Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Eerste pilot succesvol afgerond met revolutionair nieuw renovatieprofiel
De situatie in de proefwoning in Grootegast vóór de renovatie.

Eerste pilot succesvol afgerond met revolutionair nieuw renovatieprofiel

Op de Polyclose – begin dit jaar, dus nog ruim vóór de Lockdown – was al duidelijk dat het nieuwe renovatieprofiel van KUFA (de RenoS9000) niet alleen een eyeopener maar ook een succes zou gaan worden. De reacties waren positief. En nu, as we speak, ver in het najaar, blijkt die vooronderstelling te zijn uitgekomen. De eerste pilot wordt een vervolg gegeven in week 42 in samenwerking met PTC Kozijnen en Bouwgroep Dijkstra-Draisma. Daarbij ging het om 26 woningen in Grootegast. De voordelen van de RenoS9000 zijn legio.

De gezichten van Henk Weber en Didier Holslag van Kufa in IJmuiden staan dan ook op de stand ‘glimlach’. Alle innovatie-inspanningen, gebaseerd op kennis en inzichten in de markt, lonen zich. “Een van de belangrijkste voordelen zie je vooral in de snelle montage, waardoor er een besparing ontstaat in de totale kosten”,  zegt Didier. “Het bestaande kozijnkader blijft immers zitten. Er is dus minder afval, er is geen stelkozijn nodig, de aannemer bespaart op de slooptijd. Ook is er geen asbestverwijdering nodig en er is minder kans op het kapotmaken van het bestaande stucwerk. Maar bovenal: het inmeten is hierdoor makkelijker. Immers, de dagmaat van de bestaande kozijn is bekend. De vensterbank en de raamdorpelstenen hoeven ook niet beroerd te worden. Die blijven zitten.” Tijdwinst is dus het credo, volgens het tweetal. 

De situatie na het plaatsen van het RenoS9000 profiel. Het nieuwe profiel is over het bestaande houten kozijnkader geplaatst.

Maar natuurlijk is er meer.

“De RenoS9000 heeft een hoge isolatiewaarde, door de lage profilering van het profiel. Er zijn namelijk meer luchtkamers”, aldus Henk. “Ik denk dat hierdoor voor de eindgebruikers ook meer subsidiekansen ontstaan.” Verder is de afwerking makkelijk op maat af te zagen; de afwerking dekt het oude kozijn aan de binnenzijde volledig af. “En, laten we vooral niet het kliksysteem vergeten. Ook daar wordt tijd gewonnen. Snelheid is het credo. Men kan het kozijn sneller vast zetten.”

Henk en Didier menen dat voor dit systeem feitelijk minder praktische kennis qua montage nodig is, in vergelijking met de reguliere kozijnseries. “Het kozijn wordt geplaatst in een kozijn dat al haaks en recht had moeten staan. Daardoor is de RenoS9000 ook uitermate geschikt voor de Doe Het Zelf’er. Beredeneerd vanuit het budget van de eindgebruiker is er ook nog een interessant financieel voordeel te benoemen. Didier: “Omdat er sneller kan worden gemonteerd, zal de montageprijs flink lager uitvallen. Daardoor krijgen opdrachtgevers feitelijk meer financiële ruimte om voor iets extra’s te kiezen. Bijvoorbeeld de Realwood folie of een HVL verbinding.”

Ook voor de montagebedrijven zélf is er natuurlijk een soortgelijk voordeel te benoemen. “Omdat er meer kozijnen kunnen worden gemonteerd dan in de oude situatie van renoveren, wordt er tijdwinst geboekt. De op dit moment heersende schaarste van te weinig beschikbare monteurs op de markt, wordt daarmee minder nijpend. En, er kan per dag meer worden geproduceerd. Dat zal elk montagebedrijf op z’n minst als ‘zeer interessant’ betitelen, zo lijkt het ons.”    ′

Enkele kenmerken van de hoogwaardige kozijnprofielen RenoS9000:

  • Uitgevoerd met middendichtingsrubber (3e dichting);
  • Tussenstijlen / dorpels liggen iets terug waardoor er een slanker aanzicht ontstaat;
  • De sponningdiepte is 26mm; daardoor ontstaat een betere rand isolatiewaarde;
  • De glassponning breedte is geschikt voor glas van 24 t/m 52mm;
  • Het energielabel is door toepassing van deze serie makkelijker te verkrijgen.
  • Minder stof komt vrij tijdens het verwijderen van het bestaande materiaal.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details