aantrekkelijke extra features zoals een office-functie en de mogelijkheid tot persoons- en deurgroepindelingen.

In een fractie van een seconde worden de toegangsrechten gecontroleerd, rechten van andere gebruikers op het sluitapparaat bijgewerkt of vergrendeld, eventuele apparaatconfiguraties gewijzigd en gebeurtenissen vanuit de sluitapparaten overgedragen.

Office-functie

Om ervoor te zorgen dat de werkdag probleemloos verloopt, kunnen deuren een office-functie krijgen. “Bevoegde personen kunnen bij het openen van de deur heel eenvoudig de office-functie activeren”, duidt Boon. “De deur blijft in dit geval langere tijd ontgrendeld, waardoor bijvoorbeeld medewerkers, klanten en/of dienstverleners vrij naar binnen kunnen lopen. Net zo lang tot de deur weer actief wordt gesloten of als de ingestelde tijd is verstreken.” 

Persoons- en deurgroepen

Ook is het mogelijk om mensen of deuren in groepen in te delen en om per groep de toegangsrechten te bepalen. Hierdoor wordt de administratie van het sluitsysteem nog verder vereenvoudigd.

Elegant design

Slimme techniek was nog nooit zo aantrekkelijk. De nieuwe CESentry-serie beschikt over een aantrekkelijk en uniform design. Bij de ontwikkeling stonden esthetische, optische, haptische en functionele voordelen duidelijk centraal. Uniek zijn de vele varian-ten elektronische cilinders en beslagen, waardoor aan álle deur- en designeisen kan worden voldaan. 

“Alle producten binnen de CESentry-lijn zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal met een lange levensduur”, vertelt Boon. “Bij de standaarduitvoering zijn de zichtbare onderdelen vervaardigd van geborsteld rvs en de leeseenheden van hoogwaardig zwart kunststof. Sluitapparaten zijn optioneel leverbaar in de bekende CES-kleuren of met een PVD-coating. Zonder meerprijs bieden wij bovendien volledig zwarte uitvoeringen aan. Diverse kleuren led’s maken de diverse communicatiekanalen zichtbaar.”

Elektronische cilinders

Binnen CESentry kan elke cilindervorm elektronisch uitgevoerd worden. “Met onze nieuwe cilinder is elektronische toegang een speelveld geworden”, aldus Boon. “Binnen de nieuwe serie zijn zowel dubbele knopcilinders, dubbelzijdig lezende cilinders, halve cilinders, blindcilinders, hybride cilinders, staartcilinders, dubbele cilinders met tandwielbediening, automatencilinders voor postkasten en hangsloten beschikbaar. Van Zwitsers profiel tot Scandinavisch profiel en/of 20 mm rond: met CESentry hebben gebruikers geen enkele sleutel meer nodig, maar krijgen zij eenvoudig toegang tot álles wat belangrijk is. Dit maakt CESentry ook zeer geschikt voor renovatieprojecten.” 

De batterij van de elektronische cilinders bevindt zich in de buitenknop en kan snel en eenvoudig vervangen worden. “Twee afgevlakte randen op de cilinderknop ten slotte zorgen voor een betere en fijnere grip en bediening.”

Elektronische beslagen

Het CESentry beslag is uitermate slank en vlak vormgegeven en voldoet aan de strengste designeisen. “Er is keuze uit langschilden en tegenbeslagen, in zowel een smalle als brede uitvoering”, vertelt Boon. “Bovendien bieden we een compactschild voor de bediening van de schoten of in combinatie met bestaand rozetbeslag.” 

Bij binnendeuren is hergebruik van het bestaande beslag aan de binnenzijde van de deur mogelijk. “Zeer prettig is bovendien dat het brede schild (renovatieschild) alle bestaande gatenpatronen afdekt. Dankzij variabele bevestigingsposities hoeft niet opnieuw in de deur geboord te worden.” 

Alle deurtechniek is in het buitenbeslag weggewerkt, wat onderhoud en service vereenvoudigt. Hierdoor hoeven geen kabels doorgevoerd te worden van buiten naar binnen. Alle elektronische beslagen zijn compatibel met het complete FSB-standaardprogramma voor deurkrukken. Optioneel is tevens een inbraakwerende (SKG) uitvoering voor buitendeuren leverbaar.

Elektronische wandlezer

Voor toegangscontrole bij automatische deuren, schuifdeuren, draaideuren of slagboomsystemen biedt CESentry een designvolle wandlezer in zowel een inbouw- of opbouwvariant. CESentry is vanaf nu verkrijgbaar. De eerste orders worden op dit moment uitgeleverd.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details