Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Eigen productie sandwichpanelen is per 1 januari 2020 een feit

Eigen productie sandwichpanelen is per 1 januari 2020 een feit

Inmiddels levert het bedrijf al 12 jaar ommantelde profielen in een kleur naar keuze aan zowel profielhuizen als raamfabrikanten. Colormatics NV uit Maasmechelen staat dan ook goed op de kaart als het om kleur bekennen gaat. Wie directeur en eigenaar Jean-Pierre Konings een beetje kent, weet dat hij nooit stilzit en altijd kijkt naar zaken die nieuwe markten kunnen bedienen of procesverbetering met zich meebrengen.

“Soms treffen we het en kunnen we spreken van een combinatie van procesverbetering en het aanboren van nieuwe markten”, opent Konings het gesprek. “Met gepaste trots kunnen we namelijk melden dat er momenteel een nieuwe lijmmachine geïnstalleerd wordt, waarmee we verschillende materialen op elkaar kunnen aanbrengen. Vanaf januari 2020 nemen we deze machine officieel in gebruik.”

Van loonommantelingsbedrijf naar productontwikkelaar

Konings wijst ons nog eens op het feit dat Colormatics vroeger (en nog steeds) een loon­ommantelingsbedrijf was, maar inmiddels is uitgegroeid naar productontwikkelaar. “De aanschaf van de nieuwe machine is daar een mooi voorbeeld van. We kunnen nu onze eigen sandwichpanelen maken en hebben daarbij de mogelijkheid om verschillende materialen met elkaar te verlijmen. In plaats van door klanten aangeleverde sandwichpanelen te foliën, kunnen we nu kant en klare panelen leveren, die meteen op kleur zijn.”

Jean-Pierre Konings.

 

Het ligt voor de hand dat de deurenindustrie zich als eerste meldt om gebruik te maken van deze nieuwe dienstverlening. Toch kijkt Konings een paar stappen verder en ziet hij nieuwe mogelijkheden aan de horizon. “Zo kunnen we bijvoorbeeld MDF-platen zelf verlijmen tot sandwichplaat, al dan niet uit meerdere kleuren opgebouwd. Ideaal voor interieurtoepassingen waarbij er sprake is van decoratief freeswerk. Ook kunnen we isolatiemateriaal op gipsplaat aanbrengen. Daarmee kan een aftimmerbedrijf zeer snel en efficiënt werken, zonder knoeien.”

Het onderzoek is gestart

Konings denkt met zijn Colormatics altijd in mogelijkheden en oplossingen. “Ik weet zeker dat we over een jaar kunnen zeggen dat we veel meer met deze machine doen, dan waarmee we van start gegaan zijn. We zijn nog maar net gestart met onderzoeken welke materialen we allemaal kunnen combineren. De proeven kunnen we gaan doen op basis van eigen nieuwsgierigheid, of op basis van vragen uit de markt. Onze lijmleverancier Kleiberit werkt nauw met ons samen om alle mogelijkheden in kaart te brengen. We dagen onze klanten dan ook uit om ‘out of the box’ te denken.”

Logische stap in het hele proces

“We ommantelden plaatmaterialen al langer met folie uiteraard, maar zagen toe hoe onze klanten daarmee naar derden gingen om ze te laten sandwichen. Voor ons is het een logische stap om dat nu zelf aan te bieden. We hebben daar dan ook de voorraad aan plaatmaterialen voor, in verschillende materialen en kleuren”, zegt Konings tot besluit.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details