HighRes_Salto_Wall_Reader_light
00:50
21-12-2018

Effectief, betaalbaar én veilig toegangsbeheersysteem voor Domstate

Ouderenzorgorganisatie AxionContinu maakt op diverse locaties gebruik van een gecentraliseerd, elektronisch toegangsbeheersysteem. Ook in zorghotel en behandelcentrum Domstate, waarvoor systeemleverancier Optilox en toegangscontrole-fabrikant SALTO Systems een uitbreiding op het bestaande systeem hebben ontworpen, geleverd en gemonteerd.

“Kenmerkend voor Domstate is dat vooral kortstondige zorg wordt verleend, met een snelle doorloop van cliënten tot gevolg. Dit stelde specifieke eisen aan het toegangsbeheer, waarin ook de toegang naar het gebouw zelf, de afdelingen en de facilitaire ruimtes geïntegreerd moesten worden”, vertelt Simon van der Burg, Product Manager bij Optilox.

“Het elektronisch toegangsbeheersysteem van SALTO Systems kan hier optimaal in voorzien. Kenmerkend voor dit systeem is dat toegangsrechten niet in de toegangscontroleproducten bij de deur worden vastgelegd, maar met encryptie in het geheugen van de elektronische sleutels worden opgeslagen. Alle binnendeuren van Domstate functioneren offline. Alleen de buitenschil maakt gebruik van online wandlezers, die de autorisaties en wijzigingen aan de sleutels doorgeven op het moment dat zij worden aangeboden. Een effectief, betaalbaar én veilig toegangsbeheersysteem is het resultaat.” Dankzij het SALTO virtuele netwerk kunnen door AxionContinu eenvoudig autorisaties worden toegevoegd of gewijzigd, ook op afstand.

“Om een optimale werking van het SALTO-systeem in Domstate te garanderen, hebben wij in de voorfase de cliënten van AxionContinu en hun toegangsbehoeften geïnventariseerd.

Op basis hiervan hebben we de juiste sleutels, deurcilinders, wandlezers en beslagen voor dit project geselecteerd, die vervolgens zijn voorgeschreven in het bestek. Bovendien hebben we de technische afstemming met de huisinstallateur en bouwkundig aannemer verzorgd.” 

Lieke van Zuilekom | Beeld: SALTO Systems

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Profiel partners

Libra+iPoneSkantrae - bedrijfspand kopiëren